(recept
si oblíbilo 201 návštěvníků)
Domácí Pribiňáček
Potřebné ingredience
Maminky, včera jsem brouzdala po Facebooku a tento recept byl na stránkách VZP. Dnes jsem vyzkoušela, a je opravdu k nerozeznání od koupeného Pribiňáčku (moje dcerka je miluje). Akorát vyjde to ohodně levněji. Potřebujeme: (nechá se udělat i z poloviční dávky) 500g měkkého tvarohu (nejlépu polotučný nebo plnotučný) (Kaufland cca 20Kč 500g vanička) 2x smetana ke šlehání také 500ml ale 31% (cca 15Kč/ks) 4x vanilkový cukr (cca 1,50Kč/ks) 2-3 lžíce hnědého třtinového cukru
Postup přípravy
Já toto vše dala do robotového šlehače a nechala jsem šlehat. Krásně to zhoustlo, udělalo to uvnitř ty bublinky jak se to našlehalo. A je opravdu výborný.
Doporučuju pro malé mlsounky, moje dcerka právě porcičku zpapala moc jí chutnal...:)
Vyšlo mě to cca na 60Kč, měla jsem dražší tvaroh, ale je toho fakt hodně, příště udělám jen poloviční dávku...A malý Pribiňáček 80g stojí cca 15Kč pokud není v akci. A velký kolem 20Kč.
Doporučuju pro malé mlsounky, moje dcerka právě porcičku zpapala moc jí chutnal...:)
Vyšlo mě to cca na 60Kč, měla jsem dražší tvaroh, ale je toho fakt hodně, příště udělám jen poloviční dávku...A malý Pribiňáček 80g stojí cca 15Kč pokud není v akci. A velký kolem 20Kč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
niklíci
(upraveno)
7. 7. 2016, 13:10
Vynikající
PetraK.
(upraveno)
26. 3. 2015, 18:01
Super recept na dobrotu pro děti, je opravdu vynikající a rychlý
JitkaŠeda
(upraveno)
26. 1. 2015, 20:57
Ahoj, určitě můžete místo cukru použít i hroznový cukr, je dobré že nevyvolává alergie. Musíte ale počítat s tím, že je méně sladký než běžný cukr. Zkuste si o tom něco přečíst na http://www.glukopur.cz
ondraha
(upraveno)
24. 3. 2014, 11:30
Určitě vyzkouším !! Vyzkoušela jsem a je výborný!!
novackova
(upraveno)
13. 3. 2014, 21:21
babkamt
(upraveno)
13. 3. 2014, 20:33
Danča232
(upraveno)
13. 3. 2014, 19:40
je výborný a hrozně rychlý a i z poloviční dávky toho je dost a dost
potrebyprodite
(upraveno)
18. 2. 2014, 13:07
mňam, luxus
tutulin
(upraveno)
26. 4. 2013, 18:12
Pribináček chuťově skvělý A jen pro pobavení - aby se nekazil, zavakuovala jsem ho do skleněné nádoby a on nabyl na objemu alespoň 50% - jasně, po otevření hned splaskl, ono není to s dusíkem či čím, jak bývají kupované "mňamky" pro děti, ale člověku to připomene, jak z těch kupovaných zůstane prázdný pocit v bříšku, popř. jak se dezert pro děti hodinu po otevření změní na trošku podivné šťávičky na dně kelímku... (nemám na myslí Pribináček)
janinka012
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:30
@tutulin
Evi, máte pravdu, vše zvodovatí i jogurty..taky jsem na to prvně koukala jak blázen....a pak nemají mít děti za chvilenku hlad...
zdenča111
(upraveno)
23. 4. 2013, 10:00
Domácí pribináček super. Dělala jsem jen z poloviční dávky, aby se to náhodou nezkazilo a raději udělám vždy čerstvý. Jinak mléčné výrobky určitě zahleňují, ale děti je potřebují, takže normálně dávám a oba kluci jsou v pohodě a na záněty průdušek netrpí...
brenda6
(upraveno)
27. 4. 2013, 8:14
@zdenča111
http://www.jimejinak.cz/2013/03/fabian-je-tabulkove-dite-i-bez-masa-mleka-piskot-a-pribinaku/
Káťa V.
(upraveno)
23. 4. 2013, 9:26
Jani,dělala jsem o víkendu a je fakt děkuji za receptík Káťa
janinka012
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:30
@Káťa V.
Káťo, jsem ráda, že Vám chutná...u nás to je obdoba...
klarabrno
(upraveno)
22. 4. 2013, 13:19
PARÁÁÁÁÁÁÁÁÁDA
janinka012
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:31
@klarabrno
Klárko, díky...
LHL
(upraveno)
16. 4. 2013, 12:46
Prosím, jak dlouho pribináček vydrží v lednici? Na kelímku smetany je napsáno "Po otevření ihned spotřebujte"... tak nevím Děkuji.
janinka012
(upraveno)
28. 4. 2013, 10:32
@LHL
Lenko, já počítám tak do 2 dnů max. spotřebovat....A nebo udělejte z poloviční dávky a to je tak na 2x cca záleží kolik prcek zbaští. A máte to čerstvé...
cozumel
(upraveno)
14. 4. 2013, 17:36
Já mám jednodušší recept od kamarádky. Pokud chceme - rozpustíme 1 malou čokoládu (stačí 20 g) v dl mléka. Do mísy dáme 500 g odtučněného tvarohu, 150 g bílého jogurtu, cukr nebo med dle chuti a rozpuštěnou čokoládu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Lepší a ušetříme kalorie ze šlehačky. Husté a dobré - vyzkoušejte
janinka012
(upraveno)
16. 4. 2013, 9:30
@cozumel
Evi recept super, jen malé děti nesmí odtučněné výrobky kvůli kostem!!!Pozor na to!!!! Lepší aspoň polotučné ale odtučněné tvarohy apod. NE!!!!
Karla.C
(upraveno)
13. 4. 2013, 21:29
Dík za recept, míchám kde co. Tak jsem dnes vyzkoušela Váš, jen jsem dala čerstvý jahody a glukopur - 7 letá snědla dvě misky.
janinka012
(upraveno)
16. 4. 2013, 9:32
@Karla.C
Andrejko, tak to je super...a s těma jahůdkama bylo určitě výborné....Já se taky těším až budem mít své na zahrádce. zatím tahám z mrazáku, malá jahůdky miluje hlavně s bílým jogurtem rozmixované..to sní plnou misku. Teď jsem také koupila, a nebyly dobré jak řepa. tak skončily v buchtě...tak snad už budou časem na trhu lepší.
brenda6
(upraveno)
11. 4. 2013, 8:31
Fakt nechci prudit, ale když čtu ty nadšené komentáře, tak mi to nedá. Po zkušenostech, které jsem bohužel získala až ve "zralém věku" bych nikdy svým dětem nedala žádné mléčné výrobky, byť doma dělané Jsem "průduškářka" a můj mladší syn také a když si vzpomenu, jak jsem do chudáka cpala všechny tyhle mléčné dobrůtky a on mi pak od podzimu do jara marodil se záněty průdušek a doktorka do něj cpala antibiotika a do mě vlastně taky, tak bych si nafackovala třetí rok se vyhýbám veškerým mléčným výrobkům a třetí rok nevím co je zánět průdušek Za syna moc mluvit nemůžu, je dávno dospělý a nebydlí s námi, ale vím, že se těmto výrobkům také vyhýbá a má klid
tonky
(upraveno)
20. 4. 2013, 9:47
@brenda6
Tak to si neumím představit, že bych dětem upřela mléčné výrobky, neznamená přece, když má někdo alergii na mléčné výrobky, že jsou špatné. Takže podle tohoto příspěvku mám doma dva chudáky, které cpu nezdravými věcmi Pribiňáčka jsem samozřejmě vyzkoušela a doplnila čerstvými jahodami a nahradila bílý cukr. Všichni se mohli užrat Díky za receptík. Petra
brenda6
(upraveno)
27. 4. 2013, 8:14
@tonky
http://www.jimejinak.cz/2013/03/fabian-je-tabulkove-dite-i-bez-masa-mleka-piskot-a-pribinaku/
koblizecek
(upraveno)
11. 4. 2013, 13:23
@brenda6
Renato nelze hazet vsechny lidi do stejneho pytle.Vy jednoduse mate alergii na mlecne vyrobky to je vse. Ja detem delala pribinacky take doma.Vyrostli na mlecnych vyrobkach a nevim co je nemoc deti.Antibiotika brala dcera jednou v zivote a to na zuby.Dnes mam deti dospele a syn je doslova zavisly na mliku.Denne ten litr vypije.
brenda6
(upraveno)
11. 4. 2013, 14:54
@koblizecek
Alergii nemám, ale mléčné výrobky zahleňují
janinka012
(upraveno)
16. 4. 2013, 9:29
@brenda6
Jitko, přesně tak...také všichni milujem mlíko a nikdo nemáme žádný problém. To bude mít asi opravdu paní Renata něco alergického nebo vrozeného a tím to zdědil i její syn..dle mě je mléko a mléčné výrobky zdravé. a doma si je připravíme aspoň bez éček a víme co v tom máme...
londra
(upraveno)
10. 4. 2013, 0:39
a když přidáte želatinu a vynecháte to mléko, máte super krém do dortů jiný už nedělám a zkuste místo cukru jahodovou marmeládu..........(jo jasně je tam také cukr, ale ta chuť,když nejsou čerstvé jahůdky)
kikra
(upraveno)
5. 4. 2013, 19:51
u nás děláme tvaroh polotuč. + zakys.krémová smetana+cukr nebo glukopur, když byli menší a milují dodnes.Občas přidám z granka a pár kapek vody umíchanou hustou kašičku,jako čoko-polevu.Takhle mi chutí připomíná tvaroh v kelímku Míša,který jsem já baštila ve ve školce
janinka012
(upraveno)
16. 4. 2013, 9:33
@kikra
Jani to věřím, to bude také výborné, určitě vyzkoušíme. Díky za typ
berulina81
(upraveno)
4. 4. 2013, 20:53
jak tak čtu tady ty různé komentáře a vidím jak některé se bojí cukru tak mě napadlo napsat ať to zkusíte osladit dětem glukopurem to je přece hroznový přírodní cukr který dětem vůbec neuškodí jinak recept bezva-podobá se opravdu už pribinákovi
janinka012
(upraveno)
5. 4. 2013, 8:23
@berulina81
Moniko, přesně s Vámi souhlasím..já dávám dceři do všeho hroznový cukr a ten vůůůůbec nevadí.....a nevím, proč se někdo bojí cukru..to fakt nechápu. To by nemohl dítěti dát nic ani přesnídávku
dakram1
(upraveno)
5. 4. 2013, 8:29
@janinka012
Dámy...mozek pracuje na cukr a rozdíl mezi hroznovým cukrem (glukopurem) a obyčejným cukrem je v tom, že hroznový se nemusí štěpit a hned putuje do hlavinky. Obyčejný cukr (z řepy, třtiny) se nejdříve musí v těle rozštěpit a teprve plní účel. Myslím, že hlavně má fungovat obyčejný rozum....méně cukru...nepřeslazovat a to platí nejen pro Pribináčky, ale i veškeré moučníky...oboje přežije v pohodě méně cukru, než je v předpisech.
jeremy
(upraveno)
29. 3. 2013, 15:49