Falešný kubánský
Potřebné ingredience
odlehčená verze se želatinou, slazené pouze nutelou a rozmixovaným banánem
Postup přípravy
Vychladlý korpus (nejlépe přes noc) potřeme višňovým džemem rozmíchaným s trochou griotky či rumu, poklademe podélně rozříznutými banány a zalijeme krémem:
jeden nízkotučný tvaroh smícháme se třemi lžícemi Nutelly, rozmixovaným banánem, jedním velkým bílým řeckým jogurtem (nebo jakýmkoliv hustým) a rychle přimícháme želatinový ztužovač Dr. Oetker připravený podle návodu, na toto množství dávám 1.5 sáčku.
Po částečném zachlazení přelijeme čokol. polevou z jedné tabulky čokolády a asi půl kelímku zakys. smetany- vše zahříváme do úplného spojení.
V lednici zachlazujeme alespoň dvě hodiny před podáváním.
Dozdobíme dle fantazie- DOBROU CHUŤ!
...našlehat celá vejce (pokojové teploty) s cukrem do pěny, důležité, aby byla čerstvá, pak nemusíme dávat prdopeč do těsta....ke konci zašlehat ještě šlehačem prosáté kakao- lépe se rozpustí a až nakonec opatrně vmíchat ruční metlou prosátou mouku...
korpus po upečení....
a poklademe banány...
druhý den ráno poklademe banány a zalijeme připraveným krémem a šup do lednice, ...já si do formy dávám druhou nastavitelnou- aby byl krém dostatečně vysoký a nestekl po stranách....
..z boku....
...po nakrojení
a další varianta- pro florbalistu :-)
nééépořádek....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé