(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Julie1972
(upraveno)
14. 10. 2012, 10:21
hajaja
(upraveno)
30. 9. 2012, 13:08
FANTASTICKÁ Manžel si nemohl vynachválit
lidare
(upraveno)
14. 7. 2012, 15:34
taky jsem ji tak pekla a byla moc dobrá
kikimama
(upraveno)
14. 7. 2012, 15:01
Manžel kachnu miluje a zítra jí máme v plánu tak jí vyzkoušíme podle vašeho receptu
Zezulci
(upraveno)
7. 5. 2012, 21:03
také tak dělám, poradila mi kolegyně v práci a nakonec,cca na 20min.odkryju, potřu rozpuštěným medem a peču dozlatova.Ten med není vůbec cítit a kachnička je úplně úžasná.Jak říkají naše děti žúžo,labúžo
Peefko
(upraveno)
6. 5. 2012, 13:07
Dnes jsem poprvé zkusila pomalé pečení. Kachna byla prostě super a výpeku bylo fakt dost a vynikající
linda Zampachova
(upraveno)
9. 4. 2012, 18:50
Kačenku jsem zkoušela dnes a byla opravdu vynikající! Jen ji příště musím dáct péci dřív, protože jsem ji nakonec pekla takových 5 hodin. Ale byla měkoučká, šťavnatá, no prostě úžasná!!! Děkuji moc.
marcelau
(upraveno)
9. 4. 2012, 15:21
kachna byla výbornáááá křehká, šťavnatá, prostě jedna báseň a co mě udivilo nejvíc- nebylo mi po ní těžko a to jsem měla hodně slušnou porcičku , jinak ji už upravovat nebudu
allfice
(upraveno)
5. 4. 2012, 21:23
Super recept , loni jsem již zkoušela, výsledek super, druhý pokus bude v neděli , už se nemůžeme dočkat
JANUŠKA.
(upraveno)
28. 2. 2012, 22:43
Dobrý den,tak jsem zkoušela,pořád jsem měla tendenci kouknout do trouby,ale vydržela jsem. Byla tam 4hod.byla dobrá,ale řekla bych srovnatelná s tím,jak ji peču jindy,teda-máme ta 2x do roka,jo,ale dělám ji 2-2,5hod. na 180-200,stup. a řekla bych,že výsledek je stejný. Ale dobrý jinak asi záleží odkud máte kačku,já měla od kamarádky domácí kousek,takže zde bych to brala,ale dávám za pravdu komentáři níže,že se spekla,ty z obchoďáků se spečou vždycky ,takže jestli se dusila chudinka ve vlastní šˇtávě tak dlouho,chápu,že z ní nic nezbylo.Ale to je můj názor...každopádně dobrý obídek byl
komarrek
(upraveno)
17. 2. 2012, 20:50
Můžu se zepata, zda se dá pect v hprkovzdušné troubě a jak na to. Dělala jsem jí ještě v normálni a byla vynikající, ale teď mám jenom horký vzduch a moc bych jí chtěla udělat. prosím o radu
Lucka77
(upraveno)
22. 1. 2012, 13:41
Tak jsem dneska upekla kachnu podle Vašeho receptu a musím říct, že je opravdu VYNIKAJÍCÍ !!!!! Pekla jsem ve skleněné zapékací míse 4 hodiny, pak asi 20 minut odkryté na 180 stupňů a fakt bomba Musím se přiznat, že jsem pořád koukala přes sklo do trouby, protože se mi ten pták zdál pořád nějaký bledý ale v poslední hodině pečení konečně začal chytat tu správnou barvu a po odkrytí už to bylo dokonalé Takže se přidávám k ostatním maminám a moc děkuji za super recept !!!
MilenaSob
(upraveno)
2. 1. 2012, 11:36
Pekla jsem jen půlku měla jsem ji tam 3 hodiny a byla super.Myslím, že by té tvé taky stačily 3 hoďky.
romitka
(upraveno)
2. 1. 2012, 21:01
@MilenaSob
Tak holky,kachničku jsem tam měla přesně 3 hoďky a byla super!Děkuji za recept a vám za rady!
romitka
(upraveno)
31. 12. 2011, 13:22
Prosím o radu.Když takhle pečete kačenu,určitě má alespoň 2,5kg,ale já mám kačenu pouze 1.20kg.Myslíte si,že jí můžu opravdu takhle dlouho péct?Není totiž tučná,je to fakt mala kačka.Mám obavy jestli z ní něco po 4 hodinách zbyde?prosím napište.Díky
evajscrap
(upraveno)
31. 12. 2011, 13:37
@romitka
Romi, určitě ne..jde právě o to, že velké kachny mají víc tuku a taky o to péct ji pomalu...tuhle Vaši bych pekla na 120 třeba hodinu a půl až dvě a pak se jukla,jak vypadá Hodně zdaru
romitka
(upraveno)
31. 12. 2011, 18:13
@evajscrap
Moc díky za odpověď.Zítra peču,tak se ozvu,jak to dopadlo.
evajscrap
(upraveno)
31. 12. 2011, 13:35
Akorát peču, tak uvidíme Jůůů, ta je výýýborná !!! přidávám se k pochvalám, měla jsem kachnu 2400 g, pekla na 120 a po čtyřech hodinách jsem se odvážila poprvé podívat Vypadala báječně, 10 min. jsem dopekla na 180 kvůli kůrce a byla fakt bombastická, oba si s mužem mlaskáme ještě te´d, díky moc!!!
anešis
(upraveno)
13. 12. 2011, 16:56
Určitě vyzkouším!!
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 12. 2011, 14:39
Já jsem slyšela o 12 hodinové kachně prej je nej nad nej??????????????
Lenpod
(upraveno)
2. 1. 2012, 11:11
@Vlr.Buckova
Já jsem o pomalém pečení četla v magazínu Albert a vyzkoušela. Kačena cca 2,8 kg podlitá mlékem a pečená 7 hod na 90´C. Poté dalších 5 hod na 120´C, z toho 1 hod nepřikrytá, potíraná medem. Maso se při servírování rozpadalo, ale stále bylo šťavnaté a měkkoučké.
jitkaad
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:28
Tak jsme taky dneska vyzkoušeli, včera večer jsem manželovi tento recept ukázala a byl hrozně zvědavý, jestli to funguje, tak jsme vyzkoušeli a od té doby pějeme jen samou chválu, kačena byla měkounká a štavnatá, super recept, už jinak péct kačku nebudeme, děkujeme
Niikool
(upraveno)
4. 12. 2011, 11:15
Ouplně super!Pekla jsem poprvé a jsem nadšená. Nebojte a vyzkoušejte. Děkuji za super recept!
Elizabeth
(upraveno)
14. 11. 2011, 17:03
Je úžasná ,dělala jsem poprvé a určitě ne naposled ...Nebojte se péct v elektrické troubě ,já pekla na 120 st. a bez ventilátoru(prostě hřeje to nahoře a dole)!!!!! Kamarádka říkala,že mám příště místo kmínu použít majoránku,tak vyzkouším také.Děkuji za receptík