(recept
si oblíbilo 170 návštěvníků)
Lemon Curd - doporučuji!!!!
Potřebné ingredience
3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla
Postup přípravy
1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
potřebné přísady ...
tady je vidět konzistence - podobná pudinku
nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mikrah
(upraveno)
7. 4. 2016, 21:37
tak to zkusím
mimicek
(upraveno)
7. 4. 2016, 21:10
Sykyna24
(upraveno)
19. 8. 2015, 11:27
Včera jsem dělala....naprosto luxusní záležitost.
jitkaad
(upraveno)
17. 6. 2015, 11:58
Vynikající, dělala jsem tuplovanou dávku moc velká dobrota, už se těším večer na palačinky
alexandra
(upraveno)
16. 12. 2014, 19:43
Tak jsem zkusila .... fantastické!!! jak by šla prodloužit trvanlivost? Co tam dát nějaký alkohol???? Budeme tím letos slepovat linecké, je to úžasná změna oproti klasické marmeládě! Díky
Pajča
(upraveno)
20. 6. 2014, 21:48
Určitě zkusím, šlehá se to nad párou celou dobu? Ňam
KaTilda
(upraveno)
28. 10. 2013, 10:58
Mńááááám Moc děkuju za recept, je to nesmírná laskomina
legally blonde
(upraveno)
3. 5. 2013, 15:03
tak fajn, sežrala jsem toho určitě třetinu už při vaření to zas bude závislost, aaaach jo
certos
(upraveno)
5. 5. 2013, 14:02
@legally blonde
no znám,haha
beruškaveruška
(upraveno)
2. 4. 2013, 10:24
děkuji za recept nejdříve jsem měla strach že se mi to nepovede a vše dopadlo na 1* je to vynikající my měli s lívanečky
certos
(upraveno)
22. 4. 2013, 14:32
@beruškaveruška
Vladkka
(upraveno)
31. 3. 2013, 23:42
Uvařeno a doporučuji.......mám to nejraději na opečených toustech.
certos
(upraveno)
17. 4. 2013, 10:58
@Vladkka
na toustech také miluji!!!!!
Makyky
(upraveno)
31. 3. 2013, 18:04
super ,luxusní dobrota!!!Děkuji za recept
certos
(upraveno)
6. 4. 2013, 10:16
@Makyky
jsem ráda,že Vám chutná
cozumel
(upraveno)
30. 3. 2013, 21:44
Znám originál - hodně ho používají Angličané. Tady se dá sehnat v Marks and Spencer.
certos
(upraveno)
5. 4. 2013, 13:04
@cozumel
mirkaberkys
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:56
Dobrý den, zkusím se zeptat, jde místo citronové kůry použít kůra sušená? Mám strach používat kůru z citron z obchodu, aby nebyl chemicky ošetřený. Díky Mirka
certos
(upraveno)
24. 3. 2013, 11:50
@mirkaberkys
Mirko dobrý den,podle mě by to neměl být problém,sice jsem to nezkoušela,ale myslím,že to půjde,jen bych jí tam pro jistotu nedávala moc na poprvé
lussis
(upraveno)
19. 3. 2013, 18:10
To vypadá dobře Šlo by to použít i na osvěžující jakoby tiramisu, jako krém na ty piškoty? Možná by to bylo super osvěžující dezert na léto
certos
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:22
@lussis
Luci,určitě by to šlo,zašleháte to normálně do zakysanky,tvarohu,mascarpone,prostě na co jste zvyklá a je to opravdu paráda
marky18
(upraveno)
18. 3. 2013, 21:27
díky za tip
certos
(upraveno)
19. 3. 2013, 10:34
@marky18
tulipanka
(upraveno)
18. 3. 2013, 19:23
certos
(upraveno)
19. 3. 2013, 9:54
@tulipanka
charee
(upraveno)
17. 3. 2013, 21:40
Takže tahle jednoduchá dobrota má jednu vadu- neustále hrajete lednicovou schovávanou se zbytkem rodiny a denně vaříte... je to velká dobrota-vařím po několikáté a nelze aby se nepovedlo....důležité je to dělat nad párou a ne pod ale to byl jen vtip...
certos
(upraveno)
18. 3. 2013, 9:23
@charee
Míšo supr já budu dělat zase zítra
malá mamka
(upraveno)
16. 3. 2013, 8:11
Vyzkoušeno,téměř snězeno,výborné!Děkuji za recept.
certos
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:33
@malá mamka
to přesně znám ...jsem ráda,že vám chutná
Amynka
(upraveno)
14. 3. 2013, 10:07
Já ho dělám podle Adriky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 myslím, že chuťově bude hodně podobný tomu Vašemu.
certos
(upraveno)
15. 3. 2013, 12:14
@Amynka
určitě je to řekla bych na stejno
CIMCA
(upraveno)
14. 3. 2013, 6:45
Dobrý den, zkoušela jsem receptík, chutově je to moc dobré . Jen jsem se chtěa zeptat, jestli jsou tam opravdu celá vájíčka nebo jen žloutky? Trochu se mi asi srazily a jsou tam malé bílé kousky . Zdravím
charee
(upraveno)
17. 3. 2013, 21:44
@CIMCA
míchat míchat míchat intenzivně hned od nalití až do konce vaření a nebude tam nic......míchám to metličkou
certos
(upraveno)
15. 3. 2013, 10:01
@CIMCA
Romčo jsou to celá vejce...měla jste je prošlehaná,než jste je tam nalila?Ještě se doporučuje,aby měli pokojovou teplotu a ne přímo z lednice