Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 405 návštěvníků)

Tvarohové řezy se salkem - velká dobrota - nic přeslazeného

0.0
Tvarohové řezy se salkem - velká dobrota - nic přeslazeného

Potřebné ingredience

těsto - 6vajec,6 lžic cukru moučka, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky,půlka prášku do pečiva tvarohový krém - 250g másla , 100-150g cukru moučka , šťáva a kůra z půlky citronu , 2tvarohy (ten ve vaničce) ( já přidávám ještě 3-4lžíce zakysané smetany,ale nemusíte) poleva - 1karamelové salko , 1 smetana ke šlehání 31%

Postup přípravy

6žloutků utřeme se 6lžícemi cukru , přidáme 2 lžíce oleje , dále mouku smíchanou s práškem a nakonec bílky ( já vše šlehám šlehačem,ale na bílky dávám nejmenší výkon šlehače a přidávám pomalu

dáme na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou péct na 180 stupnů

na tvarohový krém si utřeme máslo s moučkovým cukrem a přidáme šťávu a kůru z citronu a 2,nebo klidně 3tvarohy .. já dávám jedině tučný tvaroh,ale to kvůli příteli , nadšenej sportovec a jinej než tučnej nechce :D stejně si to jí sám,já na sladký nejsem,.takže mi to nevadí :)

no a poleva jednoduchá , salko vyšleáme s ušlehanou smetanou :)

DODATEK : maminky tu píšou,že poleva nebyla dostatečně tuhá,doporučuji koupit hotové karamelové salko,dát si ho do misky , vedle v jiné misce vyšlehat dotuha 33%smetanu , já nedávám stužovač , potom přidat vyšlehanou smetanu do salka,zašlehávat postupně,potom dávám na chvíli do lednice a pak mažu na buchtu , nikdy se mi nestalo,že by poleva nebyla dostatečně tuhá,aby nedržela :)

až se těsto upeče,tak necháme schladnout,natřeme tvarohový krém,potom dám na chvíli do lednice a na to nanesu salkovou šlehačku,.dám chladit a po stuhnutí se může jíst :)

TIP : je moc dobré,když piškot potřete marmeládou,je dobrá malinová,rybízová a ani meruňkopvá není špatná

upečené těsto

tvarohový krém , klidně přidejte trochu zakysané smetany,já dávám tak 3-4 lžíce

natřené salkem a může se chladit

stihla sem vyfotit poslední 3kousky ... po stuhnutí krájím nožem,který nechám chvíli pod tekoucí horkou vodou,nůž otřu a krájím,máte čisté řezy :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenula34 26. 8. 2012, 19:27
dobrý den tak jsem také dneska vyzkoušela (Y) (Y) (Y) je to super poleva zatuhla |:o) |:o) |:o) byla jsem pochválená děkuji za receptík Lenka
wWendy 26. 8. 2012, 22:49
@lenula34 to mě velice těší :-) (Y) děkuji moc (L)
Bibiána H. 26. 8. 2012, 13:32
(Y) (Y) (Y)
wWendy 26. 8. 2012, 22:50
@Bibiána H. (F) (F) :-)
Ajča 25. 8. 2012, 19:12
dneska jsem zkoušela, jíst se bude až zítra, takže chuť posoudit nemůžu zatím ,-) Měla jsem salko a schválně jsem ho dlouho vařila, do šlehačky přidala ztužovač a stejně jsem měla tu polevu úplně řídkou. Nechala jsem ji 2 hodiny v ledničce v míse a je pravda, že trošičku zhoustla, ale nic moc, takže jsem tam přidala želatinu a je to ok. Jo a šlehačku jsem měla hodně tuhou. Takže já si myslím, že je to tím salkem a asi bude lepší to karamelové...
štička 22. 8. 2012, 20:05
Výborné, mňam (hello)
wWendy 23. 8. 2012, 13:18
@štička (F) sem ráda,že chutná
Skramuška 21. 8. 2012, 0:57
Tak u nas se nechytl - prisel jim prilis syty a sladky. Kazdy si dal kosticku, tyden to lezelo v lednici a pak jsem to vyhodila :-(
wWendy 21. 8. 2012, 11:49
@Skramuška tak to mě mrzí Silvi :´( chce to dát víc citronové šťávy ,pak se to skvěle doplňuje ... no ne každému zachutná (F) pěkný den
Skramuška 21. 8. 2012, 22:52
@wWendy JJ, taky mi to mrzi, mne to chutnalo, citronu tam bylo dost, ale musela bych delat tak z jedne tretiny do nejake mini formy.
wWendy 22. 8. 2012, 11:09
@Skramuška chápu :-$ no ne každému sedne,s tím já počítám .. u nás chutná a zmizí hned ten den ,-)
jankalo 20. 8. 2012, 13:09
Koláč bol chuťovo vynikajúci, ale poleva mi držala stuhnutá len keď bol koláč v chladničke. Vôbec som ju nemala tak pekne stuhnutú ako je na obrázku. Šľahačku som vyšľahala so stužovačom, no i napriek tomu poleva sa roztekala. ale nevadí, na vynikajúcej chuti ti neubralo. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
wWendy 20. 8. 2012, 17:42
@jankalo sem ráda,že chutnalo :-p já dělám vždy polevu z kupovaného karamelového salka,nedělám doma,šetří to čas a u nás stojí karamelové salko stejně jako to normální co se musí uvařit :-$ mějte se hezky a děkuji (F)
Jarmila48 20. 8. 2012, 12:47
ahojky, tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale karamelová poleva mně tekla, pokazilo to celý dojem nedělního zákusku pro návštěvu, dokonce jsem dala do šlehačky i ztužovač, na chuť buchta dobrá, ale už ji víckrát péct nebudu.
wWendy 20. 8. 2012, 17:39
@Jarmila48 v pořádku,nikomu tuto buchtu nenutím ,-) avšak musela být chyba na vaší straně , nejdřív se smetama musí vyšlehat v míse a tu pak zašlehat ke karamelovému salku :-) dělala sem již hodněkrát a nikdy se mi nestalo,že by poleva tekla a nedržela :-) hezký den
Žirafka1 17. 11. 2012, 15:54
@wWendy Dobrý den, já jsem zákusek ještě nepekla, zatím se pouze chystám,ale nedá mě to a musím reagovat,jak to tady pročítám...............možná je chyba ve šlehačce. Mám zkušenosti ze šlehačkou z Rakouska, je nádherně smetanová, hustá a vyšlehá se naprosto úžasně a hlavně, dále se pak nerozteče a drží pořád pevná. Třeba když srovnám se šlehačkou od nás........zn.Kunín,tak ta nejde vyšlehat krásně dotuha a po konečném ušlehání vždy zůstane na dně mísy voda,takže pokud paní použila takovou šlehačku,mohlo se stát to,co popisovala. :-( :-o
Ronda8 19. 8. 2012, 21:29
Ahoj, tak jsem tyto řezy včera upekla na dnešní oslavu.Jsou docela dobré, ale straaaaaašně sladké - jak tady čtu ohlasy, tak máme celá naše rodinna asi divnou chuť. Zdálo se to všem. :-|
wWendy 19. 8. 2012, 23:00
@Ronda8 Ahojky :-$ u nás takto vyhovuje,ale každý má jinou chuť,pokud se vám zdá sladké,tak dát více citronové štávy do tvarohu :-$
chucky 1111 18. 8. 2012, 8:07
Děláme taky ale bez tvarohu a je to taky moc dobré (H)
wWendy 18. 8. 2012, 11:42
@chucky 1111 (Y) (Y) (Y)
cacoš 17. 8. 2012, 22:13
