Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 464 návštěvníků)

Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

0.0
Pařížské kostky - originál recept od Marcela K.(Kikina1) ID 13589

Potřebné ingredience

Tak mám svolení, vložit sem prozatím Marcelin recept na Pařížské kostky. Jakmile dodělá svoje nové webové stránky, dá vám odkaz a já tento recept smáznu. Tak tady ho máte:-))))*********************************************************************************************************************
NA TĚSTO:
Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme.

2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
½ sklenky oleje,
1 sklenka vlažného mléka,
2-3 polévkové lžíce kakaa,
1 celý prášek do pečiva,
3 celá vejce.

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM:
2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %),
2 čokoládky ledové kaštany.

NA POSYPÁNÍ:
1 čokoládku MARGOT.

Postup přípravy

Děkuji Marcele K. (Kikina1) ID 13589 za svolení, vložit recept***********************************************************************************************************


Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!

Skladujeme v lednici.
DOBROU CHUŤ:-))


POZNÁMKA:
Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/

Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený.
Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj:
1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent!
2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!)
3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kklara 29. 6. 2008, 8:24
Taky mám tenhle recept v oblíbených už dlouho a slavím s ním u každého úspěchy (Y). Já ale peču na klasickém plechu, piškot je o něco nižší, ale to nám vůbec neva, protože dělám víc krému(ze tří šlehaček a tří kaštanů) ;-) Teď zrovna dopékám korpus, aby bylo k odpolední (C) (zajic) :-)
Ivca235 21. 6. 2008, 13:16
Tyto řezy mám mezi nejoblíbenějšími recepty a poslední dobou když má někdo přijet, tak je peču. |:o) (Y) Jsou výbornééééééééééé! (clamp)
Bačííí 16. 5. 2008, 12:07
Dobrý den, bezva recept, mooooooc výborná mňamka (clamp) (clamp), já ji vylepšila jěště banánem nakrájeným na kolečka a fakt SUPER!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y). Hezky den Iveta (F)
bububububu 16. 5. 2008, 14:01
@Bačííí (Y) (L)
majda123 28. 4. 2008, 18:04
Ahoj mamky, dělala sem snad 100x, fakt dobrůtka, pokaždé se mi krém povedl, bohužel dneska se mi to srazilo, nevím čím to je, jestli nějaká šlehajda byla chycená nebo co, prostě je to v záchodě a musím to večer svařit znovu a ráno vyšlehat, zrovna se mi to stane, když to má manžel do práce, bych se na to vyprdla, 100x dobrý a po 101 je to v záchodě... (N)
majda123 30. 4. 2008, 8:27
@majda123 Takže večer sem znovu uvařila šlehajdy s kaštanama a ráno vyšlehala a paráda, asi byla nějaká blbá šlehajda..... (Y)
Diana Zlin 19. 4. 2008, 22:12
Dnes jsem pekla na manželovy narozeniny a super. (Y) Přidala jsem tam vrstvu marmelády. Vše se povedlo :-) a je moc dobrý. (Y) a krému ještě zbylo :-D http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=32052
milca 16. 3. 2008, 11:36
TAK JSEM JE V PÁTEK UPEKLA (wash) (wash) (wash) A NAPROSTO SUPER (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).JEDNODUCHÉ,RYCHLÉ :-) :-) :-),MŮŽU JEN DOPORUČIT (Y) (Y) (Y),MILENA (C)
helásek 8. 3. 2008, 10:09
Už jsem ji děla podruhé a pokaždé (Y) (Y) (Y),hlavně ten krém ;-) :-).Je výborná a hlavně rychlá a jednoduchá.Prostě bomba (clamp)
vickina 24. 2. 2008, 19:01
Taky jsme ji použili pro Matěje a měla vážně úspěch! Udělala jsem ji do kulaté formy, takže vypadala jako dort (něco na způsob Krtek dort) a byla bezva, i přesto, že jsem neměla prdopeč a udělala ji bez něj ;-) ;-) Děkuji za tento báječný recept, určitě se u nás ujme (clamp) (clamp) (clamp) Veronika
matejan 24. 2. 2008, 12:07
Už se chladí v lednici, šlehajda se vyšlehala super a jak chutná! Budeme slavit svátek Matěje, takže zmizí během pěti minut. (D)
Andrejka2 9. 2. 2008, 13:34
Tohle je opravdu nejlepší buchtička jakou jsem kdy jedla!!! (Y) (Y) (Y) Je výýýbornááááá (clamp) (clamp) (clamp) A navíc není nijak složitá, no já si jí opravdu nemůžu vynachválit, jen by mohla být trošku dietnější ;-) ;-) ;-)
xfaktory 3. 2. 2008, 20:27
SUPER DELIKATESNÍ BUCHTIČKA (L) (L) (L),MĚLA JSEM TAKÉ STRACH,ŽE SE ŠLEHAJDY NEUŠLEHAJ *-) *-) *-) *-),ALE POVEDLO SE A PLECH JE SKORO SEŽRANEJ :-D :-D :-D :-D.JE TEDA PRAVDA,ŽE TOHO KRÉMU JE MÁLO ;-) ;-) ;-) ;-) KÁČA A RAUBÍŘI
irisek 26. 1. 2008, 9:48
Tak to je fakt super recept nevím jestli tu mnamku ubráním k odpolední kávičče.Měla jsem strach z toho vaření šlehačky a ušlehání ale vše proběhlo v pohodě.Musím se pochválit.
dash 25. 1. 2008, 11:13
Miriam, přidejte 1 ztužovač šlehačky, tyto kostky pro velký úspěch často a jednou se mi to taky stalo. Normálně ztužovat být nemusí, ale někdy pomůže.Přeji ať se podaří !!!! Lída :-)
miriam07 25. 1. 2008, 10:19
tak tento recept mažu z oblíbených - šlehačka se neušlehala - měla jsem jednu 33% a jednu 31%, s kaštany jsem to opravdu povařila a nechala vychladit přes noc. Teď jsem to chtěla vyšlehat na nejvyšší stupeň a po pěti minutách se udělala mírná pěna na povrchu...Takže na buchtu musím vymyslet jiný vršek a co s dvěma šlehačkama a ještě čokoládovýma, který nejdou ušlehat, to teda fakt nevím +o(
matejan 24. 2. 2008, 12:08
@miriam07 Já zásadně šlehám ručním šlehačem - s tou kličkou a vždycky se mi pařížanka ušlehá.
Janys2 20. 2. 2008, 14:00
@miriam07 Když jsem vařila šlehačku s kaštanama, míchala jsem to pořád metličkou, šlehačka mi ztuhla už po vychladnutí, myslím že bych ji ani nemusela nechávat přes noc, tak to zkuste stále míchat a metličkou. Určitě se podaří. Ten vrch je na tom nejlepší. (Y)
usmev 2. 2. 2008, 22:04
@miriam07 dělala jsem jí už 5krát a pokaždé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kocon (upraveno) 1. 2. 2008, 22:31
@miriam07 tak to nechápu.....mě se pokaždé krémík povedl, ale pokaždé ho bylo málo...valnou část mi chlapi užrali, než jsem ho stihla dát na korpus....někdy je prostě den blbec...
bububububu 28. 1. 2008, 14:39
@miriam07 To je zvláštní, já ji teda dělala jen jednou a krém se mi povedl *-) *-) Možná přes tu noc to bylo málo, příště bych to zkusila nechat 24 hodin :-$
Mončjatko 25. 1. 2008, 10:58
@miriam07 Miriam, tak to dejte na plotnu a uvařte z toho pudink a ten pak dejte na tu buchtu.
Marťa1 15. 1. 2008, 15:06
Upečeno...a už jí baštíme....... (L) je to dobrota (L)
Blanusa 14. 1. 2008, 20:36
Receptík mám již několikrát vyzkoušený, je to naprostá bašta, lepší jak zákusek z cukrárny, všem našim návštěvám to mooooc chutnalo. Dostala jsem domácí višňovou marmeládu s celými višněmi a když ji namažete na základ a na to dáte tu pařížskou šlehačku, tak je to naprostá d e l i k a t e s a!!! Dobrou chuť ! Blanuša
Kikina1 (upraveno) 2. 2. 2008, 11:33
Jano, přeji krásný den, klidně ten recept tady nechte napořád, když je o něj takový zájem. Zdravím! MK
bububububu 12. 1. 2008, 15:22
@Kikina1 monky - vidíš to? (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) ;-)
monky3 14. 1. 2008, 20:41
@bububububu +o(jo :-D :-D :-D :-D
monky3 12. 1. 2008, 13:16
;-) ;-) ;-) ;-) počkej až na tebe vlítne nějaká dáma :-D :-D :-D :-D
bububububu 12. 1. 2008, 15:21
@monky3 Hele náhodou já to mám od Marcely K. (Kikina) ID 13589 dovolený, víš (jazyk) (jazyk) (jazyk) (jazyk) (jazyk) Tak že mám čisté svědomí ;-) ;-) ;-) ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie