(recept
si oblíbilo 201 návštěvníků)
Domácí Pribiňáček

Potřebné ingredience
Maminky, včera jsem brouzdala po Facebooku a tento recept byl na stránkách VZP. Dnes jsem vyzkoušela, a je opravdu k nerozeznání od koupeného Pribiňáčku (moje dcerka je miluje). Akorát vyjde to ohodně levněji. Potřebujeme: (nechá se udělat i z poloviční dávky) 500g měkkého tvarohu (nejlépu polotučný nebo plnotučný) (Kaufland cca 20Kč 500g vanička) 2x smetana ke šlehání také 500ml ale 31% (cca 15Kč/ks) 4x vanilkový cukr (cca 1,50Kč/ks) 2-3 lžíce hnědého třtinového cukru
Postup přípravy
Já toto vše dala do robotového šlehače a nechala jsem šlehat. Krásně to zhoustlo, udělalo to uvnitř ty bublinky jak se to našlehalo. A je opravdu výborný.
Doporučuju pro malé mlsounky, moje dcerka právě porcičku zpapala moc jí chutnal...:)
Vyšlo mě to cca na 60Kč, měla jsem dražší tvaroh, ale je toho fakt hodně, příště udělám jen poloviční dávku...A malý Pribiňáček 80g stojí cca 15Kč pokud není v akci. A velký kolem 20Kč.
Doporučuju pro malé mlsounky, moje dcerka právě porcičku zpapala moc jí chutnal...:)
Vyšlo mě to cca na 60Kč, měla jsem dražší tvaroh, ale je toho fakt hodně, příště udělám jen poloviční dávku...A malý Pribiňáček 80g stojí cca 15Kč pokud není v akci. A velký kolem 20Kč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina123
(upraveno)
22. 3. 2013, 18:16
,Je tu už několik receptů na pribiňáky, ale tam se míchá tvaroh s uvařeným pudingem. Toto se asi víc přibližuje originálu. Kdysi jsem dělávala ze žervé a bylo to také moc dobré.
nahlásit

janinka012
(upraveno)
5. 4. 2013, 8:24
@kopretina123
Hani, tak s pudinkem jsem nezkoušela..ale dělám takhle tvaroh + pudinky krém na piškot, na to ovoce a želé..a je to výbroné...tak by to také nemuselo být špatné...
Nemám ráda máslové krémy...a tohle je takové lehké.




nahlásit

dolik76
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:10
pro děti bych nahradila smetanu mlékem a vanilkový cukr bych vynechala, použila bych lusk vanilky nebo ovoce
nahlásit
Fetík
(upraveno)
22. 3. 2013, 9:56
@dolik76
s mlékem by Vám to nejspíš nezhoustlo.
nahlásit

janinka012
(upraveno)
22. 3. 2013, 16:59
@Fetík
souhlasím...proto tam je šlehačka aby to bylo husté...a vanilkový cukr není podle mě nic škodlivého. příp. hnědý třtinový cukr..jiný dceři nedávám....a smetana nevadí, je ve všech koupených dezertech.
nahlásit

Maxinka
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:09
Místo cukru bych rozmíchala čerstvý, nebo mražený ovoce

nahlásit

janinka012
(upraveno)
22. 3. 2013, 17:02
@Maxinka
jo ovoce klidně, ale stejně to bude kyselé a bez chuti..stejně budete muset přisladit..

nahlásit
JANUŠKA.
(upraveno)
4. 4. 2013, 19:55
@janinka012
neušlehala jste tu šlehajdu zvlášť?vše do robotu,neva to?

nahlásit

omandra
(upraveno)
4. 10. 2013, 15:10
@JANUŠKA.
já šlehala vše dohromady, jak píše autorka a vpohodě, krásně se to ušlehalo za momentík, jen mi vadí křoupající cukr mezi zubama, doufám, že se nejak ještě rozpustí


nahlásit

Tina1506
(upraveno)
21. 3. 2013, 15:36
taky jsme ráno dělali a baštili


nahlásit

janinka012
(upraveno)
21. 3. 2013, 19:07
@Tina1506
jéé tak to je fajn...hlavně jestli chutnalo..to je hlavní...





nahlásit