Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 151 návštěvníků)

Věnečky z odpalovaného těsta - jednoduché pro začátečníky - z Hery

0.0
Věnečky z odpalovaného těsta - jednoduché pro začátečníky - z Hery

Potřebné ingredience

1 hera, 250 ml vody, 250 g hladké mouky, půl PDP, 7 vajec Krém: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 5 lžic rumu, 400 g cukru písek, 80 g polohrubé mouky, 1 a půl másla

Postup přípravy

Rozpustíme Heru ve vodě, až se začne vařit, přisypeme mouku a mícháme, až se těsto přestane lepit, vypneme a necháme vychladnout. Potom zapracujeme vajíčka - pěkně jedno po druhém (až zmizí "snoply"), jako poslední vpracujeme PDP, necháme chvilku odpočinout a cukrářským sáčkem tvoříme na plechu malé kolečka - dvě na sebe. Pečeme na cca 220° 10 minut, pak ztlumíme na 200° pečeme dalších 5 minut - neotvíráme troubu!!! Pečeme do zlatova, potom troubu pootevřeme a cca 30 vteřin necháme pootevřenou, aby unikla pára, vytáhneme věnečky a po úplném vychladnutí (cca 15 minut stačí) rozkrojíme a plníme krémem.
Krém: Uvaříme si pudinky s cukrem a moukou - pořádně mícháme a provaříme! Necháme vychladnout - při chladnutí mícháme, aby se neudělal škraloup, případně pudink přikryjeme igelitovým sáčkem (škraloup se neutvoří). Vyšleháme si máslo, vmícháme po lžících pudinkovou hmotu, vyšleháme do hladkého krému a přidáme rum - po troškách zapracujem. Pokud by se krém zdrcnul, dáme na chvíli do umyvadla do horké vody, nebo nad páru a rozšleháme - krém se opět krásně spojí.
Pekla jsem je poprvé v životě a bylo to opravdu jednoduché, nebylo na tom co zkazit a věnečky jsou vynikající!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie