(recept
si oblíbilo 83 návštěvníků)
Výborná hrnková bábovka olejovka (ořechová)
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek pískového cukru,
1/2 hrnku oleje,
1 hrnek mléka,
3 vejce,
1 prášek do pečiva,
půl hrnku mletých vlašských ořechů,
tuk na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme, já začínám cukrem s vajíčky a přidávám olej, mléko a nakonec vmíchám mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50minut při teplotě 180°C. Když si myslíte, že už je bábovka hotová, můžete klidně otevřít troubu a píchnout do ní špejli, jestli je po vytažení suchá, tak máte hotovo :o) jestli je na ní nalepené těsto, nechte dopéct.
Tahle bábovka je úžasně variabilní, můžete si ji udělat třeba kakaovou (do těsta přidáte kakao), mramorovou (čát těsta obarvíte kakaem), stracciatellovou (do těsta nasekáte čokoládu nebo nasypete čokoládovou rýži), rozinkovou, mandlovou, kokosovou... Co Vás napadne :o)
Tahle bábovka je úžasně variabilní, můžete si ji udělat třeba kakaovou (do těsta přidáte kakao), mramorovou (čát těsta obarvíte kakaem), stracciatellovou (do těsta nasekáte čokoládu nebo nasypete čokoládovou rýži), rozinkovou, mandlovou, kokosovou... Co Vás napadne :o)
těsto ve vymazané a vysypané formě
po dopečení necháme chvíli vychladnout a vyklopíme
ještě uvařit kafčo a papáme :o) Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé