(recept
si oblíbilo 441 návštěvníků)
CITRONOVÁ BABETA
Potřebné ingredience
25 dkg polohrubé mouky , 22 dkg cukru moučka , 4 vejce , 1dcl vody , 1dcl oleje , 1 vn. cukr , 1 prášek do pečiva , štáva ze 2 citronů , kůra z 1 citronu
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem , po kapkách přidávejte olej . Poté ostatní suroviny a nakonec vmíchat sníh z bílků . Pekla jsem na 170°C .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Houska68
(upraveno)
29. 6. 2019, 12:59
První den mi přišla jako trošku sušší, ale krásně se rozležela. Těsto bylo luxusní už za syrova a krásně vonělo při pečení. Dělala jsem na takový ten plech, co se dá velikostně upravit, takže jsem zmenšila. Měla jsem dva klacky rebarbory, tak jsem je přidala na kostičky nakrájené a pak ještě potřela citronovou polevou. Do současných tropických veder, krásně osvěžující moučník. Ukládám a děkuji
backa
(upraveno)
21. 10. 2018, 10:42
Babeta se povedla na jedničku,krásně naskočila jsem s receptem spokojená díky
tetakniha
(upraveno)
25. 11. 2017, 19:53
Budu muset vyzkoušet, komentáře různé, tak se přesvědčím chutná-nechutná, každopádně děkuji za recept
PetraRol
(upraveno)
23. 9. 2017, 14:33
Jdu ji vyzkoušet
srneckova
(upraveno)
22. 9. 2017, 14:41
to musím vyzkoušet
Nadys
(upraveno)
22. 3. 2017, 11:11
Roxxana
(upraveno)
22. 3. 2017, 9:24
Peču opakovaně a vždy doma s velkým úspěchem. Máme ji moc rádi. Těsto před vložením do trouby ještě ochutnávám a přizpůsobuji své chuti, aby bylo sladkokyselé tak akorát
bedynka13
(upraveno)
12. 1. 2017, 8:16
nejdřív jsem byla v rozpacích z těch recenzí, i tak mě to neodradilo a upekla jsem ji. Musím říct že lepší bábovku jsem nejedla, zmizela ještě ten den. Naprostá pecka!!!!
novackova
(upraveno)
18. 9. 2016, 19:32
Atuna
(upraveno)
18. 9. 2016, 14:09
andrejs
(upraveno)
20. 6. 2016, 14:57
dobrý den, dělala jsme ji už 3x a ani jednou mě nevyskočila, ale jinak chuťově je skvělá !!! Nevím, kde dělám chybu
Matušková
(upraveno)
17. 4. 2016, 14:57
Já ji už dlouho dělám z bezlepkové Schar Mix C a dávám jen půl citronu a všem nám moc chutná.
Lovečanda
(upraveno)
21. 3. 2016, 10:40
Tak ta nám vůbec nechutnala, ani pes to nechtěl Škoda surovin
olii
(upraveno)
7. 12. 2015, 13:16
Tak nám tedy moc nechutnala
karion
(upraveno)
4. 12. 2015, 17:38
dnes jsem vyzkoušela a už není super děkuji za recept
Petulaaaaa
(upraveno)
4. 12. 2015, 10:35
Luxusní! Dávám mezi oblíbené :D
Cherry111
(upraveno)
6. 11. 2015, 16:13
Pěkné odpoledne, musím receptík pochválit, já i manžel jsme se olizovali až za ušima a už se stihl pochlubit i v práci. Je to fakt jako ta komunistická babeta Já akorát příště dám šťávu jen z jednoho citronu, měla jsem docela velké citrony. Moc děkuji za receptík
cettia
(upraveno)
26. 10. 2015, 19:38
Děkuji za recept je výborná Dala jsem je do muffínek, supr.
bazalka
(upraveno)
6. 4. 2015, 16:45
Vynikající ... místo polohrubé mouky jsem dala 20dkg hladké a 5dkg solamylu .... je vláčnější a ještě více připomíná pravou babetu . Díky za bezva recept , Iva
Azariel
(upraveno)
25. 3. 2015, 21:05
Po pravdě řečeno, jak jsem viděla recept vč. recenzí, byla jsem skeptická ... ale je totálně super!!!! Nepekla jsem ji tak moc do hněda jak na fotce, měla jsem ji pouze světlunce hnědou a dala jsem mouku půl polohr. a půl hladkou. Pekla jsem na 180. Je vlhčí, není vůbec dusivá.