(recept
si oblíbilo 216 návštěvníků)
Estonský kringel
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600g hladké mouky, 40g droždí. Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100g změklého másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Já osobně doporučuji pekárnu, je to absolutně bez práce a vyndáte již hotové těsto. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý asi 0,5 cm. Po celé ploše potřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru smíchaného se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromad jako cop (viz foto). Z pletence tvarujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Podle původního receptu se dělá věnec jeden velký, ale těsta je poměrně dost i na dva menší (cca 25 cm průměr).
Těsto vyndané z pekárny.
Vyválené těsto cca 0,5 cm vysoké.
Potřené těsto máslem a posypané náplní.
Zavinuté těsto do roládky.
Stočíme do věnečku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozkrojíme podélně na poloviny
A takto krásně vypadá po vyndání z trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tomulinecek
(upraveno)
8. 10. 2012, 10:33