(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
Dalamánky ze starého chleba
Potřebné ingredience
5 krajíců starého chleba, sůl, 1 kostka droždí, hladká mouka, kmín, hrubá sůl, semínka
Postup přípravy
Starý chléb namočit do vlažné vody (já jsem dala asi 500ml ), po rozmočení trochu vymačkat, přidat sůl, droždí , hladkou mouku a vymíchat tužší těsto (jako na vánočku).Nechat vykynout.
Po vykynutí tvořit bulky, dalamánky.., potřít vodou a posypat solí, kmínem, semínky.
Jsou výborné i druhý den.
Po vykynutí tvořit bulky, dalamánky.., potřít vodou a posypat solí, kmínem, semínky.
Jsou výborné i druhý den.
na plechu
..
jiný tvar
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kamion
(upraveno)
18. 2. 2015, 18:33
Zkusila jsem a jsou http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4688020
srneckova
(upraveno)
11. 2. 2015, 20:35
to musím vyzkoušet
Ivca235
(upraveno)
11. 2. 2015, 19:48
Tak jsem dnes hledala nějaké rychlé chuťovky a zaujal mě tento recept. Hned jak jsem přijela domů jsem se do něj pustila. Ještě když jsem dávala dalamánky na plech, tak jsem si byla jista úspěchem - jenže v troubě se časem "zgrcly" a i když jsou nahoře i vespod upečené, tak uvnitř jsou syrové. Nevím kde jsem udělala chybu. Na kolik stupňů se mají péct jsem v receptu nenašla, tak jsem pekla na 200.
haicle
(upraveno)
29. 12. 2013, 16:37
Dnes jsem pekla a musím potvrdit,že jsou moc dobré,já si přidala kvásek,žitnou chlebovou+hladkou mouku,nějaká semínka,lžičku oleje,nechala umíchat v pekárně,kvasnic jen kousíček,bylo jich 20ks po 80g.
ZDENDA57
(upraveno)
18. 10. 2012, 6:51
Hani vypadají luxusně hned dnes vyzkouším a ten chlebík celý i kůrka díky
kopretina123
(upraveno)
18. 10. 2012, 0:57
Tak jsem vyzkoušela, ale u nás neprošly.Dalamánky byly strašně cítit droždím, i když bylo čerstvé. Nechala jsem je do druhého dne "vydýchat", ale nepomohlo to. Byly i druhý den krásně měkké, ale ta pachuť z droždí se neztratila.Škoda, moc jsem se na ně těšila.
pamojaan
(upraveno)
9. 11. 2012, 20:38
@kopretina123
jak dlouho jste nechala kynout těsto?
hheellaa
(upraveno)
17. 10. 2012, 23:10
Vypadají luxusně Jak na potvoru, poslední dobou chleba dojídáme. Ale jejich čas určitě přijde. Díky za tip.
backa
(upraveno)
16. 10. 2012, 19:56
Hani,dnes jsem je pekla k čočce a musím napsat,že jsou výtečné manželovi moc chutnaly a nabral si i do práce Děkuji za recept ,určitě jsem nepekla naposledy
Handulka0
(upraveno)
17. 10. 2012, 22:21
@backa
Vercada
(upraveno)
7. 10. 2012, 21:31
Výbornééééé.. Dnes jsem pekla a jen se po nich zaprášilo.. Děkuji za receptík, určitě jsem nepekla naposled..
Handulka0
(upraveno)
10. 10. 2012, 10:23
@Vercada
To jsem ráda, že se zadařilo
kysi 76
(upraveno)
22. 9. 2012, 15:12
vyzkouším kupodivu tu momentálně máme jen čerstvý chleba
zuzzanaa
(upraveno)
18. 9. 2012, 19:30
taky je vyzkouším,až nám zbyde chlebík...
anitram
(upraveno)
16. 9. 2012, 14:35
Hanko, tak jsem se dnes Vámi nechala inspirovat a dalamánky jsou opravdu výborné Chlebík se u nás už asi nikdy nevyhodí.
Handulka0
(upraveno)
16. 9. 2012, 20:31
@anitram
To jsem ráda,že se povedly a hlavně , že chutnaly starý chléb už taky nevyhazujem
anaba
(upraveno)
16. 9. 2012, 14:44
@anitram
Marti,kolik jste dala asi té mouky?
Handulka0
(upraveno)
16. 9. 2012, 20:33
@anaba
Myslím tak kolem 1/2kg, záleží, kolik zůstane té vody po vymačkání
tygrova
(upraveno)
14. 9. 2012, 14:02
no to musím vyzkoušet,chleba tu máme pořád.
anaba
(upraveno)
14. 9. 2012, 13:58
musím taky vyzkoušet,dalamánky mám ráda a v zrovna jsem ráno uvažovala ,co s bochníkem starého chleba.,,díky
Vera N
(upraveno)
14. 9. 2012, 13:55
nynuna
(upraveno)
10. 9. 2012, 10:31
Sophie70
(upraveno)
10. 9. 2012, 10:05
tak toto musím vyskúšať, vyzerajú veľmi chutne, toto by ma teda nikdy nenapadlo, paráda
novackova
(upraveno)
10. 9. 2012, 9:26
tak dík za recept ,u nás docela často zůstane chléb a druhý den už ho nikdo nechce tak to prubnu
marky18
(upraveno)
9. 9. 2012, 22:59
Výborný tip, vyzkoušíme
Handulka0
(upraveno)
10. 9. 2012, 9:24
@marky18
Nám chutnaly, tak snad se povedou a budou chutnat i Vám
fojaa
(upraveno)
9. 9. 2012, 22:15