(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Domácí rybízová šťáva
Potřebné ingredience
rybíz
cukr
kyselina citronová
Postup přípravy
Otrhaný rybíz - jen kuličky!! necháme dva dny jen tak v míse rozležet.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Potom umeleme na strojku. (máme na to speciální) a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1kg šťávy dáme 1,70 kg cukru + špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
navia
(upraveno)
23. 7. 2015, 15:29
Tolik cukru? Nebude z toho marmeláda?
stefo
(upraveno)
10. 7. 2015, 10:35
Mohla bych se prosím zeptat jaký máte strojek?
MajkaKi
(upraveno)
10. 7. 2015, 6:25
Hotovo, byla to makačka je moc dobrý asi jsem dala trošku víc kyseliny, tak snad nás to nepoloží
kaculinda13
(upraveno)
2. 7. 2014, 23:09
Zdravim mam dotaz toto je receptik na takovej ten sirup co se pak ve sklenicce doleje vodou?jak delavala ma babicka?nebo uz se pak neredi?kuji
cherrycake
(upraveno)
1. 9. 2013, 11:13
kapulet
(upraveno)
28. 7. 2013, 16:49
myslíte, že by šel udělat i ze špendlíků a meruněk? potřebuji zdělat velké množství tak mě to napadlo, ale nevím jestli ty meruňky nezačnou pracovat
sympatie
(upraveno)
11. 7. 2015, 13:19
@kapulet
Ze špendlíků bych to zkusila, ale tento nevím, já dělám: 2,5 kg ovoce zalít 1,5 l vody, přidám 4 dkg kyseliny citronové, promíchat a nechat 24 hod. stát. Druhý den zcedím nejprve přes síto a pak přes plátýnko. Ovoce vymačkám. Na 1 l šťávy dávám 1,5 kg cukru, zahřeji, sbírám pěnu, po rozpušění cukru přidám špetku konzervantu a plním do lahví. Vydrží než se spotřebuje. Dá se dělat z každého ovoce, kromě rybízu, ten v této kombinaci by asi zrozsolovatěl.
bubík4
(upraveno)
31. 7. 2013, 19:29
@kapulet
nemám s tím bohužel zkušenost
tomsova31
(upraveno)
17. 7. 2013, 20:25
Výborné, přidala jsem pár malin a jahod, dolila trochu vody a je báječná, moc chutná Děkujeme za nápad
juvajuva
(upraveno)
20. 7. 2012, 10:17
andínek
(upraveno)
7. 7. 2012, 11:45
ahoj chci se zeptat uležet se to má nechat v ledničce nebo jen tak venku?
vampisek
(upraveno)
3. 7. 2012, 13:58
Nejlepší způsob likvidace rybízových zásob Skoro pět litrů rybízové šťávy a je naprosto eňoňuňo Děkuji za recept.
Martinkakr
(upraveno)
11. 7. 2011, 18:49
tedy super šťáva, díky za recept.
mišus
(upraveno)
15. 7. 2010, 21:48
Včera jsem udělala tuto šťávu a fakt nemá chybu. Myslím, že dlouho nevydrží. Mňamózní!
AnežkaaVojtisek
(upraveno)
6. 8. 2009, 15:09
Dobrý den,mohla bych se zeptat jestli štávu mohu nalít i do plastové lahve?a po jaké době se může konzumovat?Mnohokrát děkuji za odpověd. Nikdy jsem ještě štávu nedělala a dnes to zkusím,snad se mi to podaří. Krásný zbytek dne Bohunka
MAR-tina
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:47
Dobrý den Jani! Chtěla jsem se zeptat kolik cukru dáváte! Píšete na 1 kg šťávy a to opravdu vážíte vymačkanou šťávu nebo ovoce před vymačkáním!! Děkuji za odpověď
bubík4
(upraveno)
14. 7. 2009, 20:11
@MAR-tina
Ano vážíme tu vymačkanou šťávu
Kathleen9
(upraveno)
1. 7. 2009, 13:51
Tak jsem se rozhodla také vyzkoušet Vaši rybízovou šťávu a je opravdu mňamková
bjara
(upraveno)
7. 8. 2008, 7:44
Dobrý den,dělala jsem vaší rybírovou štávu...........jen jsem jí trochu upravila.......otrhala jsem rybíz a odštavnovačem udělala požadované množství štávy.........omylem jsem tam dala o kilo méně cukru........no děsila jsem se výsledku,ale štáva je i tak dost sladká a dětem chutná.........
bubík4
(upraveno)
7. 8. 2008, 16:23
@bjara
BÁRO, DÍKY MOC, JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ
Mirča.B
(upraveno)
4. 8. 2008, 11:14
Dobrý den Jani,tak jsem včera dělala šťávu je výborná .Akorát jsem do ní zapoměla dát tu kyselinu citronovou . Ale i bez toho je šťáva výborná .Mirka
bubík4
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:05
@Mirča.B
DÍKY, TAK DOUFÁM, ŽE SE VÁM ŠŤÁVA NEZKAZÍ
Kamza
(upraveno)
22. 7. 2008, 22:14
tak jsem dovařila šťávičku a je opravdu vynikající doporučuji je to rychlé, jednoduché a moc dobré Díky Kamila S
bubík4
(upraveno)
22. 7. 2008, 22:23
@Kamza
DĚKUJU ZA POCHVALU, RECEPT JE OD MÉ MILOVANÉ MAMINKY (TCHÝNĚ)!! JSEM RÁDA, ŽE CHUTNÁ
veronique1980
(upraveno)
10. 7. 2008, 9:23
Dobrý den a nechybí v receptu voda? Díky Verča
bubík4
(upraveno)
10. 7. 2008, 10:03
@veronique1980
ne nechybí je to pak sirup na ředění
veronique1980
(upraveno)
11. 7. 2008, 18:49
@bubík4
Díky, tak vyzkouším i takto, letos jsem dělala šťávu tak, že jsem jsem ji zalila vodou, nechala 24h stát, poté slila a s přídavkem cukru povařila. Je pravda, že barevně je slabší, ale chuťově výborný. Právě mi chladne druhá dávka ... Mějte se!
bubík4
(upraveno)
11. 7. 2008, 19:02
@veronique1980
TAK SNAD VÁM I VYDRŽÍ DLOUHO A NEZKAZÍ SE, MĚJTE SE PĚKNĚ A NECHTE SI CHUTNAT
U SLUNEČNICE
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:00
Ahojky maminky, taky jsem se letos rozhodla pro domácí šťávu, ale chtěla bych jahodou , nemáte někdo recept nebo to je nastejno jako s rybízem???? Díky a zdravím Monika
Auča
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:01
@U SLUNEČNICE
Moni, já ji dělalala loni z jahod, mísu jahod jsem rozšťouchala, zalila tak nějak od oka asi litrem vody, nasypala kys. citronovou, a do druhého dne se to nechalo v lednici, pak jsem to prřcedila do hrnce, přes plínu vymačkala co to dalo, a nasypala kilo cukru, svařila jsem to, a pak jsem to lila do lahví, nebo skleniček, a předevčírem se zrovna manžel ptal, jestli letos zase bude ten sirup co loni, že byl skvělý. A vážně byl...ňam ňam váha cukru a ˇvymačkaného sajrajtíku z jahod by měla být 1:1
bubík4
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:06
@U SLUNEČNICE
Moni tak to bohužel nevím........my děláme vždy jen tuhle rybízovou a je výborná!!!!!