(recept
si oblíbilo 151 návštěvníků)
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.
Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vsypeme majoránku.
Troubu rozehřejeme na 200 st., pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.
Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina nám ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat.Já vše ješte přelila šlehačkou,aby bylo více omáčky
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran.
Do pekáčku přidáme na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, celer, česnek, chvilku restujeme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vsypeme majoránku.
Troubu rozehřejeme na 200 st., pekáček vložíme do trouby a pečeme odkryté za občasného podlití vodou.
Šťávu není třeba zahušťovat, mouka z masa a nastrouhaná zelenina nám ji zahustí. Pokud by ovšem i tak bylo šťávy málo, stačí maso podlít vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a v troubě ještě alespoň 15 minut mírně dopékat.Já vše ješte přelila šlehačkou,aby bylo více omáčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé