Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 382 návštěvníků)

KŘUPAVÝ, JEDNODUCHÝ A PŘITOM MOC DOBRÝ CHLEBA Z TROUBY

5.0
KŘUPAVÝ, JEDNODUCHÝ A PŘITOM MOC DOBRÝ CHLEBA Z TROUBY

Potřebné ingredience

*** 1/2 kg hladké mouky (pokud budete mít žitnou, můžete namíchat v jakémkoliv poměru, já dávám tak půl na půl) *** 1 kávová lžička celého kmínu *** 1 lžička soli *** 1 lžíce octa *** 1/4 l vody (v případě potřeby můžete i přidat) *** skoro celá kostička kvasnic - 42 g (ulamuji jen malý růžek) *** trocha mléka

Postup přípravy

Do hrnečku dám trošku mléka, mírně zahřeji, dám 1/2 káv. lžičky cukru a rozdrobím kvasnice a jemně popráším moukou. Tím nám vznikne kvásek.
Mezitím si do mísy (ev. robotu) připravím všechny ostatní suroviny (vodu dávám také vlažnou - těsto pak lépe kyne). Když už je hrneček plný kvásku tak ho přidáme do mísy a ze všech surovin vypracujeme těsto.
Těsto necháme v míse, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout (já to urychluji v horkovzdušné troubě nastavené na minimum a po chvíli vypínám). Když těsto vykyne, opět mírně propracujeme a opět necháme kynout (tentokrát je těsto vykynuté již za chvíli).
Zapneme troubu a mezitím si připravíme bochánek - záleží na každém, zda-li kulatý nebo oválný. Než se vyhřeje trouba, těsto opět nakyne.
Před vložením do trouby potřu vodou a během pečení také ještě 1x potírám.
Chlebík peču asi o trochu více jak půl hodiny, ale to záleží jak na které troubě.
Nezapomenout namazat plech - pekáč apod., ale nevysypávat!!!

Dle poznatků maminek, chlebík se peče déle než půl hodiny!!!!!
Smazat recept

* * * kvásek * * *

* * * těsto upravený pro pečení * * *

* * * chlebík těsně před upečením * * *

* * * chlebík po vytažení z trouby * * *

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie