(recept
si oblíbilo 671 návštěvníků)
Jablečné řezy s vynikající polevou!!!
Potřebné ingredience
2 vejce,200 g pískového cukru,80g tuku,nebo oleje (dala jsem olej),300g polohrubé mouky,300g nastrouhaných jablek,1prášek do pečiva,1kávová lžička skořice,nastrouhanou citronovou kůru,nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu.Můžete dát i kandované ovoce.
POLEVA: znovu jsem použila 1 čokoládu na vaření a 1 kysanou smetanu.- ta nemá chybu.
Postup přípravy
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme ,přidáme nastrouhaná jablíčka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.Přisypeme ořechy,rozinky a popřípadě i kandované ovoce.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. A upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany.Nemusíte se bát,jak jsem v minulém receptu psala nic se nesrazí.
Potřeme korpus a můžeme posypat ořechy,nebo kokosem.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. A upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany.Nemusíte se bát,jak jsem v minulém receptu psala nic se nesrazí.
Potřeme korpus a můžeme posypat ořechy,nebo kokosem.
Poleva
Hotové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rampepurda 3
(upraveno)
13. 3. 2008, 19:25
Super recept vynikajicí nemám slov děkuji zdravim Petra
backa
(upraveno)
13. 3. 2008, 20:26
@Rampepurda 3
Petruš,děkuji za moc povzbudivý komentář, mám velkou radost. Zdraví Vás Táňa
oharanda
(upraveno)
12. 3. 2008, 13:44
Naprosto úžasné
backa
(upraveno)
12. 3. 2008, 21:01
@oharanda
Moc děkuji Zdraví Táňa
citren
(upraveno)
10. 3. 2008, 10:52
Děkuji za super recept paní Táno))))))))))))))) Lenka
backa
(upraveno)
10. 3. 2008, 10:57
@citren
Leničko,já děkuji za pochvalu zdraví Táňa
Carcooolka
(upraveno)
9. 3. 2008, 20:50
Tak dnes jsem zkusila vaše řezy, těsto dobré, možná přístě dám víc nasekaných vlašáků. Poleva dobrá, mým klukům i manželovi chutnala. Posypala jsem kokosem.Je ale zvláštní že starší 5 letý syn polevu ochutnal hned jak jsem jí tam napatlala a to mu nechutnalo, po pár hodinách poleva pěkně ztuhla a to mu už chutnalo. Zvláštní. Jinak jsem ale dala méně cukru a bio kypřící prášek, tuk ne, jen olej.
backa
(upraveno)
9. 3. 2008, 21:07
@Carcooolka
Petro,taky raději dávám olej i když v receptu je tuk.Ale je hlavní ,že chutnala a to je to pravé. Zdraví Táňa
Carcooolka
(upraveno)
9. 3. 2008, 21:54
@backa
Já se trochu obávala té kysané smetany, aby to moc neteklo, např. při krájení, ale dala jsem to do chladu a krásně to ztuhlo. Původně jsem do kysané smetany chtěla místo čokolády dát čokoládovou polevu, ale jsem ráda, že jsem to neudělala, to by bylo asi tuhé až moc Ale koláč je opravdu dobrý, můj 3 letý syn není moc na sladké, ale dnes si dal. On je spíš masožrout
radostznakupu
(upraveno)
8. 3. 2008, 7:28
zdravíčko, tak jsem včera pekla tyto řezy, a dělala je do dortové formy akorát nevím co jsem kde pokazila ???? , korpus mám tuhý... jinak chuťově výtečné, sice jsme to přepískly s citronovou kůrou (dcerka přidávala a obrátila tam celý sáček), ale to tomu vůbec nevadilo, poleva ze zakysanek je super, určitě použiju i u jiných receptů až na moji nešikovnost - (jak je něco se šleháním tak se mi to zdrcne) - recept výýborný a mohu vřele doporučit
aenja
(upraveno)
8. 3. 2008, 8:30
@radostznakupu
Nevím,jestli můžu poradit.Mojí mamce se takto často nepovedl piškot,tak to vychytala tak,že vejce ve šlehaši s cukrem šlehá tak i 10minut a pak olej a už jen krátce,ostatní jen lehce vmíchat a myslím,že se vám musí povést.A dát do vyhřáté trouby a neotvírat.
backa
(upraveno)
8. 3. 2008, 8:12
@radostznakupu
Dobrý den,to mě mrzí,že jste měla korpus tuhý, Ale šleháním by to nemělo být.Na podruhé se Vám to určitě podaří.Když Vám nejde šlehání tak to zkuste utřít jen vařečkou Tak pečení zdar a ať se Vám daří. Hezký den přeje Táňa
Hanka Ka.
