(recept
si oblíbilo 147 návštěvníků)
Kávový krémový likér nejen na Vánoce :-)
Potřebné ingredience
1/2l rumu (může být i koňak) 2 kondenzovaná slazená mléka (Salko) 1 smetana ke šlehání (30 až 40%) 2 čokoládky Kofila 3 čl instantní kávy pásek (4-5 kostek) hořké čokolády sklenice mléka (cca 2 dl-nemusí být)
Postup přípravy
Ve smetaně rozvaříme rozlámané Kofily,čokoládu a kávu-nejlepší je prášková-já jsem dala Velvet, ale může být jakákoliv rozpustná káva (stačí cca minutku nechat probublat) odstavíme a necháme vychladit. Do mixéru dáme vychladlou směs, mléko, Salka, rum a rozmixujeme (stačí krátce). Z uvedeného množství je dvě a půl půllitrové láhve likéru (litr a čtvrt). Pořádně vychlazený, příp. s ledem je výborný-nejlepší ze všech, které jsem doma dělala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé