Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 199 návštěvníků)

Sladká rýže s jablky

0.0
Sladká rýže s jablky

Potřebné ingredience

1 litr mléka, 3 lžíce krystal. cukru, 2 špetky soli, hrnek rýže (můžeme použít i vysypané 2 varné sáčky), 1/3 HERY, miska jablek (asi 8 ks) nakrájené na kostky, ..... nakonec skořice s ml. cukrem na posypání hotového jídla

Postup přípravy

Ohřít litr mléka v nádobě na sporáku (já to dělám ve skleněné nádobě o objemu cca 3,7 litru - viz. obrázkový postup), přidáme 3 lžíce krystalu a 2 špetky soli. Uvedeme do varu a přidáme hrnek rýže, občas promíchat, za 5 minut přidáme heru, za 3 minuty misku jablek, nechám eještě 3 minuty vařit a dáme do rozpálené trouby na 250 stupňů, na 25 - 30 minut. Pozor - rošt dáme na nejnižší pozici. Peču nepřikryté.

Na plotně ohřejeme litr mléka se 3 lžícemi cukru a 2 špetkami soli

Při varu přidáme hrnek oprané rýže (nebo 2 varné sáčky). Občas promícháme.

Za 5 minut dáme 1/3 HERY

a za další 3 minuty vysypeme misku jablek

Povaříme ještě 3 minutky a dáme zapéct do trouby na 250 stupňů, rošt dáme dolů, pečeme 25-30 minut.

toto jsou všechny suroviny

a toto je výsledek. Ještě můžeme posypat skořící s cukrem. Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

patenka76 4. 12. 2015, 14:44
(Y) (Y) (Y)
podkosacka 13. 4. 2014, 19:42
(Y)
oliverbrok 5. 9. 2013, 10:46
(Y)
Stolfka 5. 12. 2012, 12:58
Od té doby, co jsem tento recept objevila už jiný nedělám. Jednoduché na přípravu a moc dobré. Sice to není klasika, ale to nevadí.
roxule 20. 2. 2012, 18:48
(jidlo)
lidare 26. 10. 2011, 12:36
(Y) (Y) (Y)tak a toto udělám,už mám na to chuť,bezva tip,díky (clamp) (clamp) (clamp)
PavlínaSt 26. 10. 2011, 11:59
Právě jsem vytáhla z trouby tuto dobrotu. Je to jednoduchý recept a rýže je přitom tak výýýýborná. Skořici jsem dala přímo dovnitř, protože ji miluju. |:o) Nemám ráda vysušenou rýži. Tato je ale fakt vláčná. (Y) Děkuji za super recept. (H)
gabicho 17. 9. 2011, 12:10
Jednoduché, rychlé a moc dobré, všem moc chutnalo a to dokonce i mě, rýži na sladko nemusím. S tou skořicí na posypání to nemělo chybu. (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 31. 7. 2011, 11:57
Vždy jsem dělala sladkou rýži spíš od oka a pořád se snažila trefit. Díky vašemu receptu se mi povedla. Dávám ještě do rýže při vaření 2 žloutky a nahoru před pečením ušlehaný sníh ze dvou bílků :-)
Žany 6. 11. 2010, 10:26
výborný recept,užasné,moc dobré.Dokonce to jedla i dcera,která od malička nejí sladké jídlo.Díky moc Žaneta (Y)
lakak 28. 10. 2010, 21:14
Opravdu super recept moc jsme si pochutnali (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Matýsek. 6. 6. 2010, 12:20
Ahojda všem kuchařinkám (Y) receptík je fakt výborný |:o)
zdenka54 18. 2. 2010, 19:54
Tak jsem vyzkoušela několikero různých receptů,i v domácí pekárně,ale ta Vaše,Marcelko,je prostě NEJLEPŠI (L)
marcelakr 19. 2. 2010, 8:34
@zdenka54 Zdeni, díky. (L) (L)
Nicoll123 18. 2. 2010, 16:13
No pěkně děkuji, udělala jsem si dnes tuto rýži, a už si dávám druhý talíř, takže shozená kila papa :D Opravdu mooooooc dobrééé. |:o) (Y) (clamp)
marcelakr 18. 2. 2010, 19:34
@Nicoll123 moc se omlouvám ,-) ,-) (hello)
Jitule64 25. 1. 2010, 23:15
Už dlouho se na něj chystám. Manžel ho nemusí, já ho miluju...písnu, jak to dopadlo. (L)
Liduška 10. 1. 2010, 14:07
Marcelko výýýýýýýýýtečný receptík včera jsem dělala a děti se mohli utlouct (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Lída
marcelakr 10. 1. 2010, 20:41
@Liduška Jsem ráda, že dětičkám chutnalo !!!!! (Y) (hello)
zumik 30. 10. 2009, 23:55
Marcelko, zkoušela jsem několik receptů zde na MMB,ale nikdy jsem neuvařila nic podruhé :-S :-S :-S. Váš recept jsem dělala už třikrát |:o) |:o) |:o),moooooc mi chutná a taky (Z) (clamp) (clamp) (clamp).Otázkou je,co moje VÁHA ;-) ;-) ;-). Hezký večer (pl) (hello) (hello)
marcelakr 31. 10. 2009, 21:59
@zumik Zuzi, moc děkuji. |:o) |:o) |:o) |:o)
Dana 00 13. 5. 2009, 10:56
Právě jsem dodělala podle Vašeho receptu sladkou rýži, dala jsem do ní hrušky a je opravdu moc dobrá (Y) I když se mi kdysi dávno sladká rýže zprotivila ve školní jídelě :-p ;-), ta Vaše mi chutná :-)
marcelakr 13. 5. 2009, 18:44
@Dana 00 Danuško, tak to jsem moc ráda. (L) (L) (L) (L)
lumka 15. 3. 2009, 19:40
Jo tak to je SUPER (clamp)dlouho přemýšlím jak to udělat,abych neměla rýži připálenou když jsem ji napřed vařila,díky za perfektní tip,brzy udělám (Y) (clamp)
Veronika N. 15. 3. 2009, 15:51
Před chvilkou jsem vytáhla z trouby vaší úžasnou sladkou rýži a už ujídám. Udělala jsem z poloviny dávky, vše se krásně povedlo, akorát mi nejde tak krásně krájet jako vám :(( uplně se mi to na talíři rozpadlo, což teda vůbec nevadí, je jinak výtečná!! Příště zkusím přidat meruňky!!!
marcelakr 15. 3. 2009, 17:40
@Veronika N. Verčo, já ji většinou takto nekrájím, ale nechtěla jsem , aby to na fotce vypadalo blbě. Prostě to nakydám na talíř a je to. ;-) ;-) ;-) A krájet jde lépe až když je déle venku - ona je totiž hodně šťavnatá a tak to nedrží zcela pohromadě. (L) (L) (L) (L)
Veronika N. 15. 3. 2009, 19:34
@marcelakr Druhá porce už krásně šla, přesně jak říkáte :-))Je opravdu výtečná, není vůbec vysušená, prostě mňamka!! Máte zkušenosti se sněhem z bílků, který se dává někdy nahoru při pečení?? Někde jsem o tom zaslechla, ale nemám žádé zkušenosti s tím, ani nevím jestli je pak lepší.... (H)
marcelakr 13. 5. 2009, 18:45
@Veronika N. omyl ;-)
Dana 00 13. 5. 2009, 11:04
@Veronika N. Ten sníh dělává moje tchyně na jablečný koláč - dáme svařit vodu s cukrem, ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání pomalu přiléváme cukrovou vodu. Má to konzisteci asi jako náplnˇ do indiánků. Dáme nahoru a chvíli zapečeme. Naši to milují, já nee :-p
marcelakr 16. 3. 2009, 13:46
@Veronika N. tak s tím sněhem neporadím, nikdy jsem to tak nedělala a ani neslyšela (L) (L) (L) (L) a jsem ráda, že Vám rýže chutná |:o) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie