Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 855 návštěvníků)

Plněná roláda z mletého masa (opět něco jednoduchého, rychlého a bez mázání nádobí :-))!

0.0
Plněná roláda z mletého masa (opět něco jednoduchého, rychlého a bez mázání nádobí :-))!

Potřebné ingredience

mleté maso, alespoň tři druhy salámu (já dávám: šunku 20dkg, salám se zeleninou 20dkg a anglickou slaninu 15 dkg), červenou a žlutou papriku nivu hořčici a někdy přidávám i párek

Postup přípravy

Mleté maso si ochuťte, jak jste zvyklé. Já přidávám rohlík trochu namočený v mléce (nyní jsem vyzkoušela místo rohlíku strouhanku a řekla bych, že je to lepší !), dvě vejce, malou na drobno nakrájenou cibuli, česnekové grilovací koření a sůl.
Připravené maso si rozprostřete na alobal potřený olejem (cca 1 cm), potřeme hořčicí a poklademe salámem, šunkou, slaninou, paprikami a nivou.
Zabalíme, položíme na plech, podlijeme vodou a pečeme. Před dopečením roztrhneme nahoře alobal a necháme povrch zezlátnout.
Při pečení nezapomeňte dále podlévat!!!
Nebo si to můžete dát do ledničky připravené na druhý den, jako já (v tom případě to, ale nepodlívejte hned, ale až to budete dávat druhý den do trouby).

Foto hotového přidám zítra poobědě. Tuto roládu si připravuji do lednice den dopředu.

Rozprostřené maso na alobalu potřeném olejem a potřené hořčicí.....

Připravené na zabalení......

.....z blízka...

.....a balíme.....

.....a balíme...

.....a balíme....

A teď už jenom celé zabalit do alobalu. Povrch potřete trochu olejem, půjde to potom lépe rozbalit.

....hotovo! Podlijeme vodou a dáme péct. Při pečení nezapomeňte dále podlévat!!!
Nebo si to můžete dát do ledničky připravené na druhý den, jako já (v tom případě to, ale nepodlívejte hned, ale až to budete dávat druhý den do trouby).

Hotové, upečené.

Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

magick 8. 6. 2008, 8:07
Tak to musím vyzkoušet,vypadá to krásně mnnam!Studené v těchto vedrech 100% lepší než jakákoli uzenina,děkuji! (Y)
Delisa 8. 6. 2008, 10:00
@magick Dobrý den Martino, určitě vyzkoušejte, je to vynikající (Y) !!! A já osobně jí mám studenou s chlebem ještě radši, než teplou (hotdog) (hello)
OlinaT 7. 6. 2008, 19:38
Lucko, děkuju za super recept (jidlo). Dnes dělám po druhé a udělala jsem jednu náplň se salámem, paprikama a nivou a druhou s míchanýma vajíčkama a párkem, přidala sjem pórek. Tak jsem zvědavá ;-). Ale určitě to bude super, jako poprvé (Y) (Y). Je výtečná i studená, no prostě No comment (hello) (hello). Olina
Delisa 7. 6. 2008, 22:30
@OlinaT Dobrý večer Oli, děkuji za chválu, jsem opravdu moc ráda, že Vám roláda tak chutná ^o). S vajíčky bude super (Y), já je dávat nemůžu kvůli manželovi, on je nejí (facky) Tak dobrou chuť! (L) (L) (L) (L) (L)
Syndule 24. 4. 2008, 7:31
Milá Lucko, díky za skvělý tip! (clamp) Zase jedno jídlo dle mého gusta - dá se krásně připravit den předem, příprava je rychlá a výsledek geniální (jidlo) Navíc se to dá nádherně obměňovat, podle toho co je zrovna doma a náplň tak může být pokaždé jiná :-) Takže ještě jednou díky za inspiraci a přeju krásné jaro (flower) (flower) (flower) Lenka.
Delisa 24. 4. 2008, 13:25
@Syndule Dobrý den Leni, přesně tak! .....v jednoduchosti je krása (Y) a ještě se opravdu dá spotřebovat téměř vše, co doma v lednici máte (Y) Také přeji krásné jaro (F) (F) (F) (hello)
ikaika 20. 4. 2008, 13:21
Luci (F) Dělala jsem včera na chatě Vaši roládu, ještě jsem si tam přidala na plátky žampióny, a musím moc a moc pochválit (clamp) (clamp) (clamp), byla to doopravdy mňamka a moc příjemná změna sekaný |:o) |:o) |:o). teplá, studená, prostě k sežrání ;-) Dík za recept, určitě jsem nedělala naposledy. Ilča
Delisa 20. 4. 2008, 14:02
@ikaika Dobrý den Ilčo, moc děkuji za chválu, mám z ní radost! (radost) A vítejte do klubu milovníků mleté rolády (flower) Hezký zbytek víkendu! Lucka (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
zuzel 17. 4. 2008, 12:19
Roláda je vynikající. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Moc ,moc chválím.Manžel si pošmákl na oběd,kluci na večeři a já teď po studenu a super. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Díky za bezva receptík,určitě ještě udělám. (L) (L) (L)
Delisa 17. 4. 2008, 18:15
@zuzel Dobrý večer Zuzko, moc děkuji za takovou chválu :-) Jsem ráda, že všem chutnalo ^o) studená je vynikající - že?! Já ji tak mám nejradši s hořčicí a chlebem (jidlo) Mějte se a hezký večer! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
decka 16. 4. 2008, 17:41
DOBRÝ DEN LUCKO,TAK JSEM VAŠI ROLÁDU VYZKOUŠELA V SOBOTU NA OSLAVU A OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ (Y),VŠEM MOC CHUTNALA,JEDNA Z NEJLEPŠÍCH ROLÁD CO MÁM ODZKOUŠENÉ.DÍKY ZA RECEPT IRENA (L)
Delisa 16. 4. 2008, 19:02
@decka Dobrý večer Ireno, moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnala (radost) ! A mimochodem!.....přeji Vám všechno nejlepší k svátku (D) ! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
decka 17. 4. 2008, 22:14
@Delisa Moc děkuju (F)
Marky78 12. 4. 2008, 18:03
Tak jsem si konečně díky Vám troufla i na něco z mletého masa ;-) (jinak mi naši vždy ochutili a já už si pak z toho uplácala třeba karbanátky ...). Musím říct, že jsem určitě nedělala naposled (Y). Je to rychlé a výsledek ... manžel si mlaskal (pl). Jen jsem bohužel měla jen červenou papriku, tak jsem to neměla tak krásně barevné a Nivu nemusíme, tak jsem dala uzený plátkový sýr. Příště chci zkusit přidat Hermelín. Super recept, kde se zužitkují "zbytky" co dům dal ... (clamp) (L)
Delisa 12. 4. 2008, 18:56
@Marky78 Moc Vám děkuji, že jste mi sem na ní napsala chválu. Jsem ráda, že chutnalo! (radost) (radost) (radost) Já jsem si také netroufala. Doma jsme z mletého snad nikdy nic nedělali, ale manžel je na něm snad i odkojený +o( a tak jsem byla nucena se patlat s karbošema :-S Navíc mi to tchýně musela ochucovat :-#....no, ale pak mi svitlo (I) (I) (I) a napadla mě roláda ochucená česnekovým grilovacím kořením. Tak jsem si nakonec oblíbila mleté maso i já :-) Myslím, že to hodně, hodně, hodně předčí karboše i sekačku (Y) (Y) (Y) Navíc do toho opravdu můžete dát cokoliv podle své vlastní chuti ^o)
Delisa 12. 4. 2008, 17:15
Pro maminky, co se ptaly na váhu masa: Tak jsem dostala od tchýně zase semleto ;-), tak jsem to převážila a je toho 800 g :-) Ještě do toho přihodím jeden rohlík, jednu cibuli, trochu mléka, koření a jedno vejce a myslím, že to bude zase na ty dvě rolády (Y)
mamina33 12. 4. 2008, 13:36
Dnes jsme měli k obědu a všem chutnalo (clamp), roláda byla krásně šťavnatá. (Y) Děkuji budu dělat častěji (pl)
Delisa 12. 4. 2008, 14:09
@mamina33 Děkuji za chválu :-)! My jí budeme mít zítra ^o) (hello)
kmyska 10. 4. 2008, 13:08
(Y) (Y) Dnes jsme zkusili tuto sekanou, je opravdu (clamp) výborná, akorát jsem neměla alobal, tak se trochu rozpadla, ale příště už jen s alobalem. ;-) Jinak moc děkuji za tento super recept, který všem doporučuji (Y) (Y) (Y)
Delisa 10. 4. 2008, 13:29
@kmyska Děkuji za chválu :-)! Alobal si určitě pořiďte je to bezva, líp se s tím pracuje (Y) Já kdybych neměla alobal, tak bych z toho měla určitě buchtu na plech ;-) Pa! (hello)
astrid 5. 4. 2008, 16:34
Tak to je zatím opravdu nejlepší a nejchutnější způsob úpravy sekané |:o) A kdo jste to ještě nezkusili-rychle do toho!Je to bleskovka,můžete tam přihodit cokoliv z lednice a výsledek je prostě BOMBA (radost) (sampus) (radost)
Delisa 5. 4. 2008, 20:27
@astrid Dobrý den, moc, moc děkuji za takovou super chválu (*) (*) (*)!!! S tím, že tam jde přihodit v podstatě cokoliv, máte úplnou pravdu :-) Prostě každý podle chuti a podle toho CDD (co dům dá (smich) )..... (L) (F) (F) (F) (F) (F) (L)
renefer 5. 4. 2008, 15:54
Včera jsem vařila a bylo to vynikající (Y) (Y). Měla jsem trochu strach z té papriky :-$, ale byla moc dobrá, přidala jsem k ní jarní cibulku a všem mooooooc chutnalo (drink). Děkuji za výborný recept (hello)
Delisa 5. 4. 2008, 20:23
@renefer Dobrý den, děkuji, že jste napsala! Jsem ráda, že chutnalo ^o)! Jarní cibulka je také dobrý nápad (Y) (hello)
DZESINKA 4. 4. 2008, 12:11
a jak poznám,že už je sekaná hotová,když je to zabalené v alobalu???
Delisa 4. 4. 2008, 15:02
@DZESINKA Před dopečením, to jest cca asi po hodině, hodině a půl (podle typu a vlastních zkušeností se svou troubou) rozbalíte na povrchu a dopékáte ještě asi 20 minut, aby zezlátla. Určutě poznáte, že je to hotové :-) (hello)
Iwonka11 4. 4. 2008, 10:15
Opravdu velmi jednoduchá blbina...Jdu na to...Bude to výborný to je jasný.-..zbylo mi mleté ze včera a hledám co s ním..tak mám jasno...Jdu si to připravit na večer..Nebo tak nějak...jen by mě zajímalo..AJk dlouho se ot asi peče? Jé už jdu na to...Na to se fakt těším... (Y)
Delisa 4. 4. 2008, 15:00
@Iwonka11 Dobrý den Ivonko, teď jsem Vám odepisovala na e-mail. Nebojte, fakt na tom není co zkazit, když to dělám já +o( ;-) Mám starou plynovou troubu a peču tak na střední teplotu cca hodinu a pak cca 20 min. odkryté, aby zezlátla. Určitě to odhadnete podle vlastní zkušenosti se svou troubou :-) Tak pak napište, jak chutnala (hello)
SPEJCHY 2. 4. 2008, 19:37
Tak jsem dnes dělala Váš recept,jen jsem nahradila nivu za eidam,musím říct ještě před pochvalou že můj manža je milovník mletiny a nemá rád novinky -chce svoji klasiku-ale po Vaší roládce se mohl utlouct (Y) (Y) (Y) moc mu chutnala a já děkuji za další recept z mletého masa ^o) moc veklá pochvala (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Delisa 2. 4. 2008, 20:04
@SPEJCHY Dobrý večer Jani, můj manžel je také na mletá masa. Je tak odchovaný tchýní (box), my jsme doma z mletého masa téměř nevařili +o(. No a tchýně mi začala domů cpát mleté maso, to víte, já bych mu z mletého jinak neuvařila :-#...Jenže sekaná a karboše mi už lezli krkem 8-|, tak se mi jednoho krásného dne (I) (I) (I) a byla z toho roláda (H) .....a moc, moc děkuji za Vaši chválu (radost) (L) (L) (L)
VerkaMar 2. 4. 2008, 16:37
Přidávám se s velikou pochvalou (Y) (clamp) Dnes jsem udělala k obědu Vaši roládu a sklidila jsem úspěch |:o) Děkuji za super recept (hello)
Delisa 2. 4. 2008, 17:46
@VerkaMar Děkuji, to mě těší ^o) ^o) ^o)....a při tom je to taková jednoduchá blbina - že ;-)?! (hello) (hello) (hello)
AlenkaL 2. 4. 2008, 13:31
(Y) (Y) (Y) vynikající!!!! jsem chtěla poslat fotku, ale nějak jsem to nestihla
Delisa 2. 4. 2008, 14:23
@AlenkaL Jééé, tak to je škoda, mohla jsem vidět, jak vypadá jinde :-), ale hlavně, že chtnalo, to mám radost ^o) (hello) (hello) (hello)
Ropazu 30. 3. 2008, 14:41
Dobrý den Lucko, tak jsem vyzkoušela další vaší mňamku (pl), tuto roládu a je opravdu moc dobrá. Dělala jsem jich už několik plněných, ale ta vaše nemá chybu (clamp) (clamp) (Y) (Y). Díky za recept, který u nás bude patřit mezi O B L Í B E N É |:o) |:o) |:o) !!!! Pavla
Delisa 30. 3. 2008, 18:57
@Ropazu Dobrý den Pavlo, díky, díky! Jsem ráda, že i u Vás chutnalo ^o) ^o) ^o) (L)
leni0323 30. 3. 2008, 12:22
Lucko, moc děkuji za super receptík, dneska jsem upekla 2 roládky, jednu se sýrem, šunkou a kyselou okurkou a druhou se šunkou a vytlačeným kyselým zelím, no nemají fakticky chybu, kam se hrabou karboše ;-) (D) (D) (D)
Delisa 30. 3. 2008, 14:28
@leni0323 Leni, děkuji za chválu (radost)! My už karboše taky doma nevedeme ;-) (hello)
raroma 29. 3. 2008, 21:12
Já jsem vaši roládu dělala a byla opravdu vynikající, doma si všichni pochutnali!!!!!! (clamp) Neměla jsem doma zrovna alobal, tak jsem to zabalila do potravinové folie a pak vyklopila do pekáče a pekla jako sekanou a opravdu to nemělo chybu. Dík za výborný recept, určitě ho budu opakovat.
Delisa 29. 3. 2008, 21:41
@raroma Tak to jsem ráda, že chutnalo (radost) (radost) (radost)!!! Já už ani normální sekanou nedělám, vlastně už nedělám ani karbanátky *-), jak mám mleté maso, tak jedině roládu (H) ;-) Děkuji za zprávu a za chválu (hello) Dobrou! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie