Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 113 návštěvníků)

Španělský ptáček

0.0
Španělský ptáček

Potřebné ingredience

hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času :-)) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.

Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží

Naklepané, osolené, opepřené plátky a potřené hořčicí

Naplněné

Zavineme a obalíme v hl. mouce

dáme na rozpálený omastek

orestované maso vyndáme.........

do výpeku dáme cibuli

na osmaženou cibulku vrátíme závitky a podlijeme trochou horké vody a dusíme.........

Dusíme dusíme.......... :-))

dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie