(recept
si oblíbilo 216 návštěvníků)
Estonský kringel

Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600g hladké mouky, 40g droždí. Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100g změklého másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Já osobně doporučuji pekárnu, je to absolutně bez práce a vyndáte již hotové těsto. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý asi 0,5 cm. Po celé ploše potřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru smíchaného se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromad jako cop (viz foto). Z pletence tvarujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Podle původního receptu se dělá věnec jeden velký, ale těsta je poměrně dost i na dva menší (cca 25 cm průměr).

Těsto vyndané z pekárny.

Vyválené těsto cca 0,5 cm vysoké.

Potřené těsto máslem a posypané náplní.

Zavinuté těsto do roládky.

Stočíme do věnečku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Rozkrojíme podélně na poloviny

A takto krásně vypadá po vyndání z trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nasta77
(upraveno)
8. 5. 2014, 16:26




nahlásit

Mirisek21
(upraveno)
7. 12. 2013, 23:01

nahlásit
Danča232
(upraveno)
23. 11. 2013, 22:03
mám za sebou první pokus a je to luxusní!!! ještě to nestihlo vystydnout a už jsme to museli ochutnat

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
23. 11. 2013, 20:20
Tak jsem konečně taky vyzkoušela, mám je sice s větší kůrkou, ale ta je tam nakonec úplně famózní. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4498507diskuse

nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
23. 11. 2013, 21:44
@Vanusak
Tedy vypadají oba božsky, taky už jsem je dlouho nedělala, úplně se mi sbíhají sliny. Asi je brzy zase udělám.





nahlásit

minarja
(upraveno)
20. 9. 2013, 19:01
Výborné
Už jsem je dělala podle tohoto receptu několikrát a vždy byly oba hned pryč



nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
23. 9. 2013, 7:49
@minarja




nahlásit
domicez
(upraveno)
3. 5. 2013, 16:02

nahlásit
Ankapec
(upraveno)
29. 3. 2013, 13:05
už ho pečieme.... tak sa tešíme
podaril sa a chutí, díííík za recept

nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
29. 3. 2013, 18:06
@Ankapec
tak to mě moc těší


nahlásit

barcheta
(upraveno)
16. 3. 2013, 10:21
zatim mam v troube,ale vypada velmi dobre!!!
nahlásit

Aluch
(upraveno)
22. 1. 2013, 22:08



nahlásit

peky2
(upraveno)
12. 1. 2013, 17:27
Musím jen a jen chválit
dnes jsem zkusila a je výborný









nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
16. 1. 2013, 7:52
@peky2
Tak to mě těší, přeji dobrou chuť

nahlásit

apasionata
(upraveno)
1. 12. 2012, 17:18
taky jsem ho už pekla a varianta skořice je fakt výborná

nahlásit

carodejka71
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:01
No já nechci vysírat, ale dělám ho už delší dobu podle receptu z facebooku a už jsme vyzkoušela snad 10 nápní, ale skořice a čokoláda vede.A slaná varianta je taky skvělá.Každopádně stačí dát do ggogle vyhledávače Estonský kringel a je tam hafo receptů.Jsem si všimla, žabomyší války, na jiným receptu, kdo je jako první.

nahlásit
hladilova
(upraveno)
11. 11. 2012, 18:04
moc děkuji za recept,
upečeno a samozřejmě ihned snědeno
díííky


nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
12. 11. 2012, 9:23
@hladilova



nahlásit

zdenula12
(upraveno)
11. 11. 2012, 10:05
Jituš vyzkoušeno
je vynikající
nevydržel ani půl hodiny




nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
11. 11. 2012, 15:14
@zdenula12



nahlásit

mamkule
(upraveno)
7. 11. 2012, 20:44










nahlásit
kozlik
(upraveno)
4. 11. 2012, 17:52



nahlásit

Lucianka
(upraveno)
2. 11. 2012, 12:23




nahlásit

Edka
(upraveno)
28. 10. 2012, 14:12
Prosím Vás kvásek se nemusí dělat? Nemám pekárnu.Děkuji
nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
28. 10. 2012, 17:09
@Edka
Právě, že musí, je to kynuté těsto, ale určitě i mimo pekárnu to lze, jako klasické kynuté těsto
Jitka

nahlásit
Wiktorie
(upraveno)
27. 10. 2012, 19:33
Právě dopečeno a vůně v celém bytě
. Chuťově vynikající, naivně jsem si myslela, že zbude na snídani
. Díky moc






















nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
27. 10. 2012, 20:03
@Wiktorie
Jo to jsem si taky myslela, když jsem ho pekla, zmizel ještě teplý



nahlásit

linaevelina
(upraveno)
27. 10. 2012, 14:29
Děkuji za recept, peču jej podle Vás už po třetí . Nemám pekárnu a osvědčilo se mi dát mléka tak 300ml. S těstem se krásně pracuje a kringel nám chutná jedna báseň.

nahlásit

Obchůdek pro radost
(upraveno)
27. 10. 2012, 20:04
@linaevelina
Jsem moc ráda, že jste spokojená, nám se taky osvědčil





nahlásit