(recept
si oblíbilo 574 návštěvníků)
DOMÁCÍ SUŠENKY Z ROHLÍKŮ ....VYZKOUŠEJTE :)
Potřebné ingredience
co budete potřebovat? 3 rohlíky (můžou být starší) 10 dkg cukru moučka, 15 dkg másla, 15 dkg oříšků (vlašské, lískové nebo mandle..podle toho co doma máte), 2 vejce.
Postup přípravy
rohlíky nakrájíme na maličké kostky, přidáme zcela rozpuštěné máslo, žloutky a ostatní ingredience..nakonec přidáme našlehaný sníh..promícháme, lžící děláme na pekáč libovolně velké hrudky a pečeme cca 10 min. Až budou mírně narůžovělé vyjmeme..budou měkké, ale po vychladnutí ztvrdnou a jsou opravdu výtečné..chutnaj jako kokosky :), můžete dát nějaký čokoládový toping nebo do směsi přidat kakao....prostě podle toho co máte rádi :-)
Lze je udělat i na slano, stím že už tam nepřidáte cukr a místo oříšků tam dát třeba nivu, eidam nebo na kostičky slaninu :)Je to opravdu rychlé,dobré a výrobní cena nula nula nic :), z této dávky vytvoříte tak 40 sušenek...určitě zkuste, budete překvapeni :)
Lze je udělat i na slano, stím že už tam nepřidáte cukr a místo oříšků tam dát třeba nivu, eidam nebo na kostičky slaninu :)Je to opravdu rychlé,dobré a výrobní cena nula nula nic :), z této dávky vytvoříte tak 40 sušenek...určitě zkuste, budete překvapeni :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sobinka
(upraveno)
11. 2. 2017, 15:13
vyzkoušeno, jsou výborné
lenunada
(upraveno)
27. 12. 2015, 13:41
Dobrý den, díky za recept, dnes jsem zkoušela slané s nivou a kouskem klobásy....vynikající a hlavně rychlovka
malmar
(upraveno)
16. 12. 2015, 20:28
Děkuji,vyzkouším
marpla
(upraveno)
14. 12. 2015, 19:54
Tak mám za sebou slanou verzi a jsou super všem moc chutnalo
JanaSku
(upraveno)
13. 12. 2015, 18:55
Nedovedla jsem si představit, jak to bude chutnat.....ale byly naprosto boží Měli jsme sladkou verzi. Před vánocemi zkusím vytvořit menší verze a dát je k cukroví. Opravdu skvělý, rychlý a levný recept - díky za zveřejnění a obohacení našeho mlsného jazýčka
ifasi
(upraveno)
5. 12. 2015, 19:57
Naprosto dokonalá MŇAMKA Před 20 minutami dopečeno, před 10 minutami dojezeno Dnes byly na sladko - rohlíky , ořechy, kandované ovoce....
hantonie
(upraveno)
4. 12. 2015, 18:24
právě dopečeno na slano, kromě cukru jsem tam dala všechno , co je v receptu i ořechy, přidala jsem nastrouhanou nivu a ještě paprikovou klobásku. Doufám, že večer v hospůdce u bude chutnat. Dík za fajn a jednoduchý recept, je to zase něco jiného Petra
loca
(upraveno)
3. 12. 2015, 10:01
Toto je staré známé cukroví u nás známé jako "Chrousti", protože pěkně chroupají, jen rohlíky používáme sladké, ne obyčejné a jen sníh, bez žloutků. Zapomněla jsem si je dát na letošní seznam, napravím .
Martitina
(upraveno)
3. 12. 2015, 9:12
A jak pěkně vypadají ... ty budou určitě ozdobou každého vánočně prostřeného stolu Fakt jsem si myslela, že to je fór z Vokouna, ale množství pochvalných komentářů mě kapku znejistělo
žingi
(upraveno)
5. 12. 2015, 20:05
@Martitina
taky jsem si myslela,no ale jsou takové,co to teda zkusí,takže nebojte,na každém ván.stole toto nebude
sieta
(upraveno)
3. 12. 2015, 9:48
@Martitina
srneckova
(upraveno)
3. 12. 2015, 9:03
to musím vyzkoušet
marky18
(upraveno)
3. 12. 2015, 0:22
lonik
(upraveno)
13. 3. 2015, 6:34
Vyzkousím
Magelová
(upraveno)
28. 1. 2015, 13:00
Dělám každou neděli na slano a nestačí ani vychladnout,jsou výborné i ke kuřeti místo nádivky.
Hojerka
(upraveno)
27. 1. 2015, 19:08
Přidala jsem ještě kakao a jsou naprosto luxusní
vaanilla
(upraveno)
3. 1. 2015, 11:02
Susenky jsou vyborne delaly jsme nasladko, mala se oblizuje az za usima a pta se kdy je udelame zase
tetakniha
(upraveno)
19. 7. 2014, 10:23
To musím vyzkoušet, zajímavý nápad
pv74
(upraveno)
17. 7. 2014, 20:59
Jak dlouho vydrží čerstvé, chtěla bych je upéct na oslavu. díky za odpověď, vypadají opravdu lákavě.
backa
(upraveno)
19. 7. 2014, 8:50
@pv74
Taky už mám vyzkoušené,jsou vynikající,ale nejlíp nám chutnaly slané a čerstvé jsou perfektní.
Paluna
(upraveno)
17. 7. 2014, 22:50
@pv74
Jestli nevadí, že odpovím já - už jsem je dělala několikrát a jsou nejen výborné, ale i je moc dobré to, že je můžete udělat jako čerstvé či odleželé (jak slanou verzi i sladkou). Slané jsou opravdu dobré i po 3 dnech a sladké jsem měla i týden (raději v lednici v létě) a byly snad ještě lepší než čerstvé - proležely se a byly
pv74
(upraveno)
19. 7. 2014, 7:51
@Paluna
Pavli, děkuji za váš cenný postřeh . Dnes je udělám na zkoušku a snad se hned nesní, abych viděla, jestli vydrží . Díky a krásný den, Vlaďka
babkamt
(upraveno)
9. 7. 2014, 7:32
Vojtula
(upraveno)
9. 7. 2014, 0:16
taky vyzkouším
kuliznas
(upraveno)
1. 6. 2014, 21:23
Dnes jsem musela vyzkoušet váš recept a musím říct že jsem tomu moc nedávala...ale musím moc pochválit je to opravdu výborné