(recept
si oblíbilo 327 návštěvníků)
KANADSKÝ DORT Z TVAROHU A SMETANY - OPRAVDU SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
KORPUS:
4x bebe dobré ráno oříškové,
1/4 hrnku rozpuštěného másla,
1/4 hrnku namletých ořechů,
1 lžička skořice
NAPLŇ:
3x kysaná smetana,
1x tvaroh v alobalu,
3/4 hrnku moučkového cukru,
2 lžíce hladké mouky,
1x vanilkový cukr,
3 x vejce,
šťáva z jednoho citronu,
šlehačka na ozdobení
Postup přípravy
Bebe ještě v obalu rozdrtíme válečkem a drobky vsypeme do mísy. Přidáme skořici, ořechy a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a hmotu vtačíme do vymazané rozdělávací dortové formy tak, že zaplníme dno a částečně okraje.
Náplň -
Kysané smetany, tvaroh, cukr, mouku a van.cukr dobře rozmixujeme. Do této hmoty přidáme vejce a šťávu z citronu.Znovu mixujeme na nižší stupeň, aby nevniklo moc bublinek.
Náplň vlejeme do formy s bebe a pečeme 45minut při 175 - 180 stupních v horkovzdušné troubě.
Je nutno dodržet délku pečení, protože zde nelze zjistit zda je hotovo vpíchnutím špejle.Náplň i po dopečení se mírně hýbe a zatuhne až vychladnutím.
Při pečení se mohou začít tvořit hnědé okraje, jak se to stalo mě na fotce, je třeba mírně zeslabit troubu a pootočit formu. Nic se neděje, zadělá se to pak šlehačkou.
Ještě jedna drobnost - je dobré si dát při pečení pod formu plech. Někdy se stane, že může vykapávat máslo.
Po vychladnutí zdobíme šlehačkou a případně můžeme posypat skořicí.
Obměna - při mixování náplně můžete přidat maliny - je to zas jiné a moc dobré.
Recept už mám několik let od své kamarádky, která dlouhou dobu žila v Kanadě.
Je to opravdu moc dobré a syté.
Náplň -
Kysané smetany, tvaroh, cukr, mouku a van.cukr dobře rozmixujeme. Do této hmoty přidáme vejce a šťávu z citronu.Znovu mixujeme na nižší stupeň, aby nevniklo moc bublinek.
Náplň vlejeme do formy s bebe a pečeme 45minut při 175 - 180 stupních v horkovzdušné troubě.
Je nutno dodržet délku pečení, protože zde nelze zjistit zda je hotovo vpíchnutím špejle.Náplň i po dopečení se mírně hýbe a zatuhne až vychladnutím.
Při pečení se mohou začít tvořit hnědé okraje, jak se to stalo mě na fotce, je třeba mírně zeslabit troubu a pootočit formu. Nic se neděje, zadělá se to pak šlehačkou.
Ještě jedna drobnost - je dobré si dát při pečení pod formu plech. Někdy se stane, že může vykapávat máslo.
Po vychladnutí zdobíme šlehačkou a případně můžeme posypat skořicí.
Obměna - při mixování náplně můžete přidat maliny - je to zas jiné a moc dobré.
Recept už mám několik let od své kamarádky, která dlouhou dobu žila v Kanadě.
Je to opravdu moc dobré a syté.
připravená směs z bebe a ostatních přísad
zde již vtlačena do formy
ušlehaná náplň
náplň vlijeme do formy na bebe
upečený dortík, musí se nechat vychladit
dozdobený šlehačkou, skořicí a čokoládovými hoblinkami
na řezu
připraveno k servírování
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kapaja
(upraveno)
1. 3. 2008, 18:01
Dobrý den, dneska poprvé jsem upekla Váš dortík a byl opravdu skvělý jen ten vzhled se od toho Vašeho "trochu" liší Tady je můj výtvor http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=870222 a tady je řez http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=870226 Byl moc dobrý, díky za receptík
MAMEMIMOMU
(upraveno)
3. 3. 2008, 9:47
@kapaja
Pavli, jste šikovná. Zdobení se meze nekladou a když to příště vydržíte a necháte ho pořádně vychladit, ani bortit se nebude . Jsem moc ráda, že vám chutnal. Míša
miru005
(upraveno)
1. 3. 2008, 11:48
Dobrý den,včera jsem pekla Váš dort a trochu mi po upečení spadl,dala jsem to spodní těsto jen na dno formy,nebylo ho tolik abych ho mohla natáhnout i na okraje formy.Nevadí,příště se snad povede lépe.I tak celé rodince moc chutnal.Mějte se krásně. Mirka.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
3. 3. 2008, 9:44
@miru005
Mirko, hlavně, že chutnal Častějším pečením se určitě bude více dařit. Každá trouba je jiná, chce to vychytat.. I vy se mějte hezky. Míša F)
Zrušený účet
(upraveno)
24. 2. 2008, 20:43
Dort se mi povedl, byl vynikající. Příště zase. Dík za skvělý recept
MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 2. 2008, 22:27
@
Heli, čekala jsem, jak vám chutnal, to mám fakt radost.
Monavy
(upraveno)
24. 2. 2008, 17:28
dneska jsem ho dělala a je úžasně dobrej,opravdu ,byl snědej hned takže opravdu doporučuju M.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 2. 2008, 20:42
@Monavy
Moni, to jsem moc moc ráda
katulik
(upraveno)
23. 2. 2008, 22:00
MAMEMIMOMU
(upraveno)
24. 2. 2008, 20:41
@katulik
Dík, ať vám chutná
melony
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:07
Vypadá to úžasně
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:12
@melony
Gabi, je to fakt moc dobré, teď v zimě dělám častěji tuto variantu a v létě zas tu s ovocem pro osvěžení. Všem nám moc chutná
Zrušený účet
(upraveno)
21. 2. 2008, 18:55
Čekám zítra odpoledne návštěvu, tak dopoledne vyrobím a snad bude mít úspěch Jen mám trochu strach, jestli to bebe na dně vydrží pohromadě a nebude se to pak sypat. Ale ono to asi navlhne od náplně, že?
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 19:38
@
Heli, nebojte, ono se trochu spojí tím máslem. Musíte ho pak pořádně vtlačit, aby držela směs pohromadě. A pak je to opravdu měkké, ještě lepší to je , když se to nechá do druhého dne proležet. . Opravdovská mňamina. Dejte vědět, jak vám chutnalo. Míša
Zrušený účet
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:03
@MAMEMIMOMU
Aha, tak to bych měla udělat ještě dnes, aby to zítra bylo uležené, že? Jdu do toho, stejně nepůjdu spát dříve jak o půlnoci A zítra písnu, jak se povedl
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:10
@
Heli, jděte do toho a držím palečky.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 20:14
@MAMEMIMOMU
A tu šlehačku na to můžete dát třeba až zítra.
Jarmila_
(upraveno)
21. 2. 2008, 18:38
Vypadá krásně. Už se těší až ho vyzkouším a ochutnám.
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 19:39
@Jarmila_
Určitě zkuste, stojí to za to. Míša
bozdíška
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:00
tak ten rozhodně vyzkouším při nejbližší příležitosti, vypadá nádherně a určitě bude i tak chutnat díky moc za recept Jana
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:07
@bozdíška
Jani, určitě vyzkoušejte, je to náramná mňamka a zas něco jiného pro naše chuťové buňky
Janci
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:00
Teda tak to vypadá bááááječně... Proč já se pořád bojím těch vajíček...
MAMEMIMOMU
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:06
@Janci
Je to opravdu supr máme ho moc rádi a ty vajíčka se pečou třičtvrtě hodiny, tak jak když pečete normální buchtu. Je to fakt v pohodě.
Janci
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:20
@MAMEMIMOMU
Míšo už jsem popošla a přečetla si pořádně recept Zmátly mě ty drcené sušenky Takže v nejbližší době vyzkouším, vypadá to opravdu výborně a lákavě... Potom písnu
bozdíška
(upraveno)
21. 2. 2008, 14:03
@Janci
Proč se bojíte vajíček, vždyť se upečou.