Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 123 návštěvníků)

Perníčky

0.0
Perníčky

Potřebné ingredience

Protože mi neustále píšete o recept na perníky a polevu, vkládám pro Vás a pokud už tady někde stejný je, tak prosím nekamenovat-nechce se mi pročítat všechny recepty. Takže na těsto: 800g hladké mouky 120g tuku (máslo, hera) 280g cukru moučka 4 vejce 2 čl sody 4 čl perníkového koření 4 pl tekutého medu (2 čl tmavého kakaa) 1 vejce+lžíce mléka na potření Poleva: 180-200g cukru moučka (nejlepší je Korunní v krabici nebo Extra jemný-ty Vám nikdy neucpou sáček) 1 čl citrónové šťávy 1 čl Solamylu 1 bílek

Postup přípravy

Suroviny na těsto spojíme, pořádně vypracujeme těsto, kdo chce, může obarvit kakaem-já dávám do poloviny, dát do sáčku a do lednice, je dobré nechat den odležet. Pak klasicky rozválet (nejlépe mezi fóliemi bez mouky) vykrájet tvary a na peč.papíru upéct do růžova, ihned po vytažení z trouby mašlovačkou potřít vejcem rozšlehaným se lžící mléka a nechat vychladnout na rovné podložce.
Polevu mícháme RUČNĚ cca 20 minut, musí být bílá a hustá, ne tekutá. Když použijete šlehač, nabere poleva moc vzduchu a bude z perníků odpadávat. Solamyl je tam ze stejného důvodu-pro zpevnění-chuťově není absolutně cítit!
Zdobím obyčejným celofánovým sáčkem s ustřihlým rožkem. Ať se Vám hezky povedou! :-)

...

....

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie