(recept
si oblíbilo 142 návštěvníků)
Babiččiny péřovky
Potřebné ingredience
250 ml vlažného mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 2 lžíce krystal. cukru, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička soli.Náplň: maková, tvarohová, povidlová nebo marmeládová
Postup přípravy
Suroviny dáme v uvedeném pořadí (sůl zvlášť do rožku) do DP na program Těsto. Po vykynutí naplníme a klademe do vymazaného pekáče, promažeme mezi sebou i shora rozpuštěným máslem a necháme ještě asi 10 minut dokynout. Pečeme 20 minut při 220 °C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
6. 1. 2016, 15:27
Zrušený účet
(upraveno)
18. 5. 2013, 15:29
Dneska jsme vyzkoušely a jsou úžasné!!!! Ode dneška se u nás budou péct jedině tyto!!!! Děkuji za recept. Pavlína.
Malenkap
(upraveno)
31. 5. 2013, 18:14
@
Děkuji, moc mě těší, že chutnají
karmala
(upraveno)
18. 4. 2010, 16:33
Včera jsem vše šupla do pekárny a pak udělala buchtičky s krémem .Výborné
Malenkap
(upraveno)
4. 5. 2010, 20:48
@karmala
Děkuji za pochvalu, ať se dál daří.
Jablotro
(upraveno)
2. 4. 2010, 17:59
Tedy, paní Pavlo, tak dobré buchty jsem jedla naposledy od babičky. Jsou opravdu výborné. Dneska jsem je zkusila a i když jsem tam nedala svoji oblíbenou tvarohovou náplň, ale jen tři druhy marmelády, tak i přesto byly výborné. Velice Vám děkuji za tak výborný recept.
Malenkap
(upraveno)
18. 4. 2010, 16:27
@Jablotro
Děkuji za pochvalu, i když ta patří spíše mojí babičce, po které jsem recept podědila.
missak
(upraveno)
11. 3. 2010, 15:31
Bezvadný recept buchty všem moc chutnejí Díky za recept Míša
Malenkap
(upraveno)
28. 3. 2010, 15:35
@missak
Tak to jsem moc ráda.
kac82
(upraveno)
2. 2. 2010, 18:04
Dělala jsem je o víkenku a jsou supéééééér jiné už dělat nebudu
Malenkap
(upraveno)
28. 3. 2010, 15:36
@kac82
Jsem ráda, že chutnaly.
Zdenina
(upraveno)
25. 7. 2009, 15:26
ÚÚÚžasné . Vše mňamózní. Příště musím udělat dvojitou dávku. Moc díky za babičin recept. Jen ještě dopíši skvělou čoko náplň 10 dkg Hery 15 dkg mouky 15 dkg cukru 1 vanilk. cukr 3 lžíce kakaa - vytvořit drobenku - tyto jsou naše http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2154162
Malenkap
(upraveno)
26. 7. 2009, 8:17
@Zdenina
Jsem ráda, že Vám chutnaly a díky za inspiraci s čokonáplní.
LeniVa
(upraveno)
2. 2. 2009, 15:46
Právě jsem dodělala a Nemám sice pekárnu, ale udělala jsem podle dopisku dole 300 ml mléka a 25 g droždí a nemají chybu!!! A to jsem ke všemu zjistila, že nemám polohrubou mouku takže jsem poměry dala přesně naopak 400 g hladké a 100 polohrubé. A i tak fantastickééé. Do večera nebudou
Malenkap
(upraveno)
2. 2. 2009, 16:55
@LeniVa
Děkuji. Jde vidět, že jste pravá kuchařinka, dokážete si poradit
garf
(upraveno)
31. 1. 2009, 13:47
Tak jsme upekly hned 2 plechy a jsou opravdu mňam. Ale to bolení břicha potom No jako vždy. Jen druhý pekáč jsem pekla trochu dýl, protože ty první se nám zdály málo. a taky jsem je ještě přelila půlkou rozpuštěnýho másla, protože podla sousedky buchty musí plavat a sádle Nic dietního, ale pro chuť Moc děkuji za recept.
Malenkap
(upraveno)
31. 1. 2009, 20:30
@garf
Tak to je fajn, že chutnají. A dobrou chuť!
novabar
(upraveno)
30. 1. 2009, 20:25
tak tohle těsto nemá chybu, naprosto dokonalé!!! Jo, dávala jsem sušené droždí-jiné jsem neměla-dala jsem 1,5 čl Chtěla bych se zeptat jak jste si upravovala klasický recept do pekárny Já mám dobrý na langoše tak si říkám že bych to taky chtěla šoupnout do pekárny, ale nevím čeho ubrat či přidat....Díky
Malenkap
(upraveno)
31. 1. 2009, 9:10
@novabar
Na poměru surovin,oproti klasickému zadělávání těsta bez pekárny,jsem jen ubrala mléka (o 50ml), ale to chce vyzkoušet, aby těsto nebylo moc řídké. Droždí dát také méně, u těsta dávám na 500 g mouky tak 15 g droždí (1,5 lžičky sušeného). Tak ať se dílo podaří a co nevidět tady vyzkoušíme Váš nový receptík.
novabar
(upraveno)
31. 1. 2009, 10:27
@Malenkap
Pavli, musím ještě dodat, že kynuté těsto jsem měla vždy na druhý den suché, nic moc poživatelného, nejlepší bylo sníst za čerstva. No tyhle buchtičky jsou i dnes jako právě upečené, fakt super
Malenkap
(upraveno)
31. 1. 2009, 20:27
@novabar
To mě moc těší. U nás do druhého dne nevydrží.
tygřímáma
(upraveno)
28. 1. 2009, 11:28
Pavli,teď jsem je vyndala z trouby.Jsou fantastické .To si pochutnají,až přijdou ze školy.Díky za recept.
Malenkap
(upraveno)
31. 1. 2009, 9:04
@tygřímáma
Není zač a dětem dobrou chuť!
tawa
(upraveno)
17. 1. 2009, 15:14
ahojky.dnes som robila buchticky uz druhy krat a su fantastickééééééééééé.
Malenkap
(upraveno)
19. 1. 2009, 21:58
@tawa
Děkuji a dobrou chuť!
zuzel
(upraveno)
10. 1. 2009, 13:59
Tak jsem pekla už poněkolikáté. Pekárnu mám od vánoc.Peču neustále. Váš recept je přímo luxusní.Těsto nádherně nadýcháné,chuťově vynikající. Určitě budu péct častěji,skoro pořád. Děkuji za recept.
Malenkap
(upraveno)
11. 1. 2009, 10:16
@zuzel
Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že Vám chutnají.
tchyna
(upraveno)
6. 1. 2009, 20:32
tak jsem dneska poprvé upekla a jsou buchty výborné a nevěděla jsem kolik je 15 g droždí tak jsem dala čtvrt kostky a jsou ,recept mám uložený
Malenkap
(upraveno)
9. 1. 2009, 18:20
@tchyna
Jsem ráda, že buchty chutnaly, 15 g droždí je zhruba 1/4 kostky a ještě k tomu půlka z jedné čtvrtky (kostka je 42g). Ale já kolikrát dám taky jenom tu 1/4 kostky, protože bych třeba zrovna musela otevřít nové balení. Hlavně aby to pořádně nakynulo. Ze stejného těsta dělám i koláče a žmolenkové rohlíky, prostě všechno "buchtové"
MAXXIK
(upraveno)
11. 10. 2008, 19:50
15g čerstvého droždí
potakur
(upraveno)
11. 10. 2008, 17:29
Dobrý den, dáváte 15 g sušeného nebo čerstvého droždí?
aweii
(upraveno)
18. 4. 2008, 19:18
mmm tak ty vypadají krásně, hned bych si dala
SyMa
(upraveno)
18. 4. 2008, 13:28
Dobrý den, tak už peču ani nevím po kolikáté Jsou hned fuč Kdykoli je upeču, tak jsem za hvězdu Asi budu muset začít péct z dvojité dávky. Mějte se krásně.Sylva.
Malenkap
(upraveno)
18. 4. 2008, 19:17
@SyMa
Tak to mě velice těší. Přeji krásný den.
gazi
(upraveno)
16. 3. 2008, 16:07
Díky moc za info, hned jdu zkoušet, mám taky super recept na kynuté těsto, ale jsou tam 3 žloutky, tohle vypadá jednodušší, takže díky, mějte d.
gazi
(upraveno)
16. 3. 2008, 11:02
Dobrý den, jen se chci zeptat, jaký je postup když nemám DP??? Udělat jako klasické kynuté těsto nebo i množství surovin je jiné, díky daniela
Malenkap
(upraveno)
16. 3. 2008, 11:09
@gazi
Dobrý den, množství je stejné, jen droždí je 25g. Klasické kynuté těsto. Dříve jsem dávala mléka i 300 ml, záleží na mouce.