(recept
si oblíbilo 546 návštěvníků)
Špízy, špízy!!! Pečené na bramborech (DALŠÍ JEDNOUCHÝ RECEPTÍK PRO LÍNÉ KUCHAŘINKY :-))! )
Potřebné ingredience
Maso na kostičky (dávám kuře nebo králíka, ale jde i z vepřového) předem nakládám do marinády http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7637&user=54603
klobásy,
cibule,
paprika,
anglická slanina,
a česnekový bok nebo maďarská anglická a pod.
grilovací koření rozmíchané v oleji,
brambory,
špejle
Postup přípravy
Oloupané brambory na kostičky dáme do vymaštěného plechu (lepší je keramická miska, brambory se lépe otáčí) posolíme, poklademe anglickou slaninou a pak poklademe špízy, které jsme připravili z masa, papriky, maďarské slaniny (česnekového boku), cibule a klobásy. Potřeme grilovacím kořením, přikrejeme alobalem a dáme zapékat. V polovině pečení obrátíme brambory i špízy (já si dám špízy stranou a pak zpět. Stranou si je dejte na ten sundaný alobal, aby jste si nezamazali žádné nádobí ;-)). Opět potřeme grilovacím kořením a dopečeme již bez alobalu.
Miluju recepty, kde se nezamaže milion nádobí :-))!
Dobrou chuť!
P. s. : Jde to udělat i bez napichování na špejle tak, že se prostě všechno naháže na jednu hromadu :-)))
Miluju recepty, kde se nezamaže milion nádobí :-))!
Dobrou chuť!
P. s. : Jde to udělat i bez napichování na špejle tak, že se prostě všechno naháže na jednu hromadu :-)))
Zde už mám vše připravené před potřením grilovacím kořením....
a teď už potřené zakryjeme alobalem a šoupneme do trouby.....
Hotovo!
Dobrou chuť!!!
.........a takhle vypadá masíko, když ho jen naložené v marinádě osmahnete. Vynikajííící!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabyynka82
(upraveno)
17. 3. 2010, 19:27
díky za tip vypadá to výborně
Delisa
(upraveno)
17. 3. 2010, 20:37
@gabyynka82
Není za co, tak vyzkoušejte
Nadik71
(upraveno)
16. 3. 2010, 15:48
super hledám ražniči na zítra k obědu a ejhle najdu špízy,super jdu vyzkoušet!!!
Delisa
(upraveno)
16. 3. 2010, 19:34
@Nadik71
V tom případě doufám, že Vám bude chutnat
Karla.C
(upraveno)
15. 3. 2010, 10:11
Lucie, pěju chválu . Jak řízky, tak špízy výtečné . Tady jsou spízy, jak se povedly http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2751640. Takže už mám váš recept ve své kuchařce. Málem nám praskla bříška, jak jsme ce cpali. Díky, díky.
Delisa
(upraveno)
16. 3. 2010, 11:58
@Karla.C
Moc děkuji za chválu, mám radost, že Vám tak chutnalo
drubezarna
(upraveno)
15. 2. 2017, 13:05
@Delisa
mohu se zeptat jak dlouho a na kolik stupnů péct?
Karla.C
(upraveno)
12. 3. 2010, 14:15
Tak váš receptík zkusím v neděli, ale masíčko jsem si naložila dnes a to i na zítra, kdy budu dělat řízky s bramborovým salátem. Už se moc těšíme, jak si pochutnáme, manžel už se těšil jen slyšel budou špízy. Já dělám úplně jiné, ale i ty jsme dlouho neměli, takže teď zkusíme ty vaše.
Delisa
(upraveno)
12. 3. 2010, 20:23
@Karla.C
Dobrý večer, tak snad Vám budou chutnat a nebudete litovat změny
Marmil
(upraveno)
11. 3. 2010, 10:48
Naprosto luxusní jídlo!!!!!! Moc děkuju za další recept do sbírky oblíbených pokrmů
Delisa
(upraveno)
11. 3. 2010, 12:38
@Marmil
Já děkuji za chválu Jsem ráda, že Vám chutnalo
fojaa
(upraveno)
5. 3. 2010, 10:30
Mňam...další senza inspiro pro minimum nádobí a zároveň se rodinka nacpe k prasknutí...
Delisa
(upraveno)
5. 3. 2010, 13:43
@fojaa
Přesně tak Taky nemám ráda moc nádobí a jsem ráda, když rodince nachvilku nacpu pupíky
kikimama
(upraveno)
5. 3. 2010, 10:15
vynikající pekla jsem bez špejlí ale musela jsem odlít ten tuk, anglická i klobáska toho dost pustily, ale jinak to bylo výborné
Delisa
(upraveno)
5. 3. 2010, 13:42
@kikimama
Dobrý den Laďko, jsem ráda, že Vám to chutnalo
dandy.x
(upraveno)
27. 1. 2010, 14:32
Tak jsem to dneska vyzkoušela a je to opravdu dost jedlý V plynové troubě jsem to měla cca 3/4 hodiny.
Delisa
(upraveno)
27. 1. 2010, 15:09
@dandy.x
Dobrý den Dano, to mě moc těší, že Vám chutnalo. Děkuji
Toddy
(upraveno)
26. 1. 2010, 21:26
Dobrý večer Lucko, jsem hodně líná a tak to nemohlo dopadnout jinak než že se u nás vařilo bez špejlí . Navíc tohle jídlo je přesně to co můj mlsnej jazyk potřebuje. Trošku jsem se bála aby to nebylo moc mastný tak jsem vynechala všechen olej a naopak přidala stroužky česneku (v minulosti jsem zřejmě bojovala s upírem) a obídek byl výýýýbornej. Děkuju za inspiraci mám o recept do našeho jídelníčku navíc. Zdraví Katka s rodinou
Delisa
(upraveno)
27. 1. 2010, 8:21
@Toddy
Dobrý den Katko, jsem moc ráda, že Vám chutnalo A někdy zase nakoukněte
rarášci
(upraveno)
25. 1. 2010, 13:07
Je to v troubě už se těšíím
Delisa
(upraveno)
25. 1. 2010, 17:57
@rarášci
Dobrý den, tak doufám, že to dobře dopadlo
fogaca
(upraveno)
9. 10. 2009, 15:08
teď jsme popapkaly, moc dobroučké Dělala jsem ten způsob bez špejlí a všechno jsem to tam naházela Jednoduché a dobré
Delisa
(upraveno)
10. 10. 2009, 20:23
@fogaca
Děkuji za pochvalu, jsem ráda,že Vám chutnalo
Datez
(upraveno)
14. 3. 2009, 14:30
Luci , mooc děkuji za tento geniální receptík . Udělala jsem přesně podle návodu, jen jsem nepotírala olejem s grilovacím kořením.Je to mňamka velikáááá . Takže receptík nechávám v oblíbených a budu doporučovat všem . Mějte se priiima Zdeňka a její spokojená, dobře nabaštěná rodinka
miňonka 32
(upraveno)
12. 2. 2009, 11:51
Dobrý den,ráda bych Váš receptík zkusila,ale bohužel nevím přesně o jaké marinádě mluvíte?? Můžete mi ji prosím ještě jednou napsat? Děkuji
Delisa
(upraveno)
12. 2. 2009, 22:39
@miňonka 32
Dobrý den Simonko, mám jí v receptech, tak jukněte Pa!
JANINAGER
(upraveno)
11. 2. 2009, 19:12
Můžu se zeptat, na kolik stupňů to děláte a jak dlouho ? Díky Janča
Delisa
(upraveno)
12. 2. 2009, 8:54
@JANINAGER
Dobrý den Jani, bohužel vlastním pouze obyčejnou starou plynovou troubu, kde nejsou ani žádné stupně, tak Vám nepovím přesně. Peču to na takový střed asi. Nebojte, není na tom co skazit. Řiďte se jak jste zvyklá podle své trouby a určitě se povede
Leonteenka
(upraveno)
23. 11. 2008, 12:31
jsem normálně přež........ fakt ňamina a rychlovka...všechno jem naházela do pekáče a zapekla a nádobí jen jedna mísa bo jsem do tej marinády naházela i tu klobásu se zeleninou a brambory jsem posypala kořením na americké bram. doufám,že bude chutnat i taťkovi až dorazí z práce díky za recept
Delisa
(upraveno)
23. 11. 2008, 13:20
@Leonteenka
Pavli, díky za chválu , jsem moc ráda, že Vám tak chutnalo. Také máte ráda, když se vaří jen v jedné nádobě?........já taky Hezký den!
verulinka
(upraveno)
22. 11. 2008, 20:57
Luci, dneska jsem tuhle dobrůtku dělala k obídku. Dělala jsem toho 2 pekáče a dobře jsem udělala, protože večer z toho nezbyl ani kousek Jelikož jsme měli vypleněnou lednici, použila jsem jen vepřovou kýtu, červenou a zelenou papriku a cibuli, ale i tak to byla fakt ooooobrovská mňamka . Ta zeleninka byla naprosto výborná a ty brambůrky taky, no prostě SUPER. Určitě to teď budu dělat pravidelně
Delisa
(upraveno)
23. 11. 2008, 8:18
@verulinka
Dobrý den Veroniko, to mě těší, že Vám chutnalo ! A použila jste i marinádu? Zajímalo by mě, jak Vám masíčko v ní chutnalo . Já do ní totiž nakládám snad všechno maso, co nám projde kuchyní Hezký den!
Axiss
(upraveno)
30. 7. 2008, 9:58
Luci už jsem to dělala asi potřetí pokaždé to ani nestihnu vyndat s trouby jsou jak sršni hned lžičky a jdou na to je to prostě super akorat já to fakt nenapichuju vrznu to tam dohromady a je to ještě lepší nezrácí se čas se sundáváním ze špejlí takže opravdu super ,velikánská pochvala a ten sosík na nakládání toho masa je taky na dělám do toho i maso na gril a super takových receptů víc .Mějte se moc krásně JItka
Delisa
(upraveno)
30. 7. 2008, 12:04
@Axiss
Dobrý den Jitko, Moc děkuji za takovou obrovskou chválu , mám z ní obrovskou radost ! Jsem ráda, že i marináda Vám chutná. My už jinou neděláme několik let a řízky také nedělám bez toho, abych si maso před tím do ní nenaložila, je to mňamka! P. S.: Také se už nebudu napichovat se špízy Pa!
Carcooolka
(upraveno)
13. 7. 2008, 16:56
Naprosto vynikající. Moc jsme si pochutnali. Nejlepší na tom byli ty brambory Špízy jsem měla z více surovin - žampiony, papriky, cuketa, slanina, kuřecí a vepřové (naložené), cibule. Určitě zkusím i maso v marinádě. Díky za bezva recept.
Delisa
(upraveno)
14. 7. 2008, 13:43
@Carcooolka
Dobrý den, díky za chválu . Jasně, čím víc se toho tam nandá, tím lépe Brambory jsou s tím moc bobré, protože jsou krásně navoněné, ochucené - že?! Tu marinádu určitě zkuste a pak napište, zda chutnyla. My doma jinou neděláme Pa!
raduza1
(upraveno)
24. 6. 2008, 19:50
DOBRÝ VEČER, DNES JSEM UDĚLALA ŠPÍZKY K VEČEŘI A MŇAM, MŇAM, MŇAM, PŘIDALA JSEM JEŠTĚ CELÉ PŮLKY ČERSTVÝCH ŽAMPIONŮ A PROSTĚ BALADA. DÍKY ZA SKVĚLOU INSPIRACI A BÁJO RECEPT
Delisa
(upraveno)
25. 6. 2008, 12:22
@raduza1
Dobrý den Radko, moc děkuji za chválu a žampionky taky příště zkusíme . Díky!
Nellynka75
(upraveno)
22. 6. 2008, 16:50
Lucko, tedy musím Vám říct, že mám na Vás trochu . Ale nebojte , je to jen kvůli tomu, že ten receptík je opravdu , přecpali jsme se toho celá rodina . No mňamka, hned si vytisknu a schovám do vyzkoušených extra dobrých receptů Díky , díky, fakt moc dobré i s tou marinádou.
Delisa
(upraveno)
23. 6. 2008, 9:45
@Nellynka75
Dobrý den Mirko, téééda, jsem mi dala! .....jsem se prvně trochu lekla ! Tak jsem ráda, že chutnalo