(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
"ĎÁBLOVO ŽRÁDLO" - moučník pro ty, co by šli kvůli čokoládě až do pekla.. :o)
Potřebné ingredience
Originání anglický název je DEVIL´S FOOD. Důkaz toho, že americká kuchyně nejsou jenom hnusné hamburgery, ale i fantastické moučníky! 125g másla (Hera) + 250g cukru + 50g kakaa + 2 vejce + 1,5dl vody ušlehat do "krému" (pravděpodobně se srazí, ale to vůbec nevadí). Nakonec pomalu přidat 175g polohrubé mouky s 1/2 lžičkou sody a 1/2 lžičkou prášku do pečiva.
Postup přípravy
Nalít do vymazané kulaté formy (průměr 20-25 cm). Péct asi 50 minut ve středně teplé (předehřáté troubě).
Důležitá je poleva - na obrázků už je vystydlá, ale stále se krásně leskne (pozor - zůstává lepkavá).
Nejlépe v něčem teflonovém na slabém plameni rozpustit 50g másla a 8 lžic mléka nebo smetany.
Přidat 2 lžíce kakaa a 250g cukru moučky.
Míchat, dokud se cukr nerozpustí a horkou nalít na moučník - já ho ještě předtím propíchám špejlí jako cedník - poleva krásně zateče dovnitř.
Podávat trochu vychlazené, nejlépe aspoň 4 hodiny po upečení. Ale to se nedá vydržet!!!
Důležitá je poleva - na obrázků už je vystydlá, ale stále se krásně leskne (pozor - zůstává lepkavá).
Nejlépe v něčem teflonovém na slabém plameni rozpustit 50g másla a 8 lžic mléka nebo smetany.
Přidat 2 lžíce kakaa a 250g cukru moučky.
Míchat, dokud se cukr nerozpustí a horkou nalít na moučník - já ho ještě předtím propíchám špejlí jako cedník - poleva krásně zateče dovnitř.
Podávat trochu vychlazené, nejlépe aspoň 4 hodiny po upečení. Ale to se nedá vydržet!!!
- příprava polevy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé