Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 553 návštěvníků)

Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.

0.0
Domácí rohlíky a pletýnky lepší než od pekaře.

Potřebné ingredience

Pečeme je téměř denně ,VYDRŽÍ I DVA DNY JAKO ČERSTVĚ UPEČENÉ! 100ml mléka, 200ml vody, 100ml oleje, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 sáčky sušeného droždí, 500g hladké mouky,nejlepší je smíchat 1:1 hladkou a celozrnnou,podle chuti přidejte zrníčka-slunečnice,lněná,dýňová... .
Zadělávám v domácí pekárně.
Pokud ji nemáte a budete dělat ručně ze 100ml mléka udělejte kvásek

Postup přípravy

Suroviny dejte do pekárny na program těsto s kynutím.Po vykynutí upleteme nebo vytvarujeme rohlíky a necháme ještě kynout na plechu.Podle chuti si je můžete naplnit sýr,šunka nebo anglické rohlíky ,před pečením dát na rohlíky angl.slaninu a upéct.
Tyto rohlíky jsou výborné,po upečení je mám na ošatce i dva dny jen pod ubrouskem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jafoslav 26. 11. 2013, 12:45
Ja si dovolím poznamenať, že niektorým sa to javí ako cesto na buchty preto, že je tam žĺtok a mlieko. Ja robím cesto len s vodou.
nese v lese 26. 11. 2013, 11:29
Dobrý den, rohlíky jsem upekla a těsto je opravdu výborné (Y), jen jsem to neměla vykřupané, nevím kde dělám chybu, potírala jsem to 2x slanou vodou i během pečení.
hurgada 24. 11. 2013, 21:24
Dobrý den chci jse zeptat jakto že máte pečivo tak krásně tmavé
Zrušený účet 25. 11. 2013, 22:42
@hurgada Potírám slanou vodou :)
pajdulinka 20. 11. 2013, 21:18
děkuji za recept,dělala jsem hned z dvojité dávky.Jsou moc dobré (hello) (hello) (hello)
ilona 16. 11. 2013, 18:27
jsou výborný a do zitra urcite nevydrzí :) díky za recept (Y)
jeremy 12. 10. 2013, 9:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
reena 25. 7. 2013, 17:33
Rohlíčky jsou vynikající (Y) (Y) (Y) Děkujeme za tip . Zdraví Renča (hello)
simonakl 9. 4. 2013, 14:33
Tak jsem dnes zkusila vaše housky-rohlíky a jsou dobré, jaké budou zítra se uvidím (L) posílám foto....děkuji za receptík, dělala jsem z celozrnné mouky... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4358921 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4358922 (L)
Molda 5. 4. 2013, 17:31
Ta rohlíčky jsou vynikající (Y) (Y), jen se po nich zaprášilo. Moc, moc děkuji za super receptík (clamp)
blanor 29. 3. 2013, 18:35
Úžasné (Y) (Y) peču je velmi často (G) (Y) (Y)
Mance 28. 3. 2013, 9:10
Výborný recept, pekla jsem je v něděli a v úterý byly jak čerstvé. Opravdu jen přikryté utěrkou. Místo vody jsem dala sodovku(sodastreem). Potřela jsem bíltkem, jinak potírám vodou+jedlá soda(sody jen trošku)
denoš 25. 2. 2013, 10:05
receptík jsem vyzkoušela a je luxusní.peču každý druhý den.s tou sodou je to fakt super,pečivo vydrží i 2 dny,pokud nějaké zůstane (Y) (Y) :-) díky mooooc
danca60 24. 2. 2013, 20:37
Už jsem také vyzkoušela, jsou moc dobré, ale asi něco dělám špatně... nemám pekárnu, tak jsem zadělala ručně, ale pořád je to jako buchta... :-S nemáte radu? Čím potáráte po upečení?
Zrušený účet 27. 2. 2013, 0:12
@danca60 Myslíte jako ,že nejsou křupavé? Aby byly dobře křupavé potírám je po kynutí než jdou do trouby slanou vodou a nejlépe slanou vodou se lžiškou olivového oleje.Nebo jak to myslíte,že chutnají jako buchta?
danca60 27. 2. 2013, 17:22
@Webrouček No... spíš nám to chuťově připomíná kynutou buchtu než rohlík. Ale možná to tak patří. Křupavé byly krásně.
Zrušený účet 27. 2. 2013, 20:44
@danca60 Dano a nedala jste moc mléka?Zkuste je udělat jen z vody
danca60 7. 3. 2013, 18:57
@Webrouček Tak zkusím, doufám, že se podaří.Děkuji (L)
Chelsea 24. 2. 2013, 19:57
Mňam, jsou fakt lepší než ty co jsem pekla dosud. Dělám další várku, aby měly děti do školy |:o)
Preburda 24. 2. 2013, 17:08
Musím říci, že jsou velmi dobré, s těstem se dobře pracuje. Dala jsem kostku droždí 42g.............sušené nemám ráda a nerada s ním pracuji. Jen jsem se chtěla zeptat, čím potíráte housky před pečením, že je máte tak pěkně vypečené? Potřela jsem mlékem, ale nemám je tak pěkné. Jinak děkuji za receptík, jsou úžasné. (L) (Y) (clamp)
Zrušený účet 27. 2. 2013, 0:13
@Preburda Ivo mléko dělá kůrku měkkou pokud chcete mít hodně křupavé tak jen slanou vodu a nebo jsem teď zkusila slanou vodu se lžiškou oleje ,nebo jen bílkem,ale nejsou tak křupavé,na fotce jsou potřené žloutkem ,mlékem potírám jen loupáky aby byli měkké
Preburda 27. 2. 2013, 21:19
@Webrouček Verunko děkujííí za rady, vyzkouším, poněvadž jsou opravdu mocinky dobré.
Sismi 23. 2. 2013, 21:13
(Y) (Y)jsou luxusní!!!Příště ale z dvojité dávky.. ,-)
gabca30kk 23. 2. 2013, 11:22
Zaděláno (L) jdu donich (Y)
Kamila.B. 23. 2. 2013, 10:00
Prosím a na kolik stupňů pečete a jak asi dlouho? :-$
gabca30kk 23. 2. 2013, 14:35
@Kamila.B. Já pekla na 180st +- 17-20min (Y)Křupavé ,dobré (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Bberi 22. 2. 2013, 8:15
Výborné, dlouho vydrží jen přikryté utěrkou, super tip. (Y)
Hanulka2 19. 2. 2013, 21:37
Teda, dle komentářů je zítra vyzkouším! Už se těším :-)
Hanulka2 23. 2. 2013, 13:52
@Hanulka2 Tak vyzkoušeno. Jsou nádherně nadýchané a opravdu i druhý den výborné. Ale... co mě zarazilo... chutnají nasládle??? Tak nevím, jestli jsem udělala něco špatně, dala jsem vše přesně dle receptu.. Jen jsem dělala pouze z hladké mouky, ale to na to asi nemá žádný vliv.. tak nevím, chut mi připadala jako buchtičky s krémem.. S máslem a marmeládou ok, ale se slaným nám to nejelo..
Zrušený účet 24. 2. 2013, 1:14
@Hanulka2 Hani asi jste dala velkou lžičku cukru,dejte příště méně,mám malinké lžičky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie