(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího masa, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, 1 menší-střední cibule, 1 lžička majoránky, paprika sladká i pálivá, sůl, pepř, strouhanka, eidam (já dávám cca 60g)
Postup přípravy
Zdravější, než smažené karbenátky, jako příloha jen vařené brambory, abychom do sebe "zbytečně" necpali smažené, tučné a kalorické jídlo.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.
"těsto" máme hotové
hotovo, už s tím jen do trouby
detail syrového "mleťáku"
po vytažení z trouby
a na talíři, příloha jen uvařené a pošťouchané brambory (bez másla, mléka, jen osolené) s bazalkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mirabela
(upraveno)
22. 3. 2008, 21:03
Nemají,chybu všichni měli boule za ušima a hlavně se nemusí zdlouhavě smažit ,opravdu bomba
prdecek
(upraveno)
23. 2. 2008, 20:11
Tak jsem dnes vyzkoušela Vaše pečené "mleťáky".Opravdu vynikající.Jenom se mi trošku přichytly na pečící papír,ale nepřipekly ,daly se lehce odškrábnout nožem.Děkuji za fajn receptík .Pa.Táňa.
Modro_očka
(upraveno)
15. 2. 2008, 12:53
děkuji za rychlý a velmi chutný receptík na mleťáky jsem je dnes dělala a na výsledek se můžete podívat v mých - jsou fááááákt mňam, už jsem neodolala a jen tak s čerstvým chlebíkem a okurkem poobědvala na večer jsem k dělala i jednohubky... Díky, určitě brzy zopakujeme
hovka
(upraveno)
10. 2. 2008, 14:21
Děkuju všem za komentáře..já je dnes dělala taky ...stejně tak minulou neděli
Leonteenka
(upraveno)
10. 2. 2008, 11:15
TAk jsem je právě dodělala a jsou luxusní Jdem papat,díky za receptík
Jita K.
(upraveno)
9. 2. 2008, 14:15
Tak dnes jsme měli k obědu a jsou úžasné . Velice dobré a hlavně dietní. Jedli to všichni a moc jsme si pochutnali. Díky za bezva recept
basco
(upraveno)
6. 2. 2008, 10:06
Tak jsem si vyndala z mrazáku mleté a dnes vyzkouším vypadá to moc dobře
helaki
(upraveno)
6. 2. 2008, 9:48
mě by to chutnalo,jenže muj chlap by mě hnal s takovou dietou
Hair Agency
(upraveno)
4. 2. 2008, 22:15
tak to příště zkusím, celý recept mám dost podobný,ale přidám ten sýr a nebudu u toho muset stát půl hodiny, než to opeču na pánvi ! díky za TIP
papaja1
(upraveno)
3. 2. 2008, 12:59
Moc dobré teď jsme to dojedli,dietní a křupavé mňam
jassnenka
(upraveno)
3. 2. 2008, 7:26
vynikajici napad jak se vyhnout smazeni na panvi ............. vypada to tak lakave a verim, ze to i chutna tak dobre jak vypada.....rozhodne vyzkousim - napad k nezaplaceni!!!