(upraveno)
7. 3. 2008, 20:45
Včera večer upečeno a dnes už byla pryč. Chutnala i manželovi .Jednoduché, rychlé a hlavně moooooooooc dobrééé!!!!!!Super recept.
backa
(upraveno)
9. 3. 2008, 10:18
@Hanka Ka.
Hani,tak to mám radost,že chutná i mužské populaci můj manžel ji má taky moc rád,hlavně když je tam ta čokoládová mňamka a je jí hodně Díky za pochvalu Táňa
Vláča
(upraveno)
6. 3. 2008, 21:27
...zdravím....i já jsem vyzkoušela a výsledek mé snahy byl do 20minut fuč.... ...Táňo, nemáte náhodou zkušenost s dvojitou dávkou do velkého pekáče???
backa
(upraveno)
7. 3. 2008, 9:28
@Vláča
To nemám, ale proč to neudělat z dvojí dávky,nic na tom nemůžete zkazit,jen toho bude víc klíďo,píďo, tak to znamená ,že to budete mít na 40 minut?? Hezký den přeje Táňa
ziki
(upraveno)
6. 3. 2008, 14:37
Tak i já Táňo neodolala a hlavně kvůli té polevě buchtu upekla a musím moc poděkovat za super recept Jen se po ní zaprášilo a i manžel, který moc na sladké není si pěkně pochutnával Jste výborna a už se těším, až zkusím nějaký váš další recept. Mějte se hezky Mirka
backa
(upraveno)
6. 3. 2008, 17:45
@ziki
Mirko,já zase musím poděkovat za milý komentář a jsem ráda,že jste si pochutnali Hezký večer zdraví Vás Táňa
Aja88
(upraveno)
6. 3. 2008, 11:03
Ahojky teti, tak i já se připojuji, řezy byly výtečné , leč jsou již sežrány . Holky mě snědly půl plechu ještě než jsem stačila namazat krém nahoru . Poleva je opravdu mňamózní , připomíná tu čokoládu v tvarohovém drezertu Míša.
backa
(upraveno)
6. 3. 2008, 17:46
@Aja88
Ahoj neteřinko,tak jsem ráda,že chutnaly a ta poleva je fakt dobrá že? Zdišek jen mlaská,když ji dělám on je hrozně na sladké pa teta
Lenkule
(upraveno)
6. 3. 2008, 9:53
Dobrý den Táňo , jedním slovem VYNIKAJÍCÍ , řezy jsou vláčné, opravdu mňamka , jablíčka jsem nestrouhala, ale krájela na kousky, přidala sekané mandle, kandované ovoce, přikápla rumíček , a už nejsou . Děkujeme za bezva recept, je to rychlé a ten výsledek ........ Mějte se krásně , Lenka.
backa
(upraveno)
6. 3. 2008, 10:13
@Lenkule
No Leni,přidala jste kousek své fantasie a s těmi mandlemi,to může mít zase jinou chuť,stačí malý detail a zase je to trošku jinačí. Potěšilo mě ,že jste vyzkoušela můj recept a že Vám chutnal. Díky za komentář a přeji pěkný slunečný den Táňa
skrdlina
(upraveno)
5. 3. 2008, 12:33
, Táňo, ta buchtička je na 1 , a poleva je strašně moooooooooooooooooc dobrá, děkuji za receptík, budeme dělat častěji, je to rychlé, a dobré, je to prostě SUPER, Blanka
backa
(upraveno)
6. 3. 2008, 10:15
@skrdlina
Blani,ta buchta je fakt dobroučká,taková mokroučká a ta poleva je fakt moc dobrá ,ráda ji dávám i na jiný moučník. Ta se osvědčila. Díky Táňa
H-A-E-M
(upraveno)
5. 3. 2008, 11:19
O víkednu jsme testovali, nezbyl ani drobeček.
backa
(upraveno)
5. 3. 2008, 12:16
@H-A-E-M
Tak to jsem ráda,že tak chutnala tak si to zopáknete ne???
H-A-E-M
(upraveno)
6. 3. 2008, 16:27
@backa
Táňo, chtějí řezy v sobotu zase Asi jim recept vytisknu a někde se zašiju, protože jinak neodolám a nakonec se nevlezu do oblečení
Hanka Ka.
(upraveno)
4. 3. 2008, 20:04
Táňo, prosím chci se vás zeptat kolik tam dáváte toho oleje? A když děláte tu polevu, nezdrcne se to teplé a studené? Díky za opdověď Mějte se hezky Hanka
backa
(upraveno)
4. 3. 2008, 21:27
@Hanka Ka.
Hani já si odvážím skleničku a zvážím olej,nebo na odměrce je 100ml tak trochu pod čárku. Jo ta poleva,vůbec nemusíte mít strach ,opravdu se nezdrcne. Táňa
Luníček
(upraveno)
3. 3. 2008, 14:54
Jsou výborný.dělala jsem je o výkendu ale nezbylo tak jsem je dělala dneska znova. díky.
backa
(upraveno)
3. 3. 2008, 16:28
@Luníček
Tak to je jak u nás jsme všichni taky mlsní . Hlavně,že jste si pošmákli
heavy
(upraveno)
3. 3. 2008, 14:32
O VÍKENDĚ JSEM ZKOUŠELA VAŠÍ MŇAMKU, JE MOOOOC DOBRÁ.
backa
(upraveno)
3. 3. 2008, 16:27
@heavy
Díky Petro,jsem ráda,že chutnalo
Zuzi201
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:27
Dobrý večer, včera poo jsem upekla a dnes už jsem dělala další pekáč. Buchta je opravdu mňamózní V létě míváme plno , takže se bude veelice hodit! Děkuji za super receptík
backa
(upraveno)
2. 3. 2008, 22:31
@Zuzi201
Dobrý večer Zuzko,mám ještě jeden vynikající s jablky,když jich máte hodně.Jak ho budu péct nafotím a vložím. Jsem ráda,že jste spokojená s receptem a díky Táňa
Davit
(upraveno)
2. 3. 2008, 9:43
Dobrý den,včera jsme pekly s malou vaši buchtu a taky jsme včera snědly vaši buchtu .Polevu jsem dětem musela doslova vyrvat z ruk aby zůstalo na buchtu!Takže jediná chyba té buchty je-JE HNED PRYČ .Díky za bezva recept
backa
(upraveno)
2. 3. 2008, 10:05
@Davit
Tak to jsem moc ráda,že to takhle hezky dopadlo ona je taková mokrá a žádná sušina a to dětem jede ,hlavně ta poleva naše holky chtějí si vždycky vzít celý kastrolek a že ji sní lžičkou. Díky za pěkný komentář Táňa
Ropazu
(upraveno)
1. 3. 2008, 21:29
Dobrý večer Táňo, tak i já jsem dnes pekla vaši buchtu . Je opravdu moc výborná , takže si ji řadím mezi ty, které budu dělat častěji . Mléko jsem také musela přidat, já dělala z mražených a opravdu to bylo dost husté. Díky moc za super recept . Pavla
backa
(upraveno)
2. 3. 2008, 10:01
@Ropazu
Hezké nedělní dopoledne,jsem ráda Pavlo,že jste byla spokojená a že Vám chutnalo. Je jednoduchá a není náročná a na rychlé pohoštění jak dělaná a vypadá svátečně. Hezký den přeje Táňa
Le.
(upraveno)
29. 2. 2008, 21:14
Dobrý večer, tak jsem taky dnes upekla a je to opravdu výborná a hlavně rychlá buchta, všem moc chutnala ,díky moc za skvělý receptík Lenka
backa
(upraveno)
1. 3. 2008, 9:23
@Le.
Díky Leni,jsem ráda,že všem chutnala a je hotová na ten šup. Zdraví Táńa
spílja
(upraveno)
28. 2. 2008, 12:59
Vynikající recept,ikdyž jsem se trochu té zakysané smetany na polevu bála.Ale je jemná,smetana se krásně spojila s čokoládou/použila jsem 3 kaštanové tyčinky./,,vůbec bych nepoznala,že je ze zakysanky.Myslím ale,že do těsta ,viz nápad dole by to chtělo přidat mléko,jablka jsou už bez šťávy,míchala jsem těsto v robotu a ani to nemohl utáhnout.
backa
(upraveno)
1. 3. 2008, 16:32
@spílja
Ty kaštanové tyčinky, musím také vyzkoušet,to není špatný nápad.To bude mít poleva zase jinou chuť. Pokud máte dojem ,že jsou jablka bez šťávy,tak proč nepřidat trochu mléka,ale já jsem nikdy nemusela přidávat. Klidně bych přidala o jedno jablko navíc.
backa
(upraveno)
28. 2. 2008, 19:56
@spílja
Děkuji za komentáře všem,ale má tady nemocné vnučky a tak nemám kdy odepisovat,ani se kouknout do počítače. A tak jak to bude možné odepíši. Zdraví všechny pekařinky Táňa