(recept
si oblíbilo 109 návštěvníků)
Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
1kg meruněk, 500g cukru, velký panák rumu
Postup přípravy
Do pekáčku pokrájíme zralé meruňky, zalijeme panákem rumu a dle chuti osladíme cukrem. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Za častého míchání pečeme cca 1 hod do sklovata.
Pak ihned plníme do skleniček, pevně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Marmeláda se nám nikdy neskazila a je nejlepší ,o)
Tento způsob je také výborný na švestky, jsou to pak výborná povidla :o))
Pak ihned plníme do skleniček, pevně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí. Marmeláda se nám nikdy neskazila a je nejlepší ,o)
Tento způsob je také výborný na švestky, jsou to pak výborná povidla :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Simouna
(upraveno)
17. 7. 2013, 21:50
a opravdu se to nezkazí, když tam není žádný želírovací přípravek, nebo kyselina citronová....a je to husté?
nahlásit

anaba
(upraveno)
11. 7. 2013, 14:01
tak to musím vyzkoušet..neměla jsem sice v úmyslu dělat marmeládu,ale té vaší neodolám




nahlásit

MatildaH
(upraveno)
12. 9. 2012, 21:11

nahlásit

Anyes
(upraveno)
30. 8. 2012, 17:34
U nás už je skoro snězená. Lituji, že nebylo víc meruněk, je opravdu vynikající. Protože se mi ale většinou vše zkazí, tak jsem skleničky otočila dnem vzhůru do druhého dne. Druhý den šup s nimi do myčky a projela jsem s nimi program na 70 °C a zase pak dnem vzhůru a do druhého dne. A super, drží dobře. Díky.



nahlásit
jizo
(upraveno)
6. 8. 2012, 20:49
chci se zeptat, sterilizuje se nebo stačí jen zavřít a otočit. Díky Jitka
nahlásit

PVor
(upraveno)
14. 8. 2012, 17:21
@jizo
Jitko, sterilovat již nemusíte, stačí jen otočit a nechat vychladnout

nahlásit
pesarfemcap.cz
(upraveno)
31. 7. 2012, 0:04
tak jsem zkusila a je fakt luxusní! díky! jen jsem dělala 2 dávky a každou radši samostatně zvlášť na plechu..šlo by třeba 2 dávky na jeden plech? má někdo zkušenost?
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
29. 7. 2012, 16:47
stejně dělám pečený čaj, jen do něj přidávám hřebíček, badyán nebo skořici...

nahlásit
pesarfemcap.cz
(upraveno)
28. 7. 2012, 21:46
a ty meruňky oloupané nebo se slupkami?
nahlásit
(Petruše)
(upraveno)
29. 7. 2012, 15:46
@pesarfemcap.cz
Petru já dala se slupkami.
nahlásit
(Petruše)
(upraveno)
28. 7. 2012, 19:00
Dnes jsme ji s přítelem zkoušeli a musíme říct, že je naprosto mnamozní
. Zítra další várka. Hezký večer



nahlásit

málčenka
(upraveno)
27. 7. 2012, 13:32
Jak tak čtu komentáře, tak asi půjde i s rynglí, že jo?

nahlásit

maruskag
(upraveno)
19. 7. 2012, 13:01
Peťko, obrovský dík za recept!!!
Marmoška je úžasná
A hlavně skoro bez práce!





nahlásit

PVor
(upraveno)
25. 7. 2012, 12:05
@maruskag
Jsem ráda, že jste spokojená, mám také nejradši dobré věci bez práce

nahlásit
VěrkaK.
(upraveno)
13. 7. 2012, 17:48
Petro díky, určitě vyzkouším. Meruňky u nás teprve dozrávají.
Věra


nahlásit
VěrkaK.
(upraveno)
12. 7. 2012, 16:07
Dobrý den, chci zeptat, zda při pečení neprská. Zkoušela jste i z jiného ovoce než z meruněk? Díky, Věra
nahlásit

PVor
(upraveno)
13. 7. 2012, 11:02
@VěrkaK.
Dobrý den Věrko, nikdy mi neprskala, ale je lepší mít hlubší pekáček.... Dělala jsem i broskvovou a také je výborná. Meruňky jsou ale pikantnější, takže je lepší ,o) Petra V.
nahlásit