Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 262 návštěvníků)

Pohádkové sušenky

0.0
Pohádkové sušenky

Potřebné ingredience

Skořicové: 200g hladké mouky, 100g Hera, 70g moučka, 1 žloutek, citronová kůra, skořice

Postup přípravy

VYpracujeme těsto, necháme min 1 hodiny odležet. Poté vyvalujeme, vykrajujeme tvary a dáme péct při 170°C. Nejlepší jsou, když je necháme odležet cca 3 dny aby změkly. Ale jsou vynikající hned po upečení.

Dole v postupech jsou napsány další recepty.

Kokosové: 125 Hera, 125 hladké mouky, 125g kokos, 40g moučka cukr, 1 vejce = cca 50ks

Kakaové: 250g polohrubé mouky, 125g moučka cukr, 125g Hera, vejce, trošku kypřícího prášku, 2 lžíce kakaa = cca 60ks

Čokoládové: 350g hladké mouky, 150g medu, 150g strouhané čokolády, 150g Hery, prášek do pečiva ............................................................................................................ Pomerančové: 100g másla, 100g cukr moučka, 2 žloutky, 2 lžíce pomerančové kúry, lžíce pomerančové šťávy, 200g hladké mouky,špetka jedlé sody, lžička prášku do pečiva

Perníkové: 400g hladké mouky, 150 cukr moučka, 50g másla, 2 vejce, 2 lžíce medu, lžička jedlé sody, lžíce perníkového koření ............................................................................................................................................................. Celozrné: 35 dkg celozrnné mouky, 14 dkg třtinového cukru, lžíce Hery, 2 lžíce medu, kypřící prášek do perníku, 2 vejce, lžíce kakaa, š lžíce koření do perníku

Máslové: 330 g hladké mouky, 1 vejce, 170 g másla, lžička rumového aroma, kůra z citronu, vanilkový cukr, 120 g cukru , 1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli ................................................................................................................ Ořechové: 50g ořechů, 150g másla, 50g cukr moučka, 200g hladké mouky, lžička prášku do pečiva

Linecké:220g hladké mouky, 200g másla, 70g moučka cukr, 2 žloutky, citronová kůra ....................................................... Citronové: 280g hladké mouky, 120g cukr moučka, 120g másla, 2 žloutky, 2 lžíce citron kúry, lžíce šťávy z citronu, lžička prášku do pečiva

štramberské uši: lžíce kakaa, 4 lžíce medu, 250g moučka cukr, 3 vejce, 500g hladké mouky, lžíce skořice, citronová kůra, 4 hřebíčky, lžička anýzu, 1/2 badyánu, 1/4 lžičky fenyklových semínek. Koření rozdrtíme a zpracujeme těsto. Pečeme při 175°C cca 8minut. Můžeme dělat klasicky a stočit do kornoutku - ještě horká kolečka stáčet do kornoutku a dávat do štramrdličky. Až vystydnou, tak už drží tvar samy. Konce můžeme máčet v čokoládě. Můžeme také plnit krémem.

Mandlové: 150g másla, 70g medu, 50g cukru, 1 vejce, lžička skořice, lžřička citronové kůry, 60g mletých mandlí, 300g hladké mouky, lžička prášku do pečiva ............................................................................................... Nebo: Mandlové: 50g mandlí, 150g másla, 50g moučka cukr, 180 hladké mouky, lžička prášku do pečiva.

Koka sušenky: 220g Hery, 100g moučka cukru, 250g hladké mouky, 100g kokosu,2 žloutky, 2lžíce kakaa. Děláme kuličky a rozplácneme buď vidličkou nebo paličkou na maso. Péct na 180stupňů cca 10min.

Delikatesní sušenky plněné mléčnou náplní. Těsto: 200g Hery, 100g cukru, 6 lžic kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 300g hladké mouky. Náplň: 250g tvarohu, 100g sušeného mléka, moučkový cukr dle libosti = Vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrajujeme tvary. Upečeme cca 15 minut při 160°C. Krém vymícháme ze surovin a dáme do lednice ztuhnout. Po vychladnutí sušenek namažeme a dáme do lednice, kde krém úplně ztuhne. Je to delikatesa - ujídali je i nenaplněné a taky jsou prý skvělé. Ale s náplní mi zmizeli pod rukama do půl hodiny. Takže příště z dvojité dávky!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie