(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Maďarská kuchyně - Grenadýrský pochod aneb fleky s bramborama
Potřebné ingredience
brambory, těstoviny, cibule, paprika (opravdu se vyplatí koupit si sypanou papriku té lepší kvality), olej (nejlépe slunečnicový, ale může být i olivový), sůl
Postup přípravy
Velmi jednoduché a rychlé jídlo, které sice vypadá zvláštně, ale je velmi chutné. Jedná se o maďarský recept. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. V jiném hrnci ve slané vodě se lžící oleje uvaříme dle návodu jakékoli těstoviny. Než se vše uvaří, orestujeme na oleji nadrobno posekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, vmícháme do ní lžíci kvalitní sypké papriky, zamícháme a hned odstavíme z plotny, aby paprika nezhořkla. Uvařené brambory šťouchadlem rozmačkáme nahrubo (aby tam zůstaly kousky), přimícháme orestovanou cibuli s paprikou, promícháme a přidáme těstoviny a opět promícháme. Jídlo je hotové. Vhodné je jíst ho s kyselou okurkou, čalamádou, červenou řepou nebo s kompotem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Soptík
(upraveno)
17. 1. 2013, 15:04
Je to fakt dobrota. Zkuste to také se špagetami a jak jedna mamina píše, z uvařených, orestovaných brambor. Chutná to zase jinak a dobře. Ono zapečené i těstoviny (vrtule, mašličky, fleky) chutnají jinak než když použijete špagety. Dobrou chuť P
ZuzaM
(upraveno)
27. 11. 2012, 17:44
Musím se paní Zdenky zastat, tohle je opravdu klasický starý recept, žádná spatlanina ala MMB. Tady to doma děláme, je to dobré, jen nemačkám brambory a místo fleků dávám vrtule a občas přihodím opečené uzené na kostky nebo klobásu. Opravdu dobré, levné jídlo, doporučuji. (Vaří se to i v jídelně v ČSOB ))
Lenyna
(upraveno)
7. 2. 2013, 15:50
@ZuzaM
Opravdová lahůdka,vařila moje kamarádka(bohužel už není mezi námi ) Byla slovensko-maďarské národnosti. Jednoduché a na chuť výrazné jídlo.Bohužel v dnešní překořeněné době chápu,že spousta lidí má chuť tak zkaženou,že nedokáže ocenit.
Cindy*2
(upraveno)
29. 11. 2012, 22:01
@ZuzaM
koukám kolegyně
dandelion27
(upraveno)
4. 12. 2012, 12:16
@Cindy*2
když mě tohle naservírovala tchýně na oběd... koukala sem jak z jara. Ale to jídlo sem si zamilovala
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 11. 2012, 16:57
Cidos86
(upraveno)
21. 11. 2012, 13:05
Díky, že jste ho vložila. Už kdysi jsem ho chtěla vyzkoušet, ale zapomněla jsem na něj! Ráda ho vyzkouším. Tradiční recepty, ať jsou z jakékoliv země, mají obvykle něco do sebe
MB1710
(upraveno)
21. 11. 2012, 12:10
recept mám od kamarádky (maďarky) několik let a je výborné
everysmile
(upraveno)
20. 11. 2012, 13:06
moc dobré
Michaela.Z
(upraveno)
19. 11. 2012, 18:11
moje mamka do toho přidává uzené na kostičky, ale říká tomu slovenské brambory - tento recept má od tety ze Slovenska, která byla napůl Maďarka a mně to tedy moc chutná
Jaňulka87
(upraveno)
19. 11. 2012, 17:29
Zdeni, taky dělávám a je to dobrota Jídlo znám od babičky a ta je původem z Maďarska Jinak, já tam taky ještě přidávám tu opečenou anglickou slaninu na kostičky a moooc nám to chutná
vseta
(upraveno)
19. 11. 2012, 17:15
úžasná rychlovka, doma toto jídlo máme moc rádi akorát brambory vařím ve slupce a na cibulce oprančím šunkový kabanos nebo klobásu
Zrušený účet
(upraveno)
19. 11. 2012, 16:36
to je nářez,co způsobí žvanec.nejsem ani maďarka,ani slovenka,jsem češka jako poleno a tohle vařím taky-rychlý,jednoduchý-dobrý,nevidím na tom nic humusoidního...
radobelina
(upraveno)
19. 11. 2012, 16:13
Tak jsem to tu pročetla a musím se smát. Já třeba takovýhle recepty vyloženě miluju a doma je máme všichni rádi, takže někdy ráda zkusím. A jen tak mimochodem pro ty, co tak kritizujou... co takhle "Tchýnino výtečné kuřecí", které plave v hromadě tuku z tatarky? To si popravdě radši udělám tenhle recept, protože tamto je dle mě největší humus, kterej jsem kdy jedla.
enkka
(upraveno)
19. 11. 2012, 16:02
fandím takovým to jednoduchým receptům.už bylo dost zalévání kečupů a strouhání eidamů
jome
(upraveno)
19. 11. 2012, 15:48
toto jídlo miluje vnuk a to je mu dvact let jak je u nás na víkend nebo prázniny nesmí chybět.Mimochodem Květa Fialová ho vaří také.
100ml
(upraveno)
19. 11. 2012, 14:41
Tento recept uz delam leta a opravdu nam moc chutna ,ja to jeste poleju maslem a mnmka a to mam3 chlapy a jeto hned pryc
Natalýsek
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:58
tak jsem dnes chtěla oběd bez masa a narazila na ten Váš receptík. Kombinace brambor s těstovinami by mě nenapadlo uvařit i když ráda experimentují a tak jsem ho hnedka vyzkoušela. Osobně musím říct, že mi tohle jídlo moooc chutná a v kombinací s červenou řepou mňam. ,o))))
Strepitula
(upraveno)
19. 11. 2012, 14:47
@Natalýsek
Když mi před lety kamarádky vyprávěly o receptu na "pochod", tak jsem také jen nevěřícně koukala- brambory s nudlema............... Ovšem do té doby, než jsem ochutnala. Před dvěma lety mi bylo řečeno v práci "dneska je k obědu zapečená rýže s kysaným zelím" Jsem si říkala, kdo může takovou zhovadilost vymyslet a dnes bych se po kološvárském zelí utloukla.
Cindy*2
(upraveno)
19. 11. 2012, 14:16
@Natalýsek
Jsem ráda, že jsem některým z vás receptem dodala chuť na trochu něco jiného, než je běžné. Akdyž vám to chutnalo, tak mě to jen těší. Dodaly jste mi chuť a i sílu nebát se jít s kůží na trh Děkuji vám a dnes přidám normandské jídlo ratatouille, jak jsem se ho naučila vařit ve Francii.
Mikrah
(upraveno)
21. 11. 2012, 11:32
@Cindy*2
Včera bylo Vaše jídlo k obědu, určitě zařadím do jídelníčku častěji, je to rychlé, jednoduché jídlo.. A hlavně levné .. Moc díky
Strepitula
(upraveno)
19. 11. 2012, 14:49
@Cindy*2
Už na recept čekám, milá paní. Ono to není jen denně o "bifťouru" na talíři. Jen tak dál
Cindy*2
(upraveno)
19. 11. 2012, 14:55
@Strepitula
Už je recept tam.
Něm.
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:35
Tak tohle jsem také ochutnávala,ale naše babička 93let tomu říká házedlopřesbidlo .Je to chutné,ale u nás doma by to neprošlo,jelikož tam není maso.Ale vyzkoušejte
KáKá
(upraveno)
21. 11. 2012, 12:04
@Něm.
my teda nevaříme,neznám ale je takový problém do toho opražit anglickou
sieta
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:51
@Něm.
Jíte každý den maso?
marbarter
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:05
za týmto jedlom sa ide môj zblázniť, pridávam ešte slaninku popraženú a tie komentáre niektoré úbohé
marcipanek
(upraveno)
19. 11. 2012, 12:54
Dobrý den, tak já mám v plánu tohle jídlo vyzkoušet, ať si tady některé maminky říkají co chtějí, v jednoduchosti je krása a člověk kolikrát dřív komentuje než ochutná uvařím, vyzkouším a ráda se přidám se svým názorem, ale už teď si myslím, že to bude mňamka Marcela
koblizecek
(upraveno)
19. 11. 2012, 12:33
Zdenko za sebe a i urcite za ostani prosim o tve dalsi recepty.Vykasli se na rejpalky nikdy se nezavdecis vsem.Rada bych ziskala nejake recepty slovensko-madarske kuchyne a i spoustu nas dalsich. dekuji
melony
(upraveno)
19. 11. 2012, 12:19
Dnes jsem recept objevila a po přečtení komentářů mě přepadla zvědavost a jídlo jsem uvařila. Je to ohromná dobrota a potvrdilo se to, že pokud chce člověk vařit levně, musí šáhnout po starých receptech našich babiček. . . . Mockrát děkuji za recept, je to fakt výborné
sieta
(upraveno)
19. 11. 2012, 12:27
@melony
Já to taky chtěla zkusit, ale jak na potvoru nemám cibuli, ale v nejbližší době určitě vyzkouším