Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 464 návštěvníků)

Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

0.0
Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

Potřebné ingredience

Tak mám svolení, vložit sem prozatím Marcelin recept na Pařížské kostky. Jakmile dodělá svoje nové webové stránky, dá vám odkaz a já tento recept smáznu. Tak tady ho máte:-))))*********************************************************************************************************************
NA TĚSTO:
Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme.

2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
½ sklenky oleje,
1 sklenka vlažného mléka,
2-3 polévkové lžíce kakaa,
1 celý prášek do pečiva,
3 celá vejce.

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM:
2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %),
2 čokoládky ledové kaštany.

NA POSYPÁNÍ:
1 čokoládku MARGOT.

Postup přípravy

Děkuji Marcele K. (Kikina1) ID 13589 za svolení, vložit recept***********************************************************************************************************


Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!

Skladujeme v lednici.
DOBROU CHUŤ:-))


POZNÁMKA:
Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/

Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený.
Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj:
1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent!
2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!)
3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie