(recept
si oblíbilo 193 návštěvníků)
Trdelník(ové) rohlíčky
Potřebné ingredience
těsto: 3 dcl mléka, 2 žloutky, 62 g rozpuštěného másla, 1 dcl oleje, 10dkg kryst. cukru, 0,5 kg polohrubé mouky, 2,5 lžičky sušeného droždí, půl kávové lžičky soli, nahoru: 62 g másla, 1 - 2 bílky, ořechy, moučkový cukr s vanilkou
Postup přípravy
Recept mám od švagrové ze Skalice...chutná to úplně stejně jako pravý skalický trdelník. Já dělám rohlíčky, protože na trdelník nejsem "zařízená", ale chuťově je to opravdu bomba! Já jsem zadělávala v domácí pekárně. Suroviny vložit do domácí pekárny v pořadí, jak je uvedené v surovinách na těsto, nechat vykynout, po vykynutí rozdělíme na 5 částí. Každou postupně vyválíme na kruh o velikosti pizzy. Potřeme rozpuštěným máslem, rozdělíme na 8 trojúhelníků, které postupně zatočíme na rohlíčky (od širší strany k užší). Pak jemně rozmícháme bílky metličkou a namočíme do nich rohlíčky a pak obalíme v mletých oříškách (já jsem je nemlela, jen jsem je posekala). Pečeme na 170° cca 15 minut do zlatova na pečícím papíře. Nakonec posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou/vanilkovým cukrem. Z této dávky je cca 40 ks rohlíčků.
dnes jsem to dělala na trubičky a jednu část jsem obalila v mandlích a taky luxus ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalvíno
(upraveno)
18. 10. 2020, 21:28
výborné
mimicek
(upraveno)
18. 10. 2020, 15:37
janatoc
(upraveno)
24. 3. 2018, 22:11
Tak jsem dnes vyzkoušela. S těstem se opravdu hůř pracuje,jak je řídké.ale výsledek stál za to. Udělala jsem je trochu větší, ale už jsou snězené a budu muset zopakovat...díky za receptík.Jana
blanor
(upraveno)
7. 7. 2016, 21:37
Ňááám zítra vyzkouším
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 12. 2015, 9:29
novackova
(upraveno)
26. 12. 2015, 21:03
růžík
(upraveno)
26. 12. 2015, 19:45
Děkuji za recept těsto krásné moc pěkné se s ním pracovalo a rohlicky jsou parádní
Martina70
(upraveno)
18. 1. 2014, 13:54
Když jsem začala těsto rozvalovat, říkala jsem si, že by rohlíčky musely být opravdu vynikající, abych se s těstem ještě někdy dělala (respektive, dělala se s ním pekárna). Zdálo se mi opravdu řídké oproti ostatním těstům, ale postup jsem dodržela, tak jsem neházela flintu do žita a motala jeden rohlík za druhým. Výsledek je úžasný. Pomazané máslem jsem je sypala směsí vanilkového a skořicového cukru se lžící skořice (zbytky, co jsem našla ve spíži), namáčela do nasekaných vlašských ořechů. Tvary nic moc, ale chuťově jsou výborné. Určitě budu péct častěji, příprava není zase tak náročná, jak to na první pohled vypadalo. Děkuji za recept
dedulka46
(upraveno)
7. 5. 2014, 20:44
@Martina70
to jsem ráda, že vás ta piplačka s těstem neodradila
Rafion
(upraveno)
3. 8. 2013, 23:16
Dobrý den Peťo, poraďte prosím, dnes jsem vyzkoušela, ale těsto bylo řídké, tak jsem přidala mouku a po upečení byly rohlíčky tvrdé a děti smutné. Vůbec netuším, kde jsem to zvojtila
dedulka46
(upraveno)
8. 8. 2013, 9:36
@Rafion
Radko, tak to vůbec netuším, pokud jste se držela hodnot v receptu, tak by to mělo být ok....mně se to nikdy nestalo, že by se s tím nedalo dělat... ono to těsto řidší je - jediné co mě napadá je horko - jestli to neteklo třeba kvůli tomu horku, jinak opravdu netuším
laskonka333
(upraveno)
3. 5. 2013, 15:49
uplnejinaolga
(upraveno)
3. 5. 2013, 15:02
to je prostě luxus .. tak nadýchané a jemné ....dělám je i s náplní makovou nebo povidlovou ...
jitullka
(upraveno)
18. 11. 2012, 17:58
Konečně jsem se dostala k tomu,je vyzkoušet. Jsou skvělé,s těstem se skvěle pracuje. Pár jsem jich obalila v kokosu a taky moc dobrý.
dedulka46
(upraveno)
7. 3. 2013, 14:17
@jitullka
no vidíte, kokos je taky možnost
ewulka22
(upraveno)
9. 11. 2012, 19:03
tyto rohlíčky miluji děkujeme za receptík
violina
(upraveno)
28. 9. 2012, 10:48
Vypadají luxusně ,jenže jdou dělat i bez pekárny??? Tu bohužel nemám???
Jančča
(upraveno)
28. 9. 2012, 11:11
@violina
V pekárně se jen těsto vymíchá a nakyne. To další se dělá mimo. Takže je jedno, že ji nemáte. Prostě těsto zaděláte v míse, jak to běžně děláte...
violina
(upraveno)
28. 9. 2012, 21:25
@Jančča
no jasně napadlo mě to hned když jsem dotaz odeslala to víte už jsem byla tak tím receptem natěšená že mi vypnul mozek
Ivette
(upraveno)
21. 9. 2012, 13:41
luxusníííí v neděli budu dělat podruhé
Eillee
(upraveno)
14. 8. 2012, 16:44
Vypadají výborně, vyzkoušíme
Luccy1025
(upraveno)
8. 8. 2012, 10:56
Mňamózní...už kupovat nebudu Dnes jdu dělat podruhé
kysi 76
(upraveno)
4. 8. 2012, 21:26
moc dobré
IKZ
(upraveno)
25. 7. 2012, 8:23
tak jsem je vyzkoušela, udělala jsem je na malé trubičky, i na velké a také jako rohlíčky zamotala, nejlepší byly na velké trubičky ještě k tomu posypané mandlemi, opravdu velká dobrota, děkuji
Langoska
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:59
MŮŽE SE SUŠ. DROŽDÍ NAHRADIT KLASICK ÝM? A KOLIK? DÍKY L.
dedulka46
(upraveno)
25. 7. 2012, 7:16
@Langoska
ano může, dejte tam tak 3/4 kostky