(recept
si oblíbilo 671 návštěvníků)
Jablečné řezy s vynikající polevou!!!
Potřebné ingredience
2 vejce,200 g pískového cukru,80g tuku,nebo oleje (dala jsem olej),300g polohrubé mouky,300g nastrouhaných jablek,1prášek do pečiva,1kávová lžička skořice,nastrouhanou citronovou kůru,nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu.Můžete dát i kandované ovoce.
POLEVA: znovu jsem použila 1 čokoládu na vaření a 1 kysanou smetanu.- ta nemá chybu.
Postup přípravy
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme ,přidáme nastrouhaná jablíčka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.Přisypeme ořechy,rozinky a popřípadě i kandované ovoce.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. A upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany.Nemusíte se bát,jak jsem v minulém receptu psala nic se nesrazí.
Potřeme korpus a můžeme posypat ořechy,nebo kokosem.
Naplníme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. A upečeme.
Rozpustíme si čokoládu a do ní zamícháme celý kelímek kysané smetany.Nemusíte se bát,jak jsem v minulém receptu psala nic se nesrazí.
Potřeme korpus a můžeme posypat ořechy,nebo kokosem.
Poleva
Hotové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jusinka
(upraveno)
30. 7. 2010, 16:56
VYpadají dobře , určitě zkusím a písnu
bez
(upraveno)
8. 5. 2010, 21:07
Dobrý den! Řezy jsou opravdu výborné.Děkuji za recept a dávám do oblíbených.Jste šikulka!!!!
backa
(upraveno)
18. 7. 2010, 10:19
@bez
děkuji za pochvalu ikdyž jsem si toho tak pozdě všimla. hlavně ,když jste si pochutnali.
Mircka
(upraveno)
14. 4. 2010, 8:44
Dobrý den, chci se zeptat na polevu. V komentářích jsem se dočetla, že zakysanou smetanu dáváte 200 g. Jak velkou čokoládu? 100 g? Nebo větší? Díky za odpověď.
Marphy
(upraveno)
8. 3. 2010, 9:24
vynikající, moc děkuji za skvělej receptík. dala jsem hrušky jak tu psala jedna pani a opravdu neměla chybu.
backa
(upraveno)
22. 2. 2010, 8:39
Darinko,já jsem to dělala na pekáč,protože plech je moc velký a buchta by byla nízká.Ten pekáč je stejně dlouhý jako plech ,jen užší. A olej si odvažte,dám na váhu hrníček odvážím a pak vážím olej. Tak ať se Vám povede a chutná.
Marphy
(upraveno)
22. 2. 2010, 7:46
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jaký plech je recept a kolik oleje? Mám ho normálně odvážit? Děkuji
Perina
(upraveno)
22. 1. 2010, 14:57
Dobrý den Dnes jsem našla vaše recepty a udělala jsem Jablečné řezy jsou moc dobré .Hned jsem si na zítra vytiskla koláčky křehké ,tak doufám,že se povedou .Mějte se pěkně Eva
backa
(upraveno)
26. 1. 2010, 15:45
@Perina
To jste mi udělala radost že Vám chutnaly .Určitě se Vám koláčky povedou ,jsou jednoduché
Elizza
(upraveno)
13. 1. 2010, 17:49
Díky za receptík.Moc nám chutnalo,je to dobrůtka Rychlé a jednoduché Iveta
veruka1
(upraveno)
1. 1. 2010, 21:54
Moc nám chutnala, zařazuji do oblíbených a budeme dělat častěji. Díky!!!!
terina
(upraveno)
20. 12. 2009, 14:06
Dnes jsme pekli podle vás vynikající, jednoduché, všichni jsme si pochutnali a zase můžeme péct znovu
macnel
(upraveno)
22. 9. 2009, 8:23
po buchtě se jen zaprášilo. Místo jablek jsem dala hrušky a také to menělo chybu.
Holy50
(upraveno)
24. 5. 2009, 20:15
Buchta je perfektní, všem nám moc chutnala,určo zařadim mezi naše oblíbené-máme dost jablíček díky za receptík
Machja
(upraveno)
15. 5. 2009, 17:03
Včera jsem pekla a je to fakt výborné hlavně ta poleva je luxusní I malej si vyžádal nášup
Daňovka
(upraveno)
19. 3. 2009, 20:30
Dobrý večer paní Tatjano zítra vyzkouším Vaši buchtičku , ale potřebovala bych od Vás radu. Nějak mi nejdou převody kolik dáváte toho oleje . Děkuji za odpověď. Krásný večer
emilek :-)
(upraveno)
15. 3. 2009, 19:15
Včera jsem pekla a buchtička je výborná A ta poleva, to je luxus - jen příště udělám z dvojité dávky, tj. 2 zakysanky a 2 čokolády Super
fehmi
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:49
Buchta,výborná vláčná,moc doporučuji ostatním
backa
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:02
@fehmi
Tak to jsem moc ráda,že chutnala
zdenka54
(upraveno)
10. 2. 2009, 14:03
Táni,zeptám se asi hloupě ale ta poleva neztuhne,že ne,je to spíš jako krém?Já mám nadání to s nějakou maličkostí vždycky "zvorat",když dělám něco nového,děkuju
fehmi
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:50
@zdenka54
Můžu Vám odpověď,ztuhne to a je výborná,krásně se ta kys.smetana do té čokolády vmíchala jarča
lenadv
(upraveno)
10. 2. 2009, 13:57
Dělala jsem buchtu o víkendu a ikdyž jsem to polila jen obyčejnou čokoládovou polevou, pač jsem neměla smetanu, tak to všem moc chutnalo Příště to určitě udělám s tou smetanou, to musí být mnohem lepší
backa
(upraveno)
10. 2. 2009, 14:00
@lenadv
Leni,vyzkoušejte s tou smetanou, to nemá chybu. jestli máte raději sladší polevu ,dejte mléčnou čokoládu,místo hořké na vaření. Táňa
Jarmuschka
(upraveno)
2. 12. 2008, 14:50
Tak jsem to také vyzkoušela a chutná dětem i manžovi (a to je co říct). Nejdřív jsem měla obavy, že je toho těsta na hluboký plech (standartní velikost) málo, ale je toho tak akorát. Poleva taky výborná. Zařazuji do repertoáru.
backa
(upraveno)
10. 2. 2009, 13:58
@Jarmuschka
díky Jarmilko, jsem ráda,že Vám všem chutnala
milulinka
(upraveno)
18. 11. 2008, 21:37
Také jsem zkusila upéct a je to výborné!!!!! a nejen tento receptík i hanácké koláče Míla