(recept
si oblíbilo 322 návštěvníků)
Masarykovo cukroví - naše nejoblíbenější!!! Jiné už ani nemusíte dělat :o)))
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 žloutek, 200g lískových oříšků (vlašských, nebo namíchat), rum pro vůni - děláme trojité dávku, jedna by nestačila :o).............
Postup přípravy
Ořechy dám na hodinu do studené vody (můžete namočit do rumu)...... V robotu je nasekám, ale jen lehce, na hrubo, aby tam byly kusy ořechů, čím větší, tím lepší :o) Těsto je hodně ořechové, opravdu výborné!!!!!!! Všechny suroviny smícháme a necháme uležet do druhého dne. Vyválíme a vykrajujeme různé druhy, jako perníčky. Letos jsem udělala pro změnu kolečka. Když cukroví vychladne obaluju v práškovém cukru + vanilkový cukr. Cukroví je naše nejoblíbenější. Kdo ochutná, chce recept :o))))........... Doporučuji!!!!!!!! Ať se vám cukroví vydaří!!!!
Příprava těsta
Hotové těsto
Lehce podmoučnit moukou a vykrajovat různé tvary......
Dát na pečící papír a péct při 150°C.......
Ještě obalit v cukru a je hotovo...........Přuji dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
22. 11. 2018, 20:24
taba
(upraveno)
18. 12. 2017, 17:36
Cukroví je výborné, pečeme každý rok... Nicméně daleko nejjednodušší je vytvarovat z těsta 4 válečky a po vychlazení krájet nožem na kolečka.....
zonoro
(upraveno)
19. 12. 2016, 12:37
Jé, tak to zkusím. Jinak se nedivím, že je výborné, hned podle poměru vidím, že je to klasické nešizené linecké těsto a to je úžasné samo o sobě, s těma oříškama to bude jistě balada
veronikanika8
(upraveno)
19. 12. 2016, 12:07
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakou to má konzistenci něco jako biskupský chlebíček. K čemu to přirovnat. Děkuji Veronika
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 11. 2015, 20:25
kokoska24
(upraveno)
30. 11. 2015, 19:47
Dávám celé ořechy, které namočím na hodinu do horké vody. Z těsta udělám válečky, které druhý den krájím na kolečka a upeču. Cukroví má krásnou ořechovou mozajku a v cukru už neobaluji, zdá se nám sladké dost.
PavSou
(upraveno)
29. 11. 2015, 19:36
vyzkouším
Mirisek21
(upraveno)
29. 11. 2015, 18:01
TO.
(upraveno)
10. 12. 2013, 12:53
Tak jsem obalila v cukru první plech a musím uznat, že cukroví je opravdu výborné . Trochu jsem to přehnala s rumem, ale cukr to spravil. Jsem zvědavá, jak bude chutnat dětem a manželovi, jsou všichni oříškoví Příští rok určitě zas upeču. Lenka
monkl
(upraveno)
25. 1. 2014, 20:02
@TO.
Dobrý večer, u nás je moc oblíbené. Jiné ani nemusíme ......
nese v lese
(upraveno)
7. 12. 2013, 13:18
Chtěla bych se zeptat, změkne toto cukroví, nebo je tvrdší? Vypadá to moc lákavě . Marcela
monkl
(upraveno)
25. 1. 2014, 20:01
@nese v lese
Omlouvám se, čtu až teď. Moc už na MMB nejsem. Cukroví změkne jako jiné druhy, u nás akorát nemá čas na změknutí
tulipanka
(upraveno)
7. 12. 2013, 12:37
PetraRol
(upraveno)
6. 12. 2013, 22:43
Hmmm, tak jsem koukala po receptu na Masarykovo cukroví a líbí se mi tento Váš. Letos vyzkouším. Děkuji.
