(recept
si oblíbilo 352 návštěvníků)
MAJONÉZA Z MLÉKA A OLEJE + pochoutkový salát
Potřebné ingredience
MAJONÉZA : 1 díl mléka (polotučné),2 díly oleje (v tomto případě 1 díl = 100 ml ) lžíce plnotučné hořčice,sůl,pepř. POCHOUTKOVÝ SALÁT :Majonéza,měkký salám ,sterilované okurky,hrášek,kapie,sůl,pepř,hořčice.
Postup přípravy
Recept na majonézu jsem viděla v Prostřenu,nechtělo se mi věřit že jde udělat majonéza z mléka a oleje-a skutečně jde to! Byla krásně tuhá.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.
Mléko a olej jsem vzala VYCHLAZENÉ z lednice nalila do vyšší nádoby,přidala lžíci hořčice,sůl a pepř.Tyčovým mixérem jsem umixovala-bylo to za chviličku.
Do hotové majonézy jsem nastrouhala nahrubo měkký salám,sterilované okurky,přidala nakrájené kapiea hrášek.Dochutila ještě solí,pepřem a plnotučnou hořčicí.Dobrou chuť.
suroviny na majonézu
ještě jednou suroviny
do tuha ponorným mixérem umixovaná majonéza
suroviny na pochoutkový salát
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:19
Dělávám takto už tři roky. Moje tchýně dělávala se syrovými vejci a já jsem z toho dostala salmonelu - na Vánoce - a tak syrová vejce nechci v jídle ani vidět.
ssonda
(upraveno)
1. 6. 2012, 14:48
@
jome
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:21
tuto majonézu dělám také je super
Vladik.b
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:19
Výrobu této majonézy jsem viděla na jedné předváděcí akci dělala jsem doprovod mamce místo taťky. Použili tam speciální nástavec. Jsem ráda,že to jde i obyčejným tyčovým. Určitě vyzkouším, mám už dlouho chuť na salát.
ssonda
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:16
@Vladik.b
já tomu,vůbec nechtěla věřit.Vzpomínám jak ji babička vyráběla ze žloutků a oleje-to byla hotová alchymie.Tohle se nahází do jedné nádoby a je to.
Andrea M.
(upraveno)
30. 5. 2012, 16:15
Dnes jsem zkoušela a super i manželovi chutnalo.
gohii
(upraveno)
30. 5. 2012, 15:14
Moc jsem tomu nevěřila...... , "prubla".... a fakt je dobrá .
miilljllj
(upraveno)
30. 5. 2012, 14:30
ssonda
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:45
@miilljllj
zuzkanovajda
(upraveno)
29. 5. 2012, 21:14
Teda, tak to vidím prvně, ale určitě vyzkouším
lidare
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:21
aksuram1
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:05
taky se připojuji, je opravdu výborná přistrouhat okurku,trošku sojovky nebo worčestr a máte vynikající tatarku
ssonda
(upraveno)
16. 6. 2012, 9:41
@aksuram1
Zkoušela jsem a je
Riu
(upraveno)
2. 6. 2012, 12:54
@aksuram1
přesně tak,já okurky rozmixla a vše trošku osladila a super tatarka
Raspucha
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:44
evicela
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:43
tak já inteligentka odpoledne dělala, už vím proč šla do záchodu, popletla jsem množství surovin, dala jsem 2dl mléka a 1 dl oleje, no šlehala a šlehala a nic nehoustlo , tak za stálého nadávání že já blbec na všechno nalítnu, vylila do wc, tak příště to bude správně.
Kamila.B.
(upraveno)
30. 5. 2012, 15:25
@evicela
zauzka
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:29
vychladila jste i olej? Nebo stačí jen mléko? děkuji
ssonda
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:27
@zauzka
Ano,i olej,mám obojí v lednici.
novackova
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:57
tak byl někdo rychlejší než já
novackova
(upraveno)
31. 5. 2012, 19:17
@novackova
tak jsem z ní udělala tatarku a super ,byla hustá jako blázen a ani jsem ten olej a mléko neměla v lednici
anaba
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:50
taky jsem si říkala,že ji musím vyzkoušet,když jsem to viděla a když vidím váš salát,tak to bude určitě brzy
ssonda
(upraveno)
9. 6. 2012, 20:48
@anaba
Boňule
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:33
To je výborný nápad, mám vysokou hladinu cholesterolu a nesmím jíst žloutky (mimo jiné), takže si majonézu nebudu už muset odepírat. Díky za tip!
evicela
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:10
@Boňule
ježišmarjá a co ta dávka oleje? Ta je dietní?
Boňule
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:37
@evicela
Použiju olivový olej, ten v malém množství můžu, a jasně že tu majonézu nebudu jíst po lžících. Ale děkuji za Vaši starostlivost.
fifa3
(upraveno)
7. 6. 2012, 15:11
@Boňule
a už vás někdy napadlo použít bílý jogurt ? rozhodně by vám to prospělo víc než decka oleje. pokud vám to přijde moc kyselé, zkuste do jednoho balení dát lžičku hořčice, lžičku oleje a lžičku cukru (poměr vyzkoušet, méně je více) - to už je chuťově jak majolka, spolu s přidanou cibulí a okurkou to znám jako recept na dietní tatarku.
kebulka
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:10
tuto majonézu mám již delší dobu v receptech,jinou nedělám,nekupuji.Je prostě super
ssonda
(upraveno)
6. 6. 2012, 20:28
@kebulka
je
Kacer z Prahy
(upraveno)
29. 5. 2012, 17:15
Bylinka1
(upraveno)
29. 5. 2012, 16:48
to je dobrý