(recept
si oblíbilo 223 návštěvníků)
Prezidenské jídlo alá Kluci v akci ( recept první dámy Livie Klausové )
Potřebné ingredience
1 kuře,1 lžíce křemžské hořčice, 1lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 moravanka, sůl, pepř,
Postup přípravy
1) Naporcujeme kuře ( nebo koupíme kuřecí stehna ), osolíme, jemně opepříme.
2) Připravíme " marinádu ". Tak se skládá ze - vše po jedné polévkové lžíci - křemžské, plnotučné hořčice a marmelády + jednu malou lžičku francouzské hořčice.
3) To vše smícháte a kuřecí kousky v marinádě " vymácháte ". Vložíte do pekáče a zalijete i s vodou jednou Moravankou.
4) Vše dáte takto zapéct do trouby na cca jednu hodinu. Dokud není zlatá kůrčička.
Pozn.: Paní Klausová doporučila, jako přílohu bramborové knedlíky - naprosto s ní souhlasím. Je to výborná kombinace.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
2) Připravíme " marinádu ". Tak se skládá ze - vše po jedné polévkové lžíci - křemžské, plnotučné hořčice a marmelády + jednu malou lžičku francouzské hořčice.
3) To vše smícháte a kuřecí kousky v marinádě " vymácháte ". Vložíte do pekáče a zalijete i s vodou jednou Moravankou.
4) Vše dáte takto zapéct do trouby na cca jednu hodinu. Dokud není zlatá kůrčička.
Pozn.: Paní Klausová doporučila, jako přílohu bramborové knedlíky - naprosto s ní souhlasím. Je to výborná kombinace.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Připravená marináda ze surovin viz. další obrázek.
Jedna lžíce plnotučné a křemžské hořčice, 1 malá lžička francouzské hořčice, jedna lžíce rybízové marmelády
Vyfocené potřebné suroviny. Marmeláda je v domácí skleničce .-)
Před pečením v troubě. Kuřecí kousky jsou zalité Moravankou - i s nálevem !
Po upečení cca 1 hodiny při 180 stupních.
Konečná úprava. Jídlo je jemně pikantní a velmi dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Miabella
(upraveno)
2. 3. 2008, 13:34
Tak to máme taky za sebou, cekala jsem od toho neco vic, ale vcelku dobry...
Iru.S
(upraveno)
28. 2. 2008, 20:20
Dnes jsem pekla a sice jsem neměla francouzskou hořčici,ale i tak byl výsledek geniální .Přítel dokonce prohlásil,že tak dobré kuře ještě nejedl .On měl s bramborovým knedlíčkem a já s rýží a obojí bylo na
veri
(upraveno)
29. 2. 2008, 17:49
@Iru.S
Kristýna234
(upraveno)
25. 2. 2008, 18:24
Výborné,nezbyla ani kůstka. Kristýna
veri
(upraveno)
26. 2. 2008, 18:32
@Kristýna234
, tak to jsem ráda a myslím, že by První dáma byla také
Taita
(upraveno)
24. 2. 2008, 10:52
Taky to jdu právě šoupnout do trouby.Děláte to prosím přikrytý nebo odkrytý? Jsem na to zvědavá
veri
(upraveno)
24. 2. 2008, 15:57
@Taita
čtu to už pozdě, ale odkryté. Jak to chutnalo ?
jad
(upraveno)
24. 2. 2008, 11:20
@Taita
odkryté
snow-white
(upraveno)
24. 2. 2008, 10:17
Tak jsem to právě šoupla do trouby, určitě to bude mňamka
Vlasta V.
(upraveno)
23. 2. 2008, 16:43
Prima recept,přítel měl boule za ušima ,jen na mě dosti pikantní ,ale i tak jsem si moc pošmákla,určitě jsem nedělala naposledy
veri
(upraveno)
23. 2. 2008, 21:10
@Vlasta V.
kurel
(upraveno)
22. 2. 2008, 23:38
SUPER receptík!
veri
(upraveno)
23. 2. 2008, 16:33
@kurel
děkuji
angela1
(upraveno)
20. 2. 2008, 8:26
já místo kuřete použila vepřové a nedávala jsem tu marmeládu -sem si ten recept z TV nezapamatovala tak dokonale...., ale manžel si mlaskal , bylo to fakt výborné
dash
(upraveno)
21. 2. 2008, 9:08
@angela1
Petruško a z jakého vepřového ? Nakrájet na plátky ? Děkuji za odpověď. Máme taky raději vepřové. Lída
romixx
(upraveno)
19. 2. 2008, 20:44
taky kuřátko dělám už dlouho,ale místo Moravanky mám v receptu Halali a marmelády 3lžíce. Marináda se namaže na kuře a nahoru se dají plátky anglický je to fakt dobrůtka . Teď to zkusím s Moravankou.
veri
(upraveno)
20. 2. 2008, 20:27
@romixx
- to zní dobře. Zkusím to. Děkuju
zuzu
(upraveno)
18. 2. 2008, 8:52
tak jsem včera vyzkoušela, bylo to vynikající Jen mužskej viděl moravanku, ošklíbl se, ochutnal a je to prý kyselé jako ocet ( kyselé to nebylo vůbec, pekla jsem dýl jak hodinu)
veri
(upraveno)
18. 2. 2008, 16:46
@zuzu
noooo, jo, chapi - těm se těžko zavděčíme
Sismi
(upraveno)
18. 2. 2008, 0:23
Tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a byla to opravdu lahůdka. Chutnalo celé rodině. Radka
veri
(upraveno)
19. 2. 2008, 18:10
@Sismi
marus.t
(upraveno)
17. 2. 2008, 20:08
Už jsem taky vařila a je to fakt mňaminka
veri
(upraveno)
19. 2. 2008, 18:10
@marus.t
skrdlina
(upraveno)
17. 2. 2008, 12:58
, dnes jsme měli k obídku, je to velká dobrůtka , nevím, zdali nemám ještě napsat pochvalu na Hrad ? Budeme vařit častěji, děkuji za receptík Blanka
veri
(upraveno)
17. 2. 2008, 19:47
@skrdlina
Myslím, že by si to Livie zasloužila
avynka
(upraveno)
14. 2. 2008, 22:35
Tak už jsem tento recept vyzkoušela osobně a musím říct, že se kuchyní linula náááááááááádherná vůůůně ....... Je to opravdu dobré jídlo a to nemám ráda vařenou nebo dušenou zeleninu !!!!! Ostrost Moravanky se vytratila a zbyla jen lahodná chuť masíčka .
veri
(upraveno)
17. 2. 2008, 19:46
@avynka
Gratulujiiiii
avynka
(upraveno)
12. 2. 2008, 9:37
Tento recept podle Kluků v akci zkoušela moje tchýně a docela si to pochvalovala . A že tchánovi hned tak něco pod nos nejde !
erko
(upraveno)
11. 2. 2008, 19:14
Právě tento dobrý recept jdu péci. Jak tady čtu, prý je to výborný recept! (taky si myslím)
veri
(upraveno)
12. 2. 2008, 9:33
@erko
Přeji dobré pochutnání.
Jana V.
(upraveno)
10. 2. 2008, 14:28
Taky jsem hned vyzkoušela , chtěla jsem to porovnat s receptem, který mám od maminky taky s Moravankou. Kdo chcete vyzkoušet, recept je zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13424.
veri
(upraveno)
10. 2. 2008, 16:09
@Jana V.
Jani - ukládám si ho. Zní to stejně dobře !
Ropazu
(upraveno)
10. 2. 2008, 14:22
Dobrý den Veroniko, taky jsem se dívala na "Kluky v akci" a říkala si, že toto kuřátko vyzkouším. Ještě jsem ale nestihla prostudovat recept (koukám, že odkaz na něj tady je) , který již ale nepotřebuju - díky vám . Ihned ukládám, moc díky .
veri
(upraveno)
10. 2. 2008, 16:08
@Ropazu
Tak, ať se vám vede a chutná Vám to
vosi
(upraveno)
10. 2. 2008, 11:52
Dnes jsem to dělala k obědu, ale podle stránek Kluků v akci, používají tam na horčici lžíci a moravanka se k masu přidává až po zatáhnutí masa - je to mňamka http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=208%20562%2022190/0001&premiera=1&deid=1137&recept=402
veri
(upraveno)
10. 2. 2008, 13:38
@vosi
Ano Hani, říkali to tam, ale pak to dělali vše najednou, tak jsem to tak také udělala. Já to mám také z kluků v akci - sama bych na to nepřišla
vosi
(upraveno)
11. 2. 2008, 8:07
@veri
Souhlasím s vámi, děláte to přesně podle nich, mě právě zaujalo na jejich stránkách ty 2 verze, kde oni dávají moravanku hned k masu a dle paní prezidentové se dává až po zatažení masíčka. Přiznám se, že jsem zkoušela jen tu druhou verzi, takže nevím, jaký a zda je vůbec rozdíl. AŤ je to dělané tak nebo tak, je to rozhodně mňamka Rozhodně velký dík patří vám, neboť jste mě nakopla recept vyzkoušet
petraz
(upraveno)
10. 2. 2008, 11:51
Dobrý den Verčo, ve středu jsem také dělala s kuřátkem a měli jsme k tomu jen čerství chléb, dnes jsem to udělala s vepřovými plátky také vynikající, plátečky se přímo rozsýpaly, a k tomu bramborovou kaši
veri
(upraveno)
10. 2. 2008, 13:37
@petraz
Děkuji za super inspiraci!!!!