(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
Pečené "mleťáky" (mleté maso) se sýrem - bez přidaného tuku!!
Potřebné ingredience
500g mletého hovězího masa, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, 1 menší-střední cibule, 1 lžička majoránky, paprika sladká i pálivá, sůl, pepř, strouhanka, eidam (já dávám cca 60g)
Postup přípravy
Zdravější, než smažené karbenátky, jako příloha jen vařené brambory, abychom do sebe "zbytečně" necpali smažené, tučné a kalorické jídlo.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.
Maso, vrchovatou lžíci hořčice, celé vejce, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli, v ruce promnutou majoránku, trochu sladké i pálivé papriky, sůl a pepř smícháme a pořádně prohněteme rukama. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a malinko zaprášíme strouhankou. Vše důkladně prohněteme a tvoříme menší či větší placičky (vysoké cca 1-1,5cm), lehce obalíme strouhankou a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Vložíme do trouby, pečeme na střední stupeň, jakmile budou z jedné strany zlaté až světle hnědé, otočíme a dopečeme i z druhé strany. Podáváme se šťouchanými, vařenými bramborami nebo bramkaší. Pokud někdo chce úpravu pro děti nebo nechce/nemůže pikantnější jídla, místo dijonské hořčice použije klasickou plnotučnou, papriku dá jen sladkou a méně pepře. Naopak pokud někdo chce ještě pikantnější, může použít navíc ještě grilovací či jiné ostřejší koření.Rozpouštějící se sýr uvolní jednak tuk, takže není další třeba a také zajistí křupavou krustu.Nechte si chutnat! PS: z uvedeného množství jsme měli 16ks, z toho dva větší, na fotce jsou na malém dezertním talířku.
"těsto" máme hotové
hotovo, už s tím jen do trouby
detail syrového "mleťáku"
po vytažení z trouby
a na talíři, příloha jen uvařené a pošťouchané brambory (bez másla, mléka, jen osolené) s bazalkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 8. 2014, 10:32
nahlásit
jeremy
(upraveno)
22. 8. 2014, 12:39
nahlásit
Žanda shop
(upraveno)
19. 3. 2013, 10:02
Skvělé, dělám takhle na plechu karbenátky už dlouho a všichni kdo je jedli je chválili
nahlásit
Káculaa125
(upraveno)
4. 12. 2011, 15:02
Dělalala jsem je, druhý den znova a z dvojité dávky, všichni se po nich mohli utlouci a zase mám v mražáku mleté maso, tak už se těšíme, děkujeme, opravdu velmi chutné, dobré A to naše děti jen tak něco nejedí, hrůůůůza
nahlásit
lidare
(upraveno)
15. 9. 2011, 9:06
vypadají moc dobře,už se těším jak si je udělám a mleté můžu kdykoliv
nahlásit
petrax777
(upraveno)
15. 9. 2011, 9:04
nahlásit
Eweli
(upraveno)
5. 11. 2009, 12:30
Dobrý den, ted jsem dopekla Opravdu rychlá pochoutka Měla jsem mleté se sýrem,ale budu příště dělat z obyč.,vytekla z toho spousta tuku,takže raději budu strouhat sýr sama,at mám jistotu,že tam je opravdu jen ten sýr Mějte se
nahlásit
jitulka78
(upraveno)
24. 6. 2009, 21:18
nahlásit
gondetka
(upraveno)
20. 6. 2009, 10:54
Dneska jsem to vařila k obědu. Díky, je to naprosto super.
nahlásit
kalimera
(upraveno)
30. 4. 2009, 14:09
Paní Vlaďko, musím vám moc poděkovat za vynikající a jednoduchý recept . Na mleté maso moc nejsem, ale vaše mleťáky jsou fantastické . To si pošmákne, až se vrátí z práce .
nahlásit
majáčková
(upraveno)
22. 4. 2009, 18:23
Vladko prosím na kolik je pečete v troubě a jak dlouho? Díky
nahlásit
hovka
(upraveno)
11. 6. 2009, 11:38
@majáčková
Já mám starou plynovou troubu (v paneláku) a tak vše dělám na nejmíň (150st) ...jak dlouho jsem nestopovala, až jsou zlatavé, otáčím a to samo na druhé straně...
nahlásit
Inecka
(upraveno)
28. 2. 2009, 11:06
DOBRÝ DEN VLADKO, VČERA JSEM SE NECHALA INSPIROVAT VAŠIM RECEPTEM A JE TO SUPER.DALA JSEM MÍSTO HOVĚZÍHO MASA VEPŘOVÉ SPOLU S KUŘECÍM A JEN S EPO NICH ZAPRÁŠILO IVA
nahlásit
kikaadla
(upraveno)
21. 2. 2009, 12:17
Dnes jsem dělala k obědu.Je to moc dobré a hlavně rychlovka , dala jsem víc sýru, ale vůbec to nevadilo .Určitě Vaše mleťáky budu dělat častěji
nahlásit
JK72
(upraveno)
19. 11. 2008, 12:07
Včera jsem udělala k večeři Vaše mleťáky, měly velký úspěch.
nahlásit
lamate
(upraveno)
15. 11. 2008, 10:13
Dobrý den Vlaďko,chystám se dělat Vaše "mleťáky" ráda bych se zeptala,na kolik stůdňů a jak dlouho se pečou!Díky,Laďka.
nahlásit
LenkaSte
(upraveno)
28. 8. 2008, 9:00
Fakt super, můžu jenom doporučit!!!
nahlásit
avynka
(upraveno)
2. 7. 2008, 23:05
Dobrý den, dnes jsem dělala karbenátky podle tohoto vašeho receptu a musím napsat, že byly opravdu skvělé . Snědlo se to na posezení a to jsem ještě chtěla něco nechat na večer . Nezbylo . Vždycky jsem se karbenátků klasicky smažených s chutí přejedla a bývalo mi po nich docela těžko....dnes nic . Opravdu moc děkuji za receptík, už je ani jinak dělat nebudu .
nahlásit
renefer
(upraveno)
22. 6. 2008, 11:56
Dobrý den, včera jsem zkoušela Váš receptík v naději, že budu mít navařeno i na neděli . Dělala jsem z půl kila masa a mužíček je snědl všechny včera k večeři a pochvaloval si, jak jsou moc dobré Takže dneska musím stát u sporáku znova Příště je budu dělat, až nebude doma , aby na mě taky něco zbylo Sluníčkový den Petra
nahlásit
Michaela.Z
(upraveno)
9. 5. 2008, 12:47
Měli jsme tuhle mňamku včera k obědu a jediné, co můžu, je Děkujeme a rozhdoně jsem karbanátky nedělala naposledy, vlastně už je jinak dělat nebudu
nahlásit
kosice
(upraveno)
28. 3. 2008, 7:32
Diky za super recepr Karbanatky jsou opravdu uzasne Pekla jsem je pro babi a dedu a nemohli si je vynachvalit Jsou proste mnamozni
nahlásit