Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 553 návštěvníků)

Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.

0.0
Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.

Potřebné ingredience

Pečeme je téměř denně ,VYDRŽÍ I DVA DNY JAKO ČERSTVĚ UPEČENÉ! 100ml mléka, 200ml vody, 100ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáčky sušeného droždí, 500g hladké mouky,nejlepší je smíchat 1:1 hladkou a celozrnnou,podle chuti přidejte zrníčka-slunečnice,lněná,dýňová... .
Zadělávám v domácí pekárně.
Pokud ji nemáte a budete dělat ručně ze 100ml mléka udělejte kvásek

Postup přípravy

Suroviny dejte do pekárny na program těsto s kynutím.Po vykynutí upleteme nebo vytvarujeme rohlíky a necháme ještě kynout na plechu.Podle chuti si je můžete naplnit sýr,šunka nebo anglické rohlíky ,před pečením dát na rohlíky angl.slaninu a upéct.
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alisar 19. 2. 2013, 20:29
Také jsem pekla. Výborné. (Y) (clamp)
krylova 17. 2. 2013, 19:57
dnes upečené a jsou boží |:o) (clamp) (clamp) příště už si zadělám v pekárně opět jsem vyhodila hnětač,ale uz je objednán nový
mafnurka 17. 2. 2013, 18:46
Tak tyhle houstičky jsou PŘEPYCH !!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
thom 13. 2. 2013, 19:29
Jsou super, dnes jsme pekli (Y) (Y) (Y) Bylo to neplánované, takže zásoby žádné ,-) mouka jen hladká, potřené jen mlékem a sypané jen solí a kmínem :-) :-) :-) I tak jsou vynikající (zajic) (zajic) (zajic) Syn si chce založit pekárnu a prodávat je ,-) ,-) ,-) Moc děkujeme za receptík (hello)
Žirafka1 14. 2. 2013, 19:40
@thom ,-) :-$ ,-)
dagina32 11. 2. 2013, 15:09
Děkuji,,, Váš recept dostal u nás velkou jedničku (Y) (clamp)
Žirafka1 10. 2. 2013, 16:00
(Y) :-) (F) Rohlíčky vypadají úžasně a mám velikou chuť je upéct (flower) Dám Vám pak vědět,jak to dopadlo (radost) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 12. 2. 2013, 14:23
@Žirafka1 Marti to jsem zvědavá :)
Žirafka1 24. 2. 2013, 23:47
@Webrouček (Y) (Y) (Y)Dobrý den paní Veroniko, tak dnes večer jsem dopekla housky podle Vašeho receptu (clamp) (clamp) (clamp) Vypadají pěkně, teď jsem ještě zvědavá,jak budou chutnat :-$, zatím jsou bohužel na ochutnání moc horké ,-) Děkuji za super recept, určitě nepeču naposledy. (clamp) Těsto jsem zadělávala ručně,ale i tak nakynulo perfektně. (flower) (hello) Moje housky podle Vás :-) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=140150&user=202660
Žirafka1 13. 2. 2013, 22:43
@Webrouček (flower) Verunko, já také ,-) :-$
evakycek 9. 2. 2013, 23:10
(Y) (Y) super recept děkuji (clamp)
martina040 2. 2. 2013, 17:16
Právě jsem upekla a jsou vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jaanka2 31. 1. 2013, 13:16
Dobrý den Veroniko, chtěla bych vyzkoušet Váš recept, ale s čerstvým droždím. Prosím kolik ho tam mám dát?
Zrušený účet 31. 1. 2013, 23:45
@jaanka2 Jani tak prý 42g Udělat kvásek ze 100ml mléka+42g droždí+cukr a ty se prý nenechávají kynout,rovnou uplést a upéct.Zítra jdu na ně. (F)
Zrušený účet 31. 1. 2013, 17:47
@jaanka2 Bohužel čerstvé nepoužívám a nevím kolik se ho dává na 500g mouky
Peťanika 30. 1. 2013, 14:43
Veroniko, děkuji za recept. Už jsem zkoušela péct podle více receptů, ale nikdy to nějak nebylo ono. Dneska jsem zkusila péct podle vašeho receptu a jsem nadmíru spokojená. Konečně!!! Můžu jedině doporučit. Já jsem jen dala 1/3 mouky žitnou chlebovou a do těsta semínka a mám jednu veku, 5 dalamánků a 1 pletýnku. Chtěla jsem vyzkoušet různé varianty. Ještě jednou moc děkuji. Petra
Zrušený účet 30. 1. 2013, 20:42
