(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
Svěží jablečné řezy jako z cukrárny
![Svěží jablečné řezy jako z cukrárny](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/130128/18/j138994.jpg)
Potřebné ingredience
Lehké a šťavnaté jablečné řezy Vyzkoušejte stojí za to a určitě si dejte stranou ať alespoň ochutnáte :) Piškot: 220g cukru 4 vejce 250g polo.mouky 2 malé lžičky jedlé sody 100ml oleje 100ml vlažné vody 1 vanilkový cukr špětka skořice Krém: 1šlehačka 2 kysané smetany vanilkový cukr a cukr podle chuti
Postup přípravy
Strouhaná jablka(množství záleží na velikosti plechu a kolik jich chcete na dezertu mít.
Čirá želatina na polití dle návodu,dejte o trochu vody víc aby nebyla úplně tuhá
Těsto:
Cukr a vejce vyšleháme do husté pěny,vodu smícháme s olejem,mouku smícháme s jedlou sodou a na střídačku přidáváme k vejcím,nakonec vmícháme cukr se špetkou skořice.Nalijeme na plech a pečeme na 180°C
Mezitím vyšleháme šlehačku,v další míse smícháme kysané smetany s cukrem.Smetanu se šlehačkou smícháme a dáme uležet do lednice.Připravíme si jablka a čekáme až piškot vychladne.
Hotový piškot potřeme krémem,navrstvíme strouhaná jablka a celé polijeme slabou vrstvou želatiny.
Vychladit a podávat s oblíbenou kávou.
Doufám,že bude chutnat i vám :)
Veronika Brigulová
Čirá želatina na polití dle návodu,dejte o trochu vody víc aby nebyla úplně tuhá
Těsto:
Cukr a vejce vyšleháme do husté pěny,vodu smícháme s olejem,mouku smícháme s jedlou sodou a na střídačku přidáváme k vejcím,nakonec vmícháme cukr se špetkou skořice.Nalijeme na plech a pečeme na 180°C
Mezitím vyšleháme šlehačku,v další míse smícháme kysané smetany s cukrem.Smetanu se šlehačkou smícháme a dáme uležet do lednice.Připravíme si jablka a čekáme až piškot vychladne.
Hotový piškot potřeme krémem,navrstvíme strouhaná jablka a celé polijeme slabou vrstvou želatiny.
Vychladit a podávat s oblíbenou kávou.
Doufám,že bude chutnat i vám :)
Veronika Brigulová
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091016/11/b49930-1255685855.jpg)
zuzist
(upraveno)
24. 2. 2013, 22:39
Na jak velký plech to asi pečete, klasický velký nebo malý?? díky Zuzka
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150516/16/b76114-1431788358.jpg)
Zrušený účet
(upraveno)
14. 3. 2013, 19:59
@zuzist
střední
blabo51
(upraveno)
11. 2. 2013, 19:55
Mám dotaz, ty jablka se tepelně neupravují?
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150516/16/b76114-1431788358.jpg)
Zrušený účet
(upraveno)
12. 2. 2013, 14:22
@blabo51
Já dávám syrová ,je to šťavnatější
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090914/10/b205839-1252915426.jpg)
kac82
(upraveno)
11. 2. 2013, 19:24
Naprosto skvělé
mohu jen doporučit
určitě je budu brzy dělat zas
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
laskonka333
(upraveno)
29. 1. 2013, 11:54
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/121028/16/b166673-1351436434.jpg)
Vlasta33
(upraveno)
29. 1. 2013, 10:46
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)