(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Tenerezka
(upraveno)
2. 4. 2008, 15:24
A ještě jeden dotaz, to tu troubu opravdu otevřete až po 5 hodinách, to jí ani neobracíte?? Co když se připálí nebo přichytne??
Tenerezka
(upraveno)
2. 4. 2008, 15:26
@Tenerezka
Tak kdyby jsem si to přečetla až do konce, tak bych na všechny svoje otázky dostala odpověď, no jo no, celá já
Tenerezka
(upraveno)
2. 4. 2008, 15:23
A je z toho nějaká šťáva na knedlíky a tak, když se to nepodlévá?? My máme rádi hodně šťávičky....
bububububu
(upraveno)
31. 3. 2008, 10:23
tak je v troubě, doufám, že zrovna já nebudu mít smůlu.
bububububu
(upraveno)
31. 3. 2008, 17:30
@bububububu
tak nevím kde se stala chyba, ale já ji mám po 5ti hodinách tuhou Budud jí muset zítra dodělat
mája1
(upraveno)
23. 3. 2008, 10:55
Andrejko tak vám píšu jak jsem slíbila ...jsem maximálně spokojená dle vaší rady ji ještě nechávám dodělat kůrčičku ..upřímně můžu říct že jsem ji dělala s obavama ...a jsem moc překvapená,maso skoro ,,odpadává "od kostí ..... manžel už ochutnal a jen spokojeně pokyvuje hlavou ještě jednou vám moc děkuju za super recept ,kačenu už jinak péct nebudu ,teď už mám jistotu že nebude tuhá K R Á S N É VELIKONOCE Majka
mimik
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:40
Majko, když jsem ji pekla poprvé, měla jsem nutkání otvevřít troubu, kouknout se do pekáče, přidat na stupních, ale vydžela jsem. Ono dlouho se nic neděje a Vás to bude lákat se na to juknout.. Ale opravdu vydržte a neotvírejte!!! Mějte se
mimik
(upraveno)
20. 3. 2008, 22:52
Milá Majko, určitě vyzkoušejte, je prostě báječná. Po upečení máte v pekáči směsici sádla a dobroučké šťávy. Na to, že se vypeče hoodně sádla, tak kačenka zůstává krásně šťavnatá a maso se jen rozplývá. Jen - pro ještě lepší kůrčičku pečte posledních 10 minut odkryté a přidejte stupně. Ale to záleží jen na Vás, někdo třeba kůrčičku nerad. Ať Vám chutná a dejte vědět. Ale určitě si pochutnáte. Přeji krásné velikonoce.
mája1
(upraveno)
21. 3. 2008, 10:59
@mimik
jéé děkuju za vzkazík ,určitě písnu jak to dopadlo ...i vám krásné Velikonoce
mája1
(upraveno)
20. 3. 2008, 7:28
Andri děkuju za recept ,chci ho na velikonoce vyzkoušet ...zrovna včera jsem si četla že tato úprava se čím dál víc doporučuje a nedá se chuť masa srovnat jako když se peče běžně ..jen mám ještě otázku ...zůstane po upečení dostek šťávy? díky