(recept
si oblíbilo 308 návštěvníků)
Švestkový koláč s drobenkou - bez kynutí
Potřebné ingredience
švestky a blumy (nebo jiný druh čerstvého ovoce), 200ml mléka, 150 ml oleje, 10 kávových zarovnaných lžiček cukru, trošku soli, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy
Zaděláme si těsto a hned ho rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, je mastné a proto se s ním krásně pracuje, poklademe vypeckovaným ovocem pokrájeným na poloviny a posypeme drobenkou (160g hrubé mouky+80 másla+80g cukru krystalu+ trošku skořice).
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 45 minut (dle trouby).
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 45 minut (dle trouby).
.... skoro celý koláč na celém plechu ....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé