(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Úžasný králík !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
1x králík
cibule
anglická slanina
hořčice
2x šlehačka
sůl
Postup přípravy
Já ani mé děti nemáme rádi králíka(děti ani cibuli),ale chtěla jsem udělat radost manželovi.Našla jsem úžasný recept,tak děti jedli králíka i cibuli a bez řečí :0))
Oloupeme cibuli(čím víc tím líp mi dali 3 velké)nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací mísy.Králíka posolíme,pomažeme hořčicí a položíme na cibuli.Na králíka poklademe anglickou slaninu.Vše zalijeme šlehačkami a vložíme do trouby.Pečeme asi hodinu a půl,při 220°c.
Je měkký a moc dobrý,mohlo by se použít i kuře :0)Přeji dobrou chutˇ !!!!!
Oloupeme cibuli(čím víc tím líp mi dali 3 velké)nakrájíme na plátky a položíme na dno zapékací mísy.Králíka posolíme,pomažeme hořčicí a položíme na cibuli.Na králíka poklademe anglickou slaninu.Vše zalijeme šlehačkami a vložíme do trouby.Pečeme asi hodinu a půl,při 220°c.
Je měkký a moc dobrý,mohlo by se použít i kuře :0)Přeji dobrou chutˇ !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majáčková
(upraveno)
17. 1. 2009, 13:22
Výborný recept. Manža prý králíka nejí a snědl ho půlku sám, tak nevím...
suryna
(upraveno)
24. 11. 2008, 9:06
Králík není u nás tak časký, ale když byl tak jsem ho buď obalila nebo upekla jen tak a byl moc suchý. Včera jsem vyzkoušela váš recept a už nebudu dělat jinak. Díky za výtečný recept. Šárka
miskabu
(upraveno)
16. 11. 2008, 21:23
Dneska jsme měli k obědu, pořád jsem nevěděla jak, králíka moc nemusíme, ale byl výborný, hlavně ten výpek s brambůrkama ňam,ňam , děkuji za receptík .
LUCYSEK
(upraveno)
21. 11. 2008, 13:45
@miskabu
Míšo není zač,jsem ráda že vám chutnalo.Všem moc děkuji za krásné vzkazy,ani nevíte jak mě těší že vám chutná
Metelčátka
(upraveno)
24. 10. 2008, 13:17
Včera jsme vyzkoušeli králíka a byl opravdu výýýýýborný moc jsme si pochutnali, maso bylo měkkoučké
kakamilla
(upraveno)
14. 10. 2008, 7:53
ta jsem dneska vyzkoušela a byl na jedničku........taky už nám králíci lezli krkem ale tímhle receptem jsem opět změnila názor,,,,,,díky za něj
lenmaz
(upraveno)
23. 9. 2008, 21:43
Dobrý den Lucko, děláme králíka na tento způsob také, já ho ještě 1 den dopředu potřu olejem smíchaný s prolisovaným česnekem, na dno dám rozporcovaného králíka, mírně osolím,potřu hořčicí, položím kolečka cibule a anglické slaniny a mezi kousky masa vložím na kousky nakrájené syrové brambory a zaliji šlehačkou. Přikryji druhou stranou pekáče a peču. Je to opravdu výborné. Lenka M.
STEFI51
(upraveno)
20. 9. 2008, 8:37
TAK JSEM SI TU PROČÍTALA RECEPTY A TEN VÁŠ MĚ NADCHNUL ,UŽ JSEM MASTILA VYNDAT KRÁLÍKA Z MRAZÁKU. A DNES HO BUDU DĚLAT,UŽ SE NA NĚJ TĚŠÍM
JanaHovor
(upraveno)
5. 9. 2008, 10:42
Tak měla jsem králíka a už jsem nevěděla jak ho udělat. Tak jsem zkusila podle vás a všichni se olizovali a ž za ušima . Teda senzace určitě udělám zase moc děkuji za inspiraci
veronique1980
(upraveno)
14. 8. 2008, 8:53
Prosím prosím, chci udělat králíka dle vašeho receptu,ale chybí mi detail ... jakou hořčici použít? Krémžskou nebo obyčejnou? Díky moc, nerada bych to pokazila. Verča
LUCYSEK
(upraveno)
14. 8. 2008, 10:28
@veronique1980
Dobrý den všem!!! Moc děkuji za vaše komentáře a rady na vylepšení Jsem ráda že má králík úspěch,a hlavně že všem chutná .A ted k vám Veri !!!Já vždy použila obyčejnou,aby nebyl králík moc pálivý.Abych řekla pravdu s Krémžskou hořčicí jsem to nezkoušela. Pokud to budete zkoušet dejte mi vědět jak chutnal.
veronique1980
(upraveno)
14. 8. 2008, 13:02
@LUCYSEK
Lucko, díky moc za rychlou odpověď. Kdybyste se neozvala dala bych také obyčejnou,ale přece jenom, ať to chutná jako od Vás Díky, zítra jdu na to!!! Mějte se!
allfice
(upraveno)
27. 7. 2008, 17:29
Dneska jsme dělali králíka na oběd. Králík neni moc oblíbený, ale tento recept je opravdu vynikající a jednoduchý. Přidali jsme ještě trochu česneku. Měli jsme ho s těstovinama a okurkovým salátem, bylo to opravdu úžasné, celý zmizel . Doporučuji všem vyzkoušet. Také budeme zkoušet i s kuřecím masíkem. Díky za inspiraci
stejmi
(upraveno)
19. 7. 2008, 20:56
Dobrý večer, králíka dle Vašeho receptu chci upéct zítra - jen hloupý dotaz - peče se v přikrytém nebo odkrytém pekáči? Díky, Míša
stejmi
(upraveno)
20. 7. 2008, 20:19
@stejmi
... Tak jsem pekáček nechala odkrytý, ale masíčko se peklo dost prudce, tak jsem to vyřešila alobalem. Jinak chválím, tedy chválí celá rodina, , moc jsme si pochutnali, maso bylo jako dort.
Marci75
(upraveno)
5. 6. 2008, 14:12
Právě jsem dostala králíčka a hledám inspiraci - hodle je jednoduché a vypadá dobře, o víkendu zkusím a písnu jaký byl
Marci75
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:08
@Marci75
Zapoměla jsem napsat, tak to napravím - králík byl úžasný , opravdu měkký a jedlý, už ho mám ve své sbírce receptů na králíka. Doporučuji, i děti, co se neradi "perou" s masem na talíři, ho obrali dočista
JKpipule
(upraveno)
23. 4. 2008, 18:23
TAk zítra se do něj dám,vypadá moc dobře a určitě to bude taky velká dobrota
nula
(upraveno)
23. 4. 2008, 14:22
Tak byl nakonec s těstovinami a bylo to super . Budeme dělat častěji i z kuřecího Díky za receptík
nula
(upraveno)
19. 4. 2008, 10:26
Tak už je v troubě , jsem zvědavá jak to dopadne. Jen nevím co k tomu udělat , co bude lepší
siko
(upraveno)
7. 4. 2008, 14:11
Lucko, tak jsem taky vyzkoušela a super, měli jsme ho s těstovinami a fakt mňamka , i malý si pochutnal Silvie
LUCYSEK
(upraveno)
9. 4. 2008, 14:06
@siko
Všem moc děkuji za chválu,i když jsem recept jen převzala od babičky :0)) A kdo recept vymyslel vážně nevím ale v podstatě je to jedno hlavně že vám chutná
Jiruska
(upraveno)
29. 3. 2008, 13:45
Taky se musím připojit s velkou chválou. Dnes jsem zkusila tento recept a byla to dobrota. Nejedli jsme lepšího králíka! Cibule se šlehačkou udělá takovou výbornou omáčku a s tou slaninou...... mňam, nemá to chybu. Udělala jsem to s rýží s kešu oříšky - a bylo to dohromady vynikající. Všem doporučuji, je to jednoduché a efekt ohromný! Pekla jsem to 2 hodiny.
onasi
(upraveno)
29. 10. 2008, 16:38
@Jiruska
já do toho jdu dneska, Jani...
bellarose
(upraveno)
23. 3. 2008, 10:44
Tak právě se peče v troubě Vypadá to vážně lákavě, ještě jsem králíka nikdy nedělala, ale chci udělat radost manželovi, tak jsem koupila králičí stehna a Váš repect vypadal úžasně Jen co k tomu za přílohu? Je lepší rýže nebo brambory?
Vlasta V.
(upraveno)
23. 3. 2008, 13:25
@bellarose
Marti,já bych udělala brambory
bellarose
(upraveno)
23. 3. 2008, 13:09
@bellarose
Tak se povedl, super Dcera která nejí skoro nic snědla celý talíř
LUCYSEK
(upraveno)
23. 3. 2008, 21:30
@bellarose
Tak to je úžasný,když i vaše dcerka si pochutnala Já jej zkoušela také jen kvůli manželovi a už se u nás receptík zabydlel a ještě si děti přidávají(a to jindy králíka do pusy nedaly) A jako přílohu podáváme s bramborem ,ale dá se i s rýží jak kdo má rád
jahean
(upraveno)
15. 3. 2008, 16:25
Taky musím pochválit tenhle recept, je jednoduchý a králík je opravdu vynikající . Jako přílohu jsme měli rýži a ta smíchaná se šlehačkovou šťávičkou a cibulí taky neměla chybu
JKpipule
(upraveno)
4. 3. 2008, 21:27
Luci dnes jsem si vytáhla z mrazáku králíka, tak vyzkouším recept vypadá mocinky dobře!!!! , pak dám vědět