(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Moučník s tvarohem, mákem a povidly - rychlý, vláčný, výborný
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka POVIDLA - asi půl hrnku MÁK – použila jsem 1 krabičku hotové náplně (do směsi stačí jen přidat mléko)
Postup přípravy
Neměla jsem čas ani chuť péct klasické koláčky, tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky na rychlý moučník. Sice nebyl z kynutého těsta, ale moc nám chutnal.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 20:35
asi by jste to měla nazvat jinak,nebo dost valachů naštvete tohle ani trochu nevypadá jako frgál ani fotka ani recept,jinak buchta musí být dobrá
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:22
@žingi
tak jsem název trochu upravila-že je to moučník snad žádné Valachy nenaštvu to fakt nechci!!!!!
žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:40
@Halmat
výborně,takto už nás nenazlobíte
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:42
@žingi
to mi spadl kááááámen ze srdce
žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:43
@Halmat
ale ozvat jsem se musela
agar
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:20
@žingi
tak musí se hájit čest pravým frgálům
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:19
@žingi
je mi to jasný!
komarka
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:26
@Halmat
Frgál je jen jeden, to je jasné ! My valaši nejsme netýkavky, buchta je určitě výborná
Ilonáček
(upraveno)
14. 11. 2012, 12:06
@komarka
A já si zakoupila hrníčkový kalendář na rok 2013, kde je také recept na frgálovou buchtu a skoro vypadá jako tahle. Jsem zvědavá, jak budete řešit tento problém a věřte , že kalendář nevrátím. Zdravím
žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:42
@komarka
taky si myslím,že je to dobrota
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:31
@komarka
Tak mi tu všechny odpusťte vím, že to myslíte dobře tak jsem moučník přejmenovala nechci prudit teď už je to snad ok
komarka
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:33
@Halmat
Ale to jste klidně mohla nechat, napsala jste to do uvozovek . Bývají tu daleko horší věci k vidění. Zase jeden dobrý recept k mání.
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:36
@komarka
Já se těch reakcí trochu lekla Díky Je vážně výborný a hned hotový a hodně hodně vláčný tak zkuste
vokrij
(upraveno)
13. 11. 2012, 20:33
Určitě vyzkoučim
Halmat
(upraveno)
14. 11. 2012, 14:20
@vokrij
julie4
(upraveno)
13. 11. 2012, 18:05
Určitě vyzkouším, vypadá dobře.
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:23
@julie4
díky, zkuste a dejte vědět!