(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Moučník s tvarohem, mákem a povidly - rychlý, vláčný, výborný
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink prášek, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka POVIDLA - asi půl hrnku MÁK – použila jsem 1 krabičku hotové náplně (do směsi stačí jen přidat mléko)
Postup přípravy
Neměla jsem čas ani chuť péct klasické koláčky, tak jsem vyzkoušela recept od kamarádky na rychlý moučník. Sice nebyl z kynutého těsta, ale moc nám chutnal.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse – nejdřív vajíčka s cukrem, olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s prdopečem.
V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň - tvarohy, cukr, pudink.prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme mléka méně).
Uvedené suroviny jsou na plech cca 35x25cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla a pak i mák poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce při pečení bublaniny. Nakonec to celé přelijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby, při cca 160°C pečeme asi hodinku dozlatova,
buchta je výborná a vláčná a chutná PODOBNĚ jako koláče.
Před podáváním pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lapla
(upraveno)
5. 3. 2015, 19:20
Pekla jsem ho v sobotu a v neděli už byl snězený.
Halmat
(upraveno)
26. 9. 2015, 10:01
@lapla
srneckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 19:38
jé to musí byt moc dobré
dfrtht45ftzh
(upraveno)
12. 2. 2015, 19:24
Výborně napsaný recept, je uveden i rozměr plechu, což u většiny receptů chybí Je to dost důležitý údaj, když se použije nevhodný plech, může být buchta buď moc vysoká anebo naopak nízká. Někdy to vadí..
Halmat
(upraveno)
13. 2. 2015, 10:27
@dfrtht45ftzh
díky
Marci75
(upraveno)
21. 9. 2014, 22:00
Dopečeno, jen s višňovými povidly. Voní krásně, tak jsem zvědavá na ráno, bude ke snídani
tulipanka
(upraveno)
7. 11. 2013, 13:57
rychlá a hlavně výborná
Marcela 1980
(upraveno)
6. 11. 2013, 22:41
Bubala
(upraveno)
6. 11. 2013, 21:24
DNES JSEM PEKLA A JE TO ÚŽASNÝ KOLÁČ DOSLOVA LUXUSNÍ URČITĚ JSEM NEPEKLA NAPOSLEDY JEN JSEM NEMĚLA MAK TAK JSEM UDĚLALA BEZ NĚJ. DĚKUJI MOC ZA RECEPTÍK
laskonka333
(upraveno)
27. 5. 2013, 16:01
koláčik je mňamkový piekla som včera a deti si brali dnes i do školy
Halmat
(upraveno)
12. 6. 2013, 20:28
@laskonka333
to je skvělé
betyska
(upraveno)
25. 5. 2013, 10:33
vyzkouším moc ráda, dík za receptík. Lenka
Halmat
(upraveno)
16. 6. 2013, 10:06
@betyska
Leni, vyzkoušeno? JAk se povedl?
Bobanka
(upraveno)
11. 4. 2013, 16:32
Super, už dvakrát jsem pekla a nic nezbylo, je moc dobrá, lehká, vláčná, prostě vydařený recept!!! Děkuji moc
Halmat
(upraveno)
23. 4. 2013, 21:34
@Bobanka
tak to mám radost
Zdendi6
(upraveno)
28. 11. 2012, 22:45
už jsme si ho také udělali, je moc dobrý
Halmat
(upraveno)
30. 11. 2012, 22:34
@Zdendi6
super!
Bylinka1
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:11
Dobrá ,,koláčová,,rychlovka . To se mi líbí, o se bude hodit
Halmat
(upraveno)
29. 11. 2012, 13:39
@Bylinka1
backa
(upraveno)
28. 11. 2012, 9:02
je vynikající pekla jsem už dvakrát a i mojí mamince moc chutnal,tak,že děkujeme za dobrý a rychlý moučník,nemá chybu.
Halmat
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:01
@backa
to mě moc těší děkuji!!!
yorksir
(upraveno)
19. 11. 2012, 17:22
Výborný recept , pekla jsem v sobotu všichni chválili , už mám uloženo
Halmat
(upraveno)
19. 11. 2012, 19:34
@yorksir
To mě moc těší
romi07
(upraveno)
18. 11. 2012, 23:53
Tuto buchtu dělávám,je dobrá,rychlá,ale dělám jí pouze s tvarohem a švestkovýma povidlama. Recept mám tady od tud.
Halmat
(upraveno)
20. 11. 2012, 16:52
@romi07
Vidíte,to je taky dobrý nápad - pokud někdo nemusí mák nebo naopak povidla, tak dá jen to, co má rád! Díky za tip!
bakyka
(upraveno)
18. 11. 2012, 21:48
úúúžasná dobrota dnes upečeno, snězeno, všichni si moooc pochvalovali a loudili recpt, díky za něj, Halino opravdu skvělý moučník
Halmat
(upraveno)
19. 11. 2012, 15:51
@bakyka
děkuji moc!
cozumel
(upraveno)
14. 11. 2012, 21:22
Už jsem si Váš recept uložila do oblíbených a zkusím hned příští týden. Tento týden mám naplánován závin s jablky. Hlavně je mi na něm sympatické, že uspokojí všechny mlsné jazýčky - kdo má rád mák, povidla i tvaroh
Halmat
(upraveno)
14. 11. 2012, 21:50
@cozumel
Díky,tak pak dejte vědět,jak uspějete budu se těšit!
darinka30
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:34
Halmat
(upraveno)
15. 11. 2012, 14:56
@darinka30
díky!
Vera N
(upraveno)
14. 11. 2012, 17:09
Halmat
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:03
@Vera N
želva17
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:24
Já bych moučník ani nenazvala frgál.Protože vaše buchta nemá s frgálem mnoho společného.
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:25
@želva17
tak poraďte my tomu tak prostě říkáme
agar
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:54
@Halmat
Hali, neberte je zase tak vážně frgál -nefrgál, mě to příjde jako fajn buchta pro líné, takže zítra zkusím.
Halmat
(upraveno)
13. 11. 2012, 22:17
@agar
skvělé,tak pak dejte vědět budu se těšit!!!
žingi
(upraveno)
13. 11. 2012, 21:46
@Halmat
tak teď jsme vám v tom udělaly asi guláš