@Peťanika Petro já hledám recept na housky už 4 roky ,co já toho vyzkoušela a pokaždé to bylo jen na rychlé snědení,jak to vystydlo tak to bylo jak kámen nebo gumový jak holiny. Dělám je pokaždé jinak,asi jsem je nikdy neměla stejné :)Těch variant co se dá udělat. Jestli máte doma sodovku(sodastream) zkuste nahradit 200ml vody právě sodovou vodou a budou nadýchané,ale více vláčné. Aby byly pěkně křupavý potírám je slanou vodou. Nejčastěji dělám 250/250 hladá/celozrnná.Te´d mám v pekárně jen z hladké,ale hodně semínek. Co peču tyto housky do krámu už nechodím.
Peťanika 31. 1. 2013, 8:14
@Webrouček Veroniko, já zkoušela těch receptů jen pár. No a když se nepovede jeden, druhý, třetí, tak mi to bylo líto, ale pořád jsem si říkala, přece není možný, aby to jednou už konečně nebylo ono. Musím říct, že jem měla strach z té žitné mouky, ona je trochu lepivější, ale i tak se s těstem pracovalo moc dobře. Já nemám pekárnu ani robot, takže všechno dělám ručně, ale to mi nevadí. Těsto krásně nakynulo, nelepilo, fakt jsem byla spokojená. Zbytek pečiva jsem nechala v košíku jen v utěrce a je pořád dobré. Manželovi teda chutnaly více ty pletýnky, co jem dělala úplně jako první, taky podle receptu tady z MMB. Mě moc ne. Těsto moc nenakynulo a ty pletýnky byly takový nenadýchaný, no je pravda že byly asi takový mokřejší, ale pro mě takový moc těžký do žaludku. Ale ono je to stejně jedno. Já si budu péct podle vás a manžel stejně nedá dopustit na kupované pečivo :-). Petra
Peťanika 31. 1. 2013, 12:47
@Peťanika Veroniko, určitě to vyzkouším, ale sodastream nemám, tak snad bude stačit bublinková voda. Petra
Zrušený účet 31. 1. 2013, 8:37
@Peťanika Mokřejších pletýnek dosáhnete tou sodovkou do těsta,nakynou ,ale jsou takové vlhčí.
lidare 28. 1. 2013, 19:17
(Y) (Y)ty jsou krásně lákavé (clamp) (clamp) (clamp)
Kačik 28. 1. 2013, 16:00
právě jsem dala dělat těsto a budou k večeři :-$
Zrušený účet 28. 1. 2013, 18:41
@Kačik Mě se zdají lepší druhý den :) Také mi kyně těsto,ale na anglické houstičky
jacoubek 28. 1. 2013, 15:47
Jsou výborné :-)...
Zrušený účet 28. 1. 2013, 20:57
@jacoubek Moni a zkuste tyto ,dnes jsem zkusila dát místo vody sodu a jsou mnohem nadýchanější a křupavější http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=139001&user=76114
anijak 28. 1. 2013, 14:30
Dobrý den, vypadají úžasně a zítra jdu do nich :-). Ale chtěla jsem se zeptat: není moc těch tekutin?
Zrušený účet 28. 1. 2013, 18:37
@anijak Není když dáte méně těsto se vám nespojí,tak jak je to napsané mám vyzkoušeno se 100% efektem :)
monikasupitova 26. 1. 2013, 20:07
Dobrý den, na obrázku vypadají super - mohu se zeptat na kolik je péct a jak dlouho v horkovzdušné troubě? Moc díky za odpověď (F)
Zrušený účet 26. 1. 2013, 21:23
@monikasupitova Moni 170°C horkovzduch
radka5 26. 1. 2013, 16:58
Verun,a před pečením je něčím potíráte??..vypadají úžasně...chci vyzkoušet... (F)
Zrušený účet 26. 1. 2013, 21:25
@radka5 Radko potírám je vejcem)to jsou zrovna tyto) nebo mlékem ta kůrka není tak křupavá nebo slanou vodou a to dělá křupavější kůrku ,nejlepší jsou z mouky 250g hladká a 250g celozrnná ,ty jsou nejlepší,z 500g mouky je 6-7 pletýnek
100ml 26. 1. 2013, 16:39
Verunko akorat jsem je dopekla,vyborne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 26. 1. 2013, 21:26
@100ml Jani a jsou to hlavně housky ,které jsou skvělé i druhý den a stačí je mít jen na ošatce přikryté ubrouskem,nedávejte je do sáčku s tím nemám zkušenost ,jestli třeba nezgumovatí
Vlasta33 26. 1. 2013, 13:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie