(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Přání všem Matyáškům, Matýskům a Matějům - dort pro inspiraci
Potřebné ingredience
jen pro inspiraci - já dělala z obyč. žlutého piškotu (ze 6 vajec, 2x proříznutý), na rychlo pudingový krém a potaženo marcipánem
Postup přípravy
Právě před chvílí jsem dodělala rychlo-překvapení na dnešní ráno ... k svátku našeho Matyáška :-))
*** Pro ty, co se mě ptali na recept na použitý piškot: 6 vajec, 300 g krupic.cukru, 300 g polohr. mouky, 1 prdopeč, 1,5 dcl oleje - vyšlehat vejce s cukrem, poté už jen ručně vmíchat olej a mouku smíchanou s prdopečem. Já jsem tuhle směs rozdělila do dvou vymazaných a vysypaných dortových forem o průměru 23-24 cm. Do jedné jsem dala jen asi třetinku, možná i méně - aby to byla jen jedna vrstvička, do druhé formy jsem dala zbytek a po upečení a vychladnutí prokrojila - takže výškou byly všechny 3 korpusy prakticky stejné.
* KRÉM: 2 pudinkové prášky, cca 0,6-0,7 l mléka - uvařit nesladký tuhý puding a nechat vychládnout, poté vyšlehat s 1 rozměklým máslem + cukr a rum dle chuti.
* MARCIPÁN (dle Blaničky Boháčové): 300 g polotučného suš. mléka, 300 g moučk. cukru, 6 lžic oleje, voda dle potřeby (asi 1dcl, ale vlívat po troškách !!!, může být i méně !!!), pár kapek madlové tresti
*** Pro ty, co se mě ptali na recept na použitý piškot: 6 vajec, 300 g krupic.cukru, 300 g polohr. mouky, 1 prdopeč, 1,5 dcl oleje - vyšlehat vejce s cukrem, poté už jen ručně vmíchat olej a mouku smíchanou s prdopečem. Já jsem tuhle směs rozdělila do dvou vymazaných a vysypaných dortových forem o průměru 23-24 cm. Do jedné jsem dala jen asi třetinku, možná i méně - aby to byla jen jedna vrstvička, do druhé formy jsem dala zbytek a po upečení a vychladnutí prokrojila - takže výškou byly všechny 3 korpusy prakticky stejné.
* KRÉM: 2 pudinkové prášky, cca 0,6-0,7 l mléka - uvařit nesladký tuhý puding a nechat vychládnout, poté vyšlehat s 1 rozměklým máslem + cukr a rum dle chuti.
* MARCIPÁN (dle Blaničky Boháčové): 300 g polotučného suš. mléka, 300 g moučk. cukru, 6 lžic oleje, voda dle potřeby (asi 1dcl, ale vlívat po troškách !!!, může být i méně !!!), pár kapek madlové tresti
jiný pohled
a ještě pohled shora ... abyste viděli, že čepička není dokonalá, ale František ji má stejně v reálu "nelogicky" připevněnou :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé