(recept
si oblíbilo 646 návštěvníků)
Kefírové řezy,ale fakt povedené - mechové
Potřebné ingredience
1/2l kefíru,250 g pískového cukru,150ghladké mouky+200g polohrubé mouky,2lžíce strouhaných ořechů,9 lžic oleje,1 vajíčko,1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody,2 lžíce kakaa. - Přidala jsem rozinky namočené v rumu a nalámala jsem ještě čokoládu na vaření.Poleva :1čokoláda na vaření + kysaná smetana je vynikající. ll.poleva 1 čokoláda na vaření, smetana,pomazánkové máslo.
Postup přípravy
V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience,pak jsem přilila kefír přidala vajíčko,olej ,ořechy hrozinky a nalámanou čokoládu.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
xx
hotovo a ke kafíčku
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nika 2266
(upraveno)
3. 4. 2008, 16:32
Dobrý den Táňo dnes jsem vyskoušela Váš recept a je opravdu výborný
backa
(upraveno)
3. 4. 2008, 17:42
@nika 2266
Tak to jsem ráda,že jste si pochutnali u nás je velmi oblíbený. Díky Táńa
RaJen
(upraveno)
2. 4. 2008, 11:58
Dobry den, tak jsem take udelala kefiracky, akorate jsem vynechala kakao a misto tmave cokosky pouzila bilou, protoze syn je alergickej na kakao a opravdu to je vyborna zalezitost . Jak rychle to bylo hotove, tak rychle se po tom zaprasilo . Diky za inspiraci
decka
(upraveno)
29. 3. 2008, 14:10
Dobrý den Táňo,tak dneska jsem vyzkoušela a opravdu dobrota,jednoduché a výborné a ta poleva nemá chybu ,všichni se jenom zalizují díky za receptík
backa
(upraveno)
29. 3. 2008, 14:41
@decka
Dobré odpoledne ,tak jste mě potěšila ,že Vám chutnalo Hezký zbytek dne Táňa
Jiruska
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:30
Táňo, tak vám taky musím napsat, od té doby, co jsem narazila na váš recept, dělám tuto buchtu pravidelně. Je super, všem u nás strašně chutná... Dávám na normální plech - i když teda nejmenší co mám, a není to tak vysoké, to mám raději. A poleva, to je můj objev, je seznační. Místo sody dám celý prášek do pečiva, cítit nic není. A je výborná s marmeládou i bez ní. Tak Táňo, díky za recept, obohatila jste náš jídelníček....
backa
(upraveno)
28. 3. 2008, 11:22
@Jiruska
Jani,já děkuji jsem poctěna,že jsem mohla obohatit Váš pečící jídelníček. Hlavně ,že je spokojená celá rodinka jak u nás Táňa
Jiruska
(upraveno)
30. 3. 2008, 18:21
@backa
Teď jsem zjistila, že jsem si to do mého sešitu s recepty opsala omylem bez vajíčka a dělám to bez něj. A vůbec to nevadí, je to vynikající. Takže to lze i bez vejce, díky kefíru se to krásně spojí. Mějte se prima.... Jana
backa
(upraveno)
30. 3. 2008, 18:27
@Jiruska
Jani,když se to podařilo i bez vajíčka tak to je fajn. Hezký zbytek slunečné neděle Táňa
Fitinka
(upraveno)
27. 3. 2008, 20:29
Táni, děkuji Řezy jsou upečeny a za chvilinku jdu ochutnat - vypadají báječně Nakonec jsem dala na radu manžela a padla velká čokoláda Poleva je úžasná, už jsem kastrůlek!
backa
(upraveno)
28. 3. 2008, 11:20
@Fitinka
tak moc děkuji a jsem ráda,že Vám tak chutnala. Zdraví Táńa
Fitinka
(upraveno)
27. 3. 2008, 12:35
Prosím, prosím na kefíráky se také chystát - hlavně mě láká ta super poleva ,ale potřebuji poradit jak velkou čokoládu (100g nebo 200g) mám použít na jednu zakysanou smetanu? Děkujíííííí Petra D.
backa
(upraveno)
27. 3. 2008, 13:04
@Fitinka
Petruš,stačí jedna 100g na jednu kysanou smetanu. Manžel vzkazuje čím větší čokoláda ,tím lepší on tu polevu má moc rád zdraví Táňa
marcelakr
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:02
pro Blanku:já mám kefírák takový http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1411&user=11712 a mám tam půl pr. do pečiva a mocca lžička jedlé sody ....takže bych asi dala celý prášek do pečiva
skrdlina
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:41
@marcelakr
, děkuji Vám oběma za rady, jdu na něj, hezké Velikonoce přeji
backa
(upraveno)
21. 3. 2008, 18:10
@skrdlina
Děkuji i Vám veselé Velikonoce
skrdlina
(upraveno)
19. 3. 2008, 12:54
, Táňo, prosím Vás, když nemám jedlou sodu, čím ji mohu nahradit a jaké množství mám dát? Děkuji Blanka
backa
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:28
@skrdlina
Blani dejte prášek do pečiva a klidně celý.Protože ta soda je účinější.Já ji mám radši,protože někdy se stává,že v tom moučníku je ten prášek do pečiva cítit.Proto raději sodu. Zdraví Vás Táňa
deena
(upraveno)
10. 3. 2008, 12:29
Táňo, mockrát díky za recept . Řezy jsem pekla včera na svou narozeninovou oslavu a byla jsem za hvězdu . Byly úžasné (snědl se celý plech), vláčné, a ta poleva ve spojení s meruňkovou marmoškou - prostě pohádka . Dana
backa
(upraveno)
10. 3. 2008, 12:45
@deena
Tak v první řadě,vše nejlepší k narozeninám,hlavně hodně zdravíčka,štěstíčka a nebe plné sluníčka Děkuji za pochválení řezů,mám velkou radost,že jste s ními obstála a že všem chutnaly. Tak jste moc šikovná. Zdraví Vás Táňa
deena
(upraveno)
10. 3. 2008, 13:21
@backa
Díky Táňo . Prohlížela jsem Vaše receptíky a už mám pár kandidátů na další pečení , jen tedy nevím, jak se mi přitom podaří zhubnout
backa
(upraveno)
10. 3. 2008, 14:05
@deena
Jo Dany,to je dilema s kterým neustále bojuji,ale co naděláte,když je manžel a děti na sladké? Hlavně,když budeme zdravé a veselé Hodně zdaru v pečení.
andreakrejcik
(upraveno)
8. 3. 2008, 8:48
Řezy jsou opravdu vynikající jen se po nich zaprášilo
backa
(upraveno)
8. 3. 2008, 12:57
@andreakrejcik
Děkuji ,tak to je vidět,že chutnaly. Zdraví Táňa
Světlana
(upraveno)
7. 3. 2008, 13:22
Super recept, moc nám chutnal . My je měli bez rozinek, protože je nemáme rádi, ale i tak to bylo vynikající
backa
(upraveno)
8. 3. 2008, 12:55
@Světlana
Díky hlavně,že jste si pochutnali
heavy
(upraveno)
7. 3. 2008, 12:20
BABIČKA VČERA PEKLA VAŠE ŘEZY,A MÁM VYŘÍDIT,ŽE JSOU VYNIKAJÍCÍ.ZAPRÁŠILO SE PO NICH. JEN MĚLA STRACH Z POLEVY,ŽE TO NESTUHNE,KDYŽ JE TAM TA SMETANA. PETRA.
backa
(upraveno)
7. 3. 2008, 12:32
@heavy
Že děkuji babičce za pochvalu jsem ráda,že byla spokojená
vseta
(upraveno)
5. 3. 2008, 17:34
Tak jsem upekla tento kefírový řez a musím Vám napsat, že je to naprostá bomba a ta poleva nemá chybu Díky za super recept....zůstává v mých oblíbených
backa
(upraveno)
6. 3. 2008, 17:50
@vseta
Díky Petro, za pěkný komentář a jsem ráda,že Vám ten recept zůstává ve Vašich oblíbených,mám velkou radost Zdraví Táňa
Ketty12
(upraveno)
5. 3. 2008, 13:32
teda láka mě to upéci na velikonoce ale mám dotaz, mohou ty rozinky být bez rumu když ho nemám a nebo tam je rum nutný děkuji za odpověď a hezký den přeji. ..
