(recept
si oblíbilo 553 návštěvníků)
Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.
Potřebné ingredience
Pečeme je téměř denně ,VYDRŽÍ I DVA DNY JAKO ČERSTVĚ UPEČENÉ! 100ml mléka, 200ml vody, 100ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáčky sušeného droždí, 500g hladké mouky,nejlepší je smíchat 1:1 hladkou a celozrnnou,podle chuti přidejte zrníčka-slunečnice,lněná,dýňová... .
Zadělávám v domácí pekárně.
Pokud ji nemáte a budete dělat ručně ze 100ml mléka udělejte kvásek
Postup přípravy
Suroviny dejte do pekárny na program těsto s kynutím.Po vykynutí upleteme nebo vytvarujeme rohlíky a necháme ještě kynout na plechu.Podle chuti si je můžete naplnit sýr,šunka nebo anglické rohlíky ,před pečením dát na rohlíky angl.slaninu a upéct.
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jafoslav
(upraveno)
26. 11. 2013, 12:45
Ja si dovolím poznamenať, že niektorým sa to javí ako cesto na buchty preto, že je tam žĺtok a mlieko. Ja robím cesto len s vodou.
nese v lese
(upraveno)
26. 11. 2013, 11:29
Dobrý den, rohlíky jsem upekla a těsto je opravdu výborné , jen jsem to neměla vykřupané, nevím kde dělám chybu, potírala jsem to 2x slanou vodou i během pečení.
hurgada
(upraveno)
24. 11. 2013, 21:24
Dobrý den chci jse zeptat jakto že máte pečivo tak krásně tmavé
Zrušený účet
(upraveno)
25. 11. 2013, 22:42
@hurgada
Potírám slanou vodou
pajdulinka
(upraveno)
20. 11. 2013, 21:18
děkuji za recept,dělala jsem hned z dvojité dávky.Jsou moc dobré
ilona
(upraveno)
16. 11. 2013, 18:27
jsou výborný a do zitra urcite nevydrzí díky za recept
jeremy
(upraveno)
12. 10. 2013, 9:06
reena
(upraveno)
25. 7. 2013, 17:33
Rohlíčky jsou vynikající Děkujeme za tip . Zdraví Renča
simonakl
(upraveno)
9. 4. 2013, 14:33
Tak jsem dnes zkusila vaše housky-rohlíky a jsou dobré, jaké budou zítra se uvidím posílám foto....děkuji za receptík, dělala jsem z celozrnné mouky... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4358921 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4358922
Molda
(upraveno)
5. 4. 2013, 17:31
Ta rohlíčky jsou vynikající , jen se po nich zaprášilo. Moc, moc děkuji za super receptík
blanor
(upraveno)
29. 3. 2013, 18:35
Úžasné peču je velmi často
Mance
(upraveno)
28. 3. 2013, 9:10
Výborný recept, pekla jsem je v něděli a v úterý byly jak čerstvé. Opravdu jen přikryté utěrkou. Místo vody jsem dala sodovku(sodastreem). Potřela jsem bíltkem, jinak potírám vodou+jedlá soda(sody jen trošku)
denoš
(upraveno)
25. 2. 2013, 10:05
receptík jsem vyzkoušela a je luxusní.peču každý druhý den.s tou sodou je to fakt super,pečivo vydrží i 2 dny,pokud nějaké zůstane díky mooooc
danca60
(upraveno)
24. 2. 2013, 20:37
Už jsem také vyzkoušela, jsou moc dobré, ale asi něco dělám špatně... nemám pekárnu, tak jsem zadělala ručně, ale pořád je to jako buchta... nemáte radu? Čím potáráte po upečení?
Zrušený účet
(upraveno)
27. 2. 2013, 0:12
@danca60
Myslíte jako ,že nejsou křupavé? Aby byly dobře křupavé potírám je po kynutí než jdou do trouby slanou vodou a nejlépe slanou vodou se lžiškou olivového oleje.Nebo jak to myslíte,že chutnají jako buchta?
danca60
(upraveno)
27. 2. 2013, 17:22
@Webrouček
No... spíš nám to chuťově připomíná kynutou buchtu než rohlík. Ale možná to tak patří. Křupavé byly krásně.
Zrušený účet
(upraveno)
27. 2. 2013, 20:44
@danca60
Dano a nedala jste moc mléka?Zkuste je udělat jen z vody
danca60
(upraveno)
7. 3. 2013, 18:57
@Webrouček
Tak zkusím, doufám, že se podaří.Děkuji
Chelsea
(upraveno)
24. 2. 2013, 19:57
Mňam, jsou fakt lepší než ty co jsem pekla dosud. Dělám další várku, aby měly děti do školy
Preburda
(upraveno)
24. 2. 2013, 17:08
Musím říci, že jsou velmi dobré, s těstem se dobře pracuje. Dala jsem kostku droždí 42g.............sušené nemám ráda a nerada s ním pracuji. Jen jsem se chtěla zeptat, čím potíráte housky před pečením, že je máte tak pěkně vypečené? Potřela jsem mlékem, ale nemám je tak pěkné. Jinak děkuji za receptík, jsou úžasné.
Zrušený účet
(upraveno)
27. 2. 2013, 0:13
@Preburda
Ivo mléko dělá kůrku měkkou pokud chcete mít hodně křupavé tak jen slanou vodu a nebo jsem teď zkusila slanou vodu se lžiškou oleje ,nebo jen bílkem,ale nejsou tak křupavé,na fotce jsou potřené žloutkem ,mlékem potírám jen loupáky aby byli měkké
Preburda
(upraveno)
27. 2. 2013, 21:19
@Webrouček
Verunko děkujííí za rady, vyzkouším, poněvadž jsou opravdu mocinky dobré.
Sismi
(upraveno)
23. 2. 2013, 21:13
jsou luxusní!!!Příště ale z dvojité dávky..
gabca30kk
(upraveno)
23. 2. 2013, 11:22
Zaděláno jdu donich
Kamila.B.
(upraveno)
23. 2. 2013, 10:00
Prosím a na kolik stupňů pečete a jak asi dlouho?
gabca30kk
(upraveno)
23. 2. 2013, 14:35
@Kamila.B.
Já pekla na 180st +- 17-20min Křupavé ,dobré
Bberi
(upraveno)
22. 2. 2013, 8:15
Výborné, dlouho vydrží jen přikryté utěrkou, super tip.
Hanulka2
(upraveno)
19. 2. 2013, 21:37
Teda, dle komentářů je zítra vyzkouším! Už se těším
Hanulka2
(upraveno)
23. 2. 2013, 13:52
@Hanulka2
Tak vyzkoušeno. Jsou nádherně nadýchané a opravdu i druhý den výborné. Ale... co mě zarazilo... chutnají nasládle??? Tak nevím, jestli jsem udělala něco špatně, dala jsem vše přesně dle receptu.. Jen jsem dělala pouze z hladké mouky, ale to na to asi nemá žádný vliv.. tak nevím, chut mi připadala jako buchtičky s krémem.. S máslem a marmeládou ok, ale se slaným nám to nejelo..
Zrušený účet
(upraveno)
24. 2. 2013, 1:14
@Hanulka2
Hani asi jste dala velkou lžičku cukru,dejte příště méně,mám malinké lžičky