monkl
(upraveno)
25. 1. 2014, 19:57
@PetraRol
Doufám, že se povedlo
lidare
(upraveno)
29. 11. 2015, 21:10
dělám na vánoce,je to úžasná mňamka
monkl
(upraveno)
4. 3. 2013, 21:54
@lidare
Určitě ......to se dá jíst celý rok ..... když ještě vykrájíte velikonoční motivy, tak to bude
babybel
(upraveno)
16. 12. 2012, 17:35
Vynikající
monkl
(upraveno)
19. 12. 2012, 20:51
@babybel
............... užijte si krásné Vánoce
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 12. 2013, 11:21
S těstem se moc hezky pracovalo. A chutnalo výborně.
monkl
(upraveno)
6. 1. 2013, 13:59
@P.A.V.L.A
A ty jsi spíš k politování.....
dagina32
(upraveno)
10. 12. 2012, 14:38
Tak mám upečeno díky moc za receptík Oříšky jsem použila co dům dal trochu vlašských, trochu lískových , mandlí i pistaciových. Opravdu dobrota
monkl
(upraveno)
15. 12. 2012, 11:50
@dagina32
Super, to jsem ráda ........ U nás moc dlouho nevydrží .............Krásné Vánoce
Hrasek
(upraveno)
5. 12. 2012, 8:42
Dobrý den můžu dát vlašské ořechy?
monkl
(upraveno)
10. 12. 2012, 13:59
@Hrasek
Dobrý den, zkoušela jsem i s vlašskými oříšky, ale lískáče mi tam chutnají víc......
Lenka77
(upraveno)
5. 12. 2012, 14:13
@Hrasek
tady jsem našla např. s vlašskými http://www.toprecepty.cz/recept/1158-masarykovo-cukrovi/
Hrasek
(upraveno)
5. 12. 2012, 14:34
@Lenka77
Díky moc
peggybundova
(upraveno)
5. 12. 2012, 14:15
@Lenka77
Jj...já budu dělat taky z vlašáků, připadá mi že mají mnohem výraznější chuť...a máčet budu v rumu chystám se na ně poprvé, doufám že budou dobré
Lenka77
(upraveno)
5. 12. 2012, 14:43
@peggybundova
já chci taky právě podle původního receptu namočit v rumu, ale vlašáků mám hodně, ale furt přemýšlím jestli nedojít pro lískové,ale tak asi taky risknu z vlašských
monkl
(upraveno)
10. 12. 2012, 13:58
@Lenka77
Dobrý den, z vlašských jsem také zkoušela, ale není to ono, lískové oříšky mi do tady toho cukroví chutnají víc
Lenka77
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:02
@monkl
já dala nakonec lískové ale namočené v rumu
kopretina123
(upraveno)
4. 11. 2012, 23:13
Tak já znám toto cukroví trochu jinak.Oříšky nebo ořechy se máčejí do rumu a dávají se celé, udělají se válečky asi 3 cm v průměru, ty se dají ztuhnout do chladničky a pak se krájejí na kolečka a pečou. Každopádně je to moc dobré a oblíbené cukroví.
Lenka77
(upraveno)
7. 12. 2012, 9:11
@kopretina123
Tak jsem udělala podle původního receptu ,namočila ořechy na den do rumu pak udělala válečky a pak pekla a je to vynikající
Lenka77
(upraveno)
4. 12. 2012, 18:49
@kopretina123
a na jak dlouho do toho rumu chtěla bych zkusit ze špaldovou moukou
zuzazuza55
(upraveno)
14. 11. 2012, 18:12
@kopretina123
...tohle je opravdu původní recept,paní ho má trochu předělaný,ale nic to nemění na tom ,že je výborný.Hezký večer
monkl
(upraveno)
14. 11. 2012, 9:52
@kopretina123
Dobrý den, děkuju za inspiraci. Vyzkouším
Zdenikv
(upraveno)
14. 11. 2012, 9:48
@kopretina123
Taky je dělám jak píšete. A máme je moc rádi
tulipanka
(upraveno)
4. 11. 2012, 21:57
monkl
(upraveno)
14. 11. 2012, 9:46
@tulipanka
Děkujuuuuuuuuuuuuuu
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 10. 2012, 18:17
monkl
(upraveno)
4. 11. 2012, 21:21
@P.A.V.L.A
Vyzkoušejte