backa
(upraveno)
5. 3. 2008, 14:46
@Ketty12
Zdeni,nemusí být namočené v rumu,my to tak máme radši,to není podstatné. I Vám hezký den přeje Táňa
KAČURA
(upraveno)
4. 3. 2008, 18:32
teda to je vážně bomba!!!Neskutečná dobrota,já ,ty jsou vážně mega mechové a ta poleva-nastal konec klasické čokoládové polevy.Ta poleva byl vlastně popud udělat tuhle buchtu.A to ještě manžel neochutnal,ale já už musela napsat komentář,protože to je super,super,super.Budu mnohokrát opakovat a překvapovat návštěvy!Moc díky za receptík,chystám se i na vaše další.Ahoj Katka
backa
(upraveno)
4. 3. 2008, 21:24
@KAČURA
Díky,díky,Kateřino to jsem ráda,že recept tolik povzbudil chuťové buňky Táňa
blaschp
(upraveno)
29. 2. 2008, 19:13
Musím se taky přidat a chválit.Řezy jsou opravdu povedené.Mám doma tři věčně hladové chlapy,takže moučníky "zamíchat a šup na plech " jsou moje oblíbené.Zdravím Monika
backa
(upraveno)
29. 2. 2008, 20:07
@blaschp
Díky Moniko,za chválu jsem ráda,že Vám chutnaly Zdraví Táňa
zbira
(upraveno)
29. 2. 2008, 17:23
Teda Táňo, to je neskutečná lahoda Teď jsem buchtu domazala krémem a stačila jsem sníst už dva "pruhy" z pekáče. Jen co dorazí manžel, tak ji asi vdechneme Je to rychlé, jednoduché a výsledek famózní-mňamózní Hned si receptík píšu, mějte se a zdraví nadšená Mirka
backa
(upraveno)
29. 2. 2008, 20:05
@zbira
Já děkuji za famozní komentář jsem ráda,že jste také tak nadšená v jednoduchostí řezů. I já Vás Mirko zdravím . Táňa
cernalou
(upraveno)
27. 2. 2008, 15:34
mňam, mňam opravdu moc dobré Poleva je také skvělá, všem chutnalo a jen se po ní zaprášilo. Jednoduchá, ale vynikající. Jak se říká v jednoduchosti je síla díky za recept
backa
(upraveno)
27. 2. 2008, 19:50
@cernalou
Díky,díky Leni,přesně jak říkáte v jednoduchosti.... Nemám ráda moc náročné moučníky a tak se snažím péct jednoduché,nebo si to jednoduše zjednoduším Zdraví Táňa
zuzel
(upraveno)
26. 2. 2008, 18:18
Dobrý den,recept je vynikající Chutnalo nám všem. Moc díky za dobrý tip. Mějte se krásně.Zuzka a
backa
(upraveno)
27. 2. 2008, 11:47
@zuzel
dobrý den Zuzanko,děkuji za pochválení,jsem ráda,že všem chutnalo Zdraví Táňa
elis82
(upraveno)
25. 2. 2008, 17:37
Dobrý den, právě se cpu tou vaší úžasnou dobrůtkou po všech těch komentářích jsem taky neodolala a dnes vyzkoušela....můžu říct že už dlouho jsem nic lepšího nejedla, je to fakt BOMBA!!!! Moc děkuji za receptík, hned ho pošlu dál do rodiny, takovou lahůdku si nemůžu nechat pro sebe Edita
backa
(upraveno)
25. 2. 2008, 21:25
@elis82
Dobrý večer,já děkuji za moc pěknou pochvalu jsem moc ráda,že jsem mohla přispět receptem,který chutná. Táňa