(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Domácí rybízová šťáva
Potřebné ingredience
rybíz
cukr
kyselina citronová
Postup přípravy
Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

navia
(upraveno)
23. 7. 2015, 15:29
Tolik cukru? Nebude z toho marmeláda?
nahlásit
stefo
(upraveno)
10. 7. 2015, 10:35
Mohla bych se prosím zeptat jaký máte strojek?
nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
10. 7. 2015, 6:25
Hotovo, byla to makačka
je moc dobrý asi jsem dala trošku víc kyseliny, tak snad nás to nepoloží


nahlásit
kaculinda13
(upraveno)
2. 7. 2014, 23:09
Zdravim mam dotaz toto je receptik na takovej ten sirup co se pak ve sklenicce doleje vodou?jak delavala ma babicka?nebo uz se pak neredi?kuji
nahlásit

cherrycake
(upraveno)
1. 9. 2013, 11:13

nahlásit

kapulet
(upraveno)
28. 7. 2013, 16:49
myslíte, že by šel udělat i ze špendlíků a meruněk? potřebuji zdělat velké množství tak mě to napadlo, ale nevím jestli ty meruňky nezačnou pracovat

nahlásit
sympatie
(upraveno)
11. 7. 2015, 13:19
@kapulet
Ze špendlíků bych to zkusila, ale tento nevím, já dělám: 2,5 kg ovoce zalít 1,5 l vody, přidám 4 dkg kyseliny citronové, promíchat a nechat 24 hod. stát. Druhý den zcedím nejprve přes síto a pak přes plátýnko. Ovoce vymačkám. Na 1 l šťávy dávám 1,5 kg cukru, zahřeji, sbírám pěnu, po rozpušění cukru přidám špetku konzervantu a plním do lahví. Vydrží než se spotřebuje. Dá se dělat z každého ovoce, kromě rybízu, ten v této kombinaci by asi zrozsolovatěl.
nahlásit

bubík4
(upraveno)
31. 7. 2013, 19:29
@kapulet
nemám s tím bohužel zkušenost
nahlásit

tomsova31
(upraveno)
17. 7. 2013, 20:25
Výborné, přidala jsem pár malin a jahod, dolila trochu vody a je báječná, moc chutná
Děkujeme za nápad



nahlásit
juvajuva
(upraveno)
20. 7. 2012, 10:17

nahlásit
andínek
(upraveno)
7. 7. 2012, 11:45
ahoj chci se zeptat uležet se to má nechat v ledničce nebo jen tak venku?
nahlásit

vampisek
(upraveno)
3. 7. 2012, 13:58
Nejlepší způsob likvidace rybízových zásob
Skoro pět litrů rybízové šťávy a je naprosto eňoňuňo
Děkuji za recept.



nahlásit
Martinkakr
(upraveno)
11. 7. 2011, 18:49
tedy super šťáva, díky za recept.
nahlásit

mišus
(upraveno)
15. 7. 2010, 21:48
Včera jsem udělala tuto šťávu a fakt nemá chybu. Myslím, že dlouho nevydrží. Mňamózní!










nahlásit
AnežkaaVojtisek
(upraveno)
6. 8. 2009, 15:09
Dobrý den,mohla bych se zeptat jestli štávu mohu nalít i do plastové lahve?a po jaké době se může konzumovat?Mnohokrát děkuji za odpověd. Nikdy jsem ještě štávu nedělala a dnes to zkusím,snad se mi to podaří. Krásný zbytek dne Bohunka
nahlásit

MAR-tina
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:47
Dobrý den Jani! Chtěla jsem se zeptat kolik cukru dáváte! Píšete na 1 kg šťávy a to opravdu vážíte vymačkanou šťávu nebo ovoce před vymačkáním!! Děkuji za odpověď



nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 7. 2009, 20:11
@MAR-tina
Ano vážíme tu vymačkanou šťávu

nahlásit

Kathleen9
(upraveno)
1. 7. 2009, 13:51
Tak jsem se rozhodla také vyzkoušet Vaši rybízovou šťávu a je opravdu mňamková

nahlásit

bjara
(upraveno)
7. 8. 2008, 7:44
Dobrý den,dělala jsem vaší rybírovou štávu...........jen jsem jí trochu upravila.......otrhala jsem rybíz a odštavnovačem udělala požadované množství štávy.........omylem jsem tam dala o kilo méně cukru........no děsila jsem se výsledku,ale štáva je i tak dost sladká a dětem chutná.........

nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 8. 2008, 16:23
@bjara
BÁRO, DÍKY MOC, JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ


nahlásit

Mirča.B
(upraveno)
4. 8. 2008, 11:14
Dobrý den Jani,tak jsem včera dělala šťávu je výborná
.Akorát jsem do ní zapoměla dát tu kyselinu citronovou
. Ale i bez toho je šťáva výborná
.Mirka





nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:05
@Mirča.B
DÍKY, TAK DOUFÁM, ŽE SE VÁM ŠŤÁVA NEZKAZÍ


nahlásit
Kamza
(upraveno)
22. 7. 2008, 22:14
tak jsem dovařila šťávičku
a je opravdu vynikající
doporučuji
je to rychlé, jednoduché a moc dobré
Díky
Kamila S









nahlásit

bubík4
(upraveno)
22. 7. 2008, 22:23
@Kamza
DĚKUJU ZA POCHVALU, RECEPT JE OD MÉ MILOVANÉ MAMINKY (TCHÝNĚ)!! JSEM RÁDA, ŽE CHUTNÁ


nahlásit
veronique1980
(upraveno)
10. 7. 2008, 9:23
Dobrý den a nechybí v receptu voda? Díky Verča
nahlásit

bubík4
(upraveno)
10. 7. 2008, 10:03
@veronique1980
ne nechybí je to pak sirup na ředění

nahlásit
veronique1980
(upraveno)
11. 7. 2008, 18:49
@bubík4
Díky, tak vyzkouším i takto, letos jsem dělala šťávu tak, že jsem jsem ji zalila vodou, nechala 24h stát, poté slila a s přídavkem cukru povařila. Je pravda, že barevně je slabší, ale chuťově výborný. Právě mi chladne druhá dávka
... Mějte se!

nahlásit

bubík4
(upraveno)
11. 7. 2008, 19:02
@veronique1980
TAK SNAD VÁM I VYDRŽÍ DLOUHO A NEZKAZÍ SE, MĚJTE SE PĚKNĚ A NECHTE SI CHUTNAT

nahlásit

U SLUNEČNICE
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:00
Ahojky maminky, taky jsem se letos rozhodla pro domácí šťávu, ale chtěla bych jahodou , nemáte někdo recept nebo to je nastejno jako s rybízem???? Díky a zdravím Monika
nahlásit

Auča
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:01
@U SLUNEČNICE
Moni, já ji dělalala loni z jahod, mísu jahod jsem rozšťouchala, zalila tak nějak od oka asi litrem vody, nasypala kys. citronovou, a do druhého dne se to nechalo v lednici, pak jsem to prřcedila do hrnce, přes plínu vymačkala co to dalo, a nasypala kilo cukru, svařila jsem to, a pak jsem to lila do lahví, nebo skleniček, a předevčírem se zrovna manžel ptal, jestli letos zase bude ten sirup co loni, že byl skvělý. A vážně byl...ňam ňam
váha cukru a ˇvymačkaného sajrajtíku z jahod by měla být 1:1

nahlásit

bubík4
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:06
@U SLUNEČNICE
Moni tak to bohužel nevím........my děláme vždy jen tuhle rybízovou a je výborná!!!!!
nahlásit