....tak jsem zvědavá na výsledek...zítra máme velkou oslavu a tchýně mě poprosila, zdy bych něco neupekla. Našla jsem si tento recept a ........uvidíme. Do tvarohového krému jsem ještě dala broskve, tak snad tím nic nepokazím. Pak pisnu, jaký byl úspěch. Buchétka je v lednici a čeká ji poslední vrtva krému..... (L)
wWendy 18. 8. 2012, 11:42
@cacoš Dobrý den :-) broskvemi určitě nic nezkazíte,ale my máme raději bez ovoce ,-) přeju at chutná a hezký sobotní den (L)
ajkammm 15. 8. 2012, 18:36
musím zkusit :-)
wWendy 15. 8. 2012, 22:18
@ajkammm tak dejte určotě vědět až zkusíte jak buchta dopadla (hello)
tomulinecek 15. 8. 2012, 10:55
Výborná,jedna z nej co jsme jedli,díky za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
wWendy 15. 8. 2012, 11:49
@tomulinecek Dibrý den :-) Ivetko díky za chválu,to mě těší ... i já děkuju (L) (hello)
Freny7 12. 8. 2012, 16:23
Ahojky (hello) Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Bála jsem se, že bude tím Salkem moc sladká, ale ten krém tu sladkost opravdu vyvážil (Y) Jen mám hodně řídkou polevu, příště přidám ztužovač šlehačky :-) Díky za receptík - přendávám jej do svých Oblíbených (^) (pl) (zajic) (hello) F*
wWendy 12. 8. 2012, 16:55
@Freny7 Ahojky :-) tak to mě těší,že chutilo (Y) na té polevě to chuti nic neubírá , chce to smetanu dost vyšlehat a potom zašlehat do salka a je to v pohodě (zajic) hezký den (F)
monikka 11. 8. 2012, 20:56
Tak dnes jsem na oslavu svých narozenin dělala dezertík a zbyly nám již jen 3kousky. :-D :-D :-DJe naprosto úžasný. (Y) (Y) (Y) (Y)Díky za receptík Monča (^) (^)
wWendy 12. 8. 2012, 16:53
@monikka u nás taky nevydrží dlouho :-D :-) děkuju za komentář a sem ráda,že sem se s receptem zavděčila (hello)
Janycka 11. 8. 2012, 17:45
Výborné (Y) (Y) (Y) Díky za skvělý recept, zařazuji mezi naše nejoblíbenější moučníky (L)
wWendy 11. 8. 2012, 17:52
@Janycka To sem moc ráda,děkuju za chválu (L) ,-) hlavní je,že chutnalo (Y)
ina09 11. 8. 2012, 14:47
Dobrý den Nikolko,můžu se zeptat jaké rozměry má plech na kterém řezy děláte?? Děkuji (L)
wWendy 11. 8. 2012, 17:53
@ina09 jéééje Jiřinko to nevím,já sem pracovně v Německu a tak to ted nemohu zjistit :( ale je to trochu menší plech než ten klasickej .... snad to aspon trochu pomůže *-)
lplaminkova 9. 8. 2012, 0:47
Tak je dopečeno a už se chladí. Jen jsem musela trochu improvizovat. Místo polohrubé mouky (kterou jsem neměla) daná hladká a hrubá. Krém: půl másla, půl zakysané smetany, jeden měkký balený tvaroh, jedna vanička tučného. Smetana nestuhla, tak jsem přidala trochu smetana fix. Buchta už na pohled vypadá velmi dobře. Tak jenom doufám, že bude chutnat zahradníkům a ostatním pracantům, kteří nám zůtulňují venkovní prostory. Jestli bude mít úspěch, tak ji hned zítra opáknu na páteční oslavu narozek. Děkuji za recept.
wWendy 9. 8. 2012, 15:33
@lplaminkova Dobré odpoledne :) tak to mě dělá radost,že ste zkusila .. koukám,že řádná improvizace :-D ,-) ale to nevadí,hlavně aby vyhovovalo vám a byla jste spokojená,to je nejdůležitější (Y)napište jestli chutnalo :-$ doufám,že úspěch bude , přeji hezký den (L)
berunka 7. 8. 2012, 12:12
(child8)vypadá výborně...určitě vyzkouším...jen jsem se chtěla...zeptat místo toho másla to nahrodit zakysanou smetanou nebo šlehačkou s tvarohem...? To by mohlo jít že (L)
wWendy 7. 8. 2012, 17:45
@berunka áááno,už bylo odpovězeno ,-) a děkuji ... místo másla lze samozřejmě zakysaná smetana,nebo jen z tvarohů,ale u nás má můj přítel raději máslo,tak musí být máslo ,-) (H)
berunka 8. 8. 2012, 7:44
@wWendy (L)děkuji
ZZdeny 7. 8. 2012, 13:58
@berunka Leni, já jsem to tak dneska zrovna udělala - místo másla jsem dala šlehačku a je to skvělé (Y).
berunka 8. 8. 2012, 7:45
@ZZdeny (L)děkuji Zdeni a tu šlehačku jednu ,-)
Janca 3 7. 8. 2012, 11:35
(Y) (Y) (Y)Pracuji na Vašich řezech,děkuji za recept (F) (L) (L) (L)
wWendy 7. 8. 2012, 17:44
@Janca 3 a jak řezy dopadly ? vše v pořádku ? *-) (L)
marky18 6. 8. 2012, 23:50
No tak to je luxusní, díky za receptík (clamp) (clamp) (clamp)MD
wWendy 7. 8. 2012, 9:12
@marky18 ráda se podělím (Y) :-) mějte se (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie