Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 182 návštěvníků)

Dort pro bratrance (zubaře)

0.0
Dort pro bratrance (zubaře)

Potřebné ingredience

Náš osvědčený recept na 23cm formu: 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao, na krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření, ztužovač šlehačkyhmota na potahování a modelování, chrup je z marcipánu a koupila jsme si ho již před půl rokem na dovolené v Domažlicích. (odkaz na výrobce je v komentářích)

Postup přípravy

Ušleháme bílky, přidáme polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakone vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících. dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.

pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...;)


Na krém jen nalámeme čokoládu do šlehačky a zahřejeme, postupně mícháme. necháme prochladnout a pak vyšleháme se ztužovačem.

Dort jsem rozkrojila dvakrát, na spodní patro jsem dala marmeládu a banány na kolečka (nemusí být), na horní pak krém.

Tentokrát jsem nakombinovala dvě modelovací hmoty, ta zelená je z marshmallow bonbónů, ale nepřidávala jsem do ní jen cukr, ale i sušené mléko a mandlové aroma kvůli chuti. Vlastnosti hmoty byly přitom skvělé, netrhala se. POvedlo se mi poprvé bez problémů i dort potáhnout bez faldů, doposud jsem dort před potahováním měla venku, bylo mi doporučeno ho dát na 30 minut do mrazáku. To zabralo a šlo to skvělě!

zeshora ještě bez zubů

růžička z čokoládové modelovací hmoty (spatlala jsem snad vše, co bylo doma: rozpuštěnou čokoládu na vaření, kakao, moučkový cukr, sušené mléko a hlavně kukuřičný sladový sirup)
odkaz na původní najdete zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9541#diskuse

růžičky jsme tentokrát skládala z vykrojených koleček (inspirace od Zdenky (aero-orion), díky!!!)

do formy dáme lžíci tmavého těsta


(pro ty, které potřebují vidět i nafocený postup do této fáze, doporučuji přejít na můj druhý recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873&user=9782

na něj dvě lžíce světlého

a tak stále dokola, jednu tmavou a dvě světlé...

až je forma plná

korpus po rozkrojení

takto bude vypadat dort na řezu(to je jiný), ten zelený je ještě celý a vzhledem k tomu, že je to dárek, nevím, jestli ho budu moci nakrojený vyfotit...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie