KANADSKÝ DORT Z TVAROHU A SMETANY - OPRAVDU SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
KORPUS:
4x bebe dobré ráno oříškové,
1/4 hrnku rozpuštěného másla,
1/4 hrnku namletých ořechů,
1 lžička skořice
NAPLŇ:
3x kysaná smetana,
1x tvaroh v alobalu,
3/4 hrnku moučkového cukru,
2 lžíce hladké mouky,
1x vanilkový cukr,
3 x vejce,
šťáva z jednoho citronu,
šlehačka na ozdobení
Postup přípravy
Náplň -
Kysané smetany, tvaroh, cukr, mouku a van.cukr dobře rozmixujeme. Do této hmoty přidáme vejce a šťávu z citronu.Znovu mixujeme na nižší stupeň, aby nevniklo moc bublinek.
Náplň vlejeme do formy s bebe a pečeme 45minut při 175 - 180 stupních v horkovzdušné troubě.
Je nutno dodržet délku pečení, protože zde nelze zjistit zda je hotovo vpíchnutím špejle.Náplň i po dopečení se mírně hýbe a zatuhne až vychladnutím.
Při pečení se mohou začít tvořit hnědé okraje, jak se to stalo mě na fotce, je třeba mírně zeslabit troubu a pootočit formu. Nic se neděje, zadělá se to pak šlehačkou.
Ještě jedna drobnost - je dobré si dát při pečení pod formu plech. Někdy se stane, že může vykapávat máslo.
Po vychladnutí zdobíme šlehačkou a případně můžeme posypat skořicí.
Obměna - při mixování náplně můžete přidat maliny - je to zas jiné a moc dobré.
Recept už mám několik let od své kamarádky, která dlouhou dobu žila v Kanadě.
Je to opravdu moc dobré a syté.
připravená směs z bebe a ostatních přísad
zde již vtlačena do formy
ušlehaná náplň
náplň vlijeme do formy na bebe
upečený dortík, musí se nechat vychladit
dozdobený šlehačkou, skořicí a čokoládovými hoblinkami
na řezu
připraveno k servírování
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé