(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času :-)) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Naklepané, osolené, opepřené plátky a potřené hořčicí
Naplněné
Zavineme a obalíme v hl. mouce
dáme na rozpálený omastek
orestované maso vyndáme.........
do výpeku dáme cibuli
na osmaženou cibulku vrátíme závitky a podlijeme trochou horké vody a dusíme.........
Dusíme dusíme.......... :